Spelen en leren in de voorschoolse educatie

Peuteropvang
bij Kinderopvang 2Samen

Een aantal ochtenden of middagen per week kan je kind van alles ervaren en ontdekken in zijn/haar eigen peutergroep bij 2Samen. Je peuter is vanaf een leeftijd van 2,5 jaar van harte welkom. Op sommige locaties kan je kind zelfs al vanaf 2 jaar terecht.

We bieden peuteropvang in Den Haag en Monster.

Puzzelen bij 2Acrobaten

Stap voor stap de wereld verkennen

Als je kind twee en een half is, staat het waarschijnlijk te trappelen om de wereld te verkennen. Er is zoveel te zien en te ontdekken. In onze peuteropvang krijgt het steeds een beetje meer ruimte om zelf op onderzoek te gaan en nieuwe ervaringen op te doen.

Peuteropvang of peuterspeelzaal

Peuteropvang heette vroeger ook wel peuterspeelzaal. Maar kinderen doen zoveel meer dan spelen. Het is samen leren, ontwikkelen, en vooral een mooie tijd beleven. Bekijk snel de locaties bij jou in de buurt

Bekijk overzicht peuteropvang-locaties

Peuteropvang: een goede voorbereiding op de basisschool

Peuteropvang is net zoals het kinderdagverblijf, een goede voorbereiding op de basisschool. Je kind leert spelenderwijs hoe het is om in een groep te functioneren en samen te spelen en te delen. In onze peuteropvang doe we veel verschillende activiteiten. Knutselen, ontdekken in de natuur, voorlezen, rollenspellen, bouwen, muziek en beweegactiviteiten bijvoorbeeld. Daarbij werken we ook veel in thema's. Zo stimuleren we een brede ontwikkeling.

Pedagogisch beleid 0-4-jaar Pedagogisch Huis Pedagogical House
Spaarvarken-kosten-kinderopvang-2Samen-Den-Haag-Monster-Naaldwijk

Gemeentelijke peutertoeslag

Het is belangrijk dat álle kinderen al vroeg beginnen met leren en ontdekken; daarom maken alle ouders aanspraak op een tegemoetkoming in de kosten voor peuteropvang (de vroegere ‘peuterspeelzaal’). Ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag ontvangen deze bijdrage via de Gemeente.

 

Groepsgrootte en openingstijden

In de peutergroep bestaat uit maximaal 16 peuters van 2,5 tot 4 jaar. De meeste peuteropvanglocaties zijn geopend van van 8:45 tot 11:45 uur. Openingstijden variëren per kindercentrum. Kijk voor specifieke tijden bij het kindercentrum van jouw keuze. De peuteropvang is gesloten tijdens feestdagen, schoolvakanties en sluitingsdagen van school.

Goed opgeleide medewerkers

Onze medewerkers in de peuteropvang krijgen speciale trainingen om de ontwikkeling van kinderen zo goed mogelijk te begeleiden. We hebben ook pedagogen en pedagogisch coaches in dienst die extra ondersteuning bieden als dat nodig is.

Vrijblijvend kennismaken bij onze peuteropvang?

Natuurlijk wil je met eigen ogen zien hoe en waar je kind straks allerlei grote en kleine avonturen beleeft. Uitgebreid kennismaken met de medewerkers en de sfeer proeven vinden we erg belangrijk. Je bent van harte welkom!

 

Veelgestelde vragen

  • Wat is het verschil tussen peuterspeelzaal en kinderdagverblijf?

    Peuterspeelzaal (PSZ)  is een ochtend of middagdeel samen leren en ontdekken voor kinderen vanaf 2/2,5 tot 4 jaar. Op het kinderdagverblijf (KDV) worden kinderen opgevangen vanaf 10 weken oud totdat ze 4 jaar worden. Hierbij komen kinderen in principe de hele dag. De daginvulling op de peutergroep in de PSZ en het KDV komt overeen. In zowel het KDV als PSZ stimuleren we de ontwikkeling en bieden een goede voorbereiding op de basisschool.

  • Wat is de Tegemoetkoming kosten peuteropvang (TKP)?

    Dit is een gemeentelijke subsidie, deze is inkomensafhankelijk. Meer informatie vind je hier.

  • Hoe kan ik Gemeentelijke Peuter Toeslag (GPT) aanvragen?

    Je vraagt dit aan via 2Samen. Meer informatie vind je hier. 

Veelgestelde vragen

Wil je eens komen kijken?