baby met leidster

Kinderdagverblijf
bij Kinderopvang 2Samen

Spelenderwijs heel veel nieuwe dingen ontdekken. Dat doet jouw kind vanaf babyleeftijd bij ons in het kinderdagverblijf. Hij/zij is één of meerdere hele dagen van harte welkom. Wij bieden de fijne, veilige en vertrouwde plek, waar plezier en ontwikkelen perfect samengaan. Hoe klein je kind ook is.

In onze kinderdagopvang in Den Haag, Monster en Naaldwijk staan wij dagelijks voor jou en jouw kind(eren) klaar.

Voorlezen kinderdagverblijf

Wij nemen de tijd: voor je kind en voor jou

Wanneer jouw kind voor het eerst naar de kinderopvang gaat, is dat best een beetje spannend. Dat begrijpen we maar al te goed. Rustig wennen, vinden we daarom heel belangrijk.

Ook jou, als kersverse vader of moeder, vergeten we niet. Het is niet zomaar iets om je kind aan een ander toe te vertrouwen. We nemen daarom uitgebreid de tijd om al je vragen te beantwoorden en houden je goed op de hoogte. Zo weet je zeker dat jouw kind in vertrouwde handen is.

Bekijk overzicht kinderdagverblijven

Brochure Wennen

We stimuleren de ontwikkeling

In het eerste levensjaar wordt een belangrijke basis van de ontwikkeling gelegd. Bijvoorbeeld op het gebied van taal, denken en sociale vaardigheden. Daar spelen we vanaf babyleeftijd actief op in.

Op peuterleeftijd gaan we daar vol enthousiasme mee door en leggen we meer de nadruk op groei van de zelfstandigheid.

We hebben op alle leeftijden veel aandacht voor natuur, dans, beweging en muziek. Ook lezen we dagelijks voor. Om woordenschat te vergroten, taalontwikkeling te stimuleren en leesplezier te vergroten. Het kinderdagverblijf is dan ook een goede voorbereiding op de basisschool en de rest van het leven van jouw kind.

Pedagogisch beleid 0-4-jaar Pedagogisch Huis Pedagogical House

Als ik mijn dochter ophaal, roept ze vaak "Nee, ik blijf hier! Ga niet mee!". Dat is soms even slikken :-).

– Vader Noa (3)

Wij houden van buiten zijn

Met baby's

Ook baby’s vinden het al heerlijk om vaak een frisse neus halen. Dat is niet alleen gezond maar vooral heel leuk. Buiten valt er namelijk nog veel meer te ontdekken.

Met peuters

Peuters krijgen onder deskundige begeleiding, steeds een beetje meer ruimte om zelf op onderzoek te gaan en nieuwe ervaringen op te doen.

Natuurlijke speelplaatsen

Veel locaties hebben een natuurtuin of speelplaats met natuurlijke elementen. Speciaal ingerichte en veilige afgesloten buitenruimtes waar veel is te ontdekken.

Goed opgeleide medewerkers

Onze medewerkers krijgen speciale trainingen om de ontwikkeling van kinderen zo goed mogelijk te begeleiden. We hebben ook pedagogen en pedagogisch coaches in dienst die extra ondersteuning bieden als dat nodig is.

Vrijblijvend kennismaken bij onze baby- of peuteropvang?

Natuurlijk wil je met eigen ogen zien hoe en waar je kind straks allerlei grote en kleine avonturen beleeft. Uitgebreid kennismaken met de medewerkers en de sfeer proeven vinden we erg belangrijk. De keuze voor kinderopvang gaat in grote mate om een goed gevoel. Je bent van harte welkom!

Veelgestelde vragen

 • Wat kost kinderopvang?

  Meer informatie over de kosten voor kinderopvang vind je hier.

 • Hoe gaat het wennen op het KDV?

  Wennen is voor kinderen fijn en belangrijk en daarvoor krijgen zij bij ons alle ruimte. Tijdens de wenperiode leren zij de omgeving en de andere kinderen alvast kennen. Ook is het belangrijk dat je kind in deze periode een vertrouwensband opbouwt met de pedagogisch medewerkers. Wanneer je kind op hen durft te vertrouwen en het de omgeving en de andere kinderen kent, zal het zich veilig voelen. Om ervoor te zorgen dat het gevoel van veiligheid en vertrouwen inderdaad tijdens deze periode tot stand komt, bouwen wij de tijd die je kind bij ons doorbrengt zorgvuldig op. Nauw overleg met jou vinden wij van groot belang.

 • Wanneer hoor ik of er een plek is?

  Dat hangt van de locatie af, maar doorgaans drie tot zes maanden voor de gewenste ingangsdatum. Vanaf dat moment kijken we elke twee tot drie weken wat de beschikbaarheid is als we een nieuwe planning maken.

  Indien je niets hoort, is er nog geen plek vrij voor jouw kind. Het is voor ons helaas niet haalbaar om alle ouders doorlopend persoonlijk op de hoogte te houden.

Veelgestelde vragen

Wil je eens komen kijken?