Spaarvarken-kosten-kinderopvang-2Samen-Den-Haag-Monster-Naaldwijk

Kosten
Wat kost kinderopvang?

Wat kinderopvang precies kost, hangt af van je inkomen en natuurlijk van welke opvangvorm je kiest. Hieronder vind je onze tarieflijsten. In onze rekentool kun je uitrekenen wat kinderopvang in jouw situatie kost.

Heb je vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze afdeling Planning & Advies. Onze collega's helpen je graag op weg!

 

 

Tegemoetkoming in de kosten

De kosten van de kinderopvang hoef je als ouder niet helemaal zelf te betalen. Het ligt aan jouw situatie en die van je kind, hoeveel tegemoetkoming je krijgt.

In onze tarieflijsten vind je brutobedragen. Wat je netto betaalt, hangt af van je inkomen, de daaraan gekoppelde tegemoetkoming in de kosten en het aantal dagen dat je kinderopvang afneemt. Via onze handige rekentool reken je gemakkelijk uit wat kinderopvang bij 2Samen in jouw situatie netto kost.

All-in-tarieven

Wij rekenen niets extra's voor activiteiten, luiers, drinken, maaltijden, biologisch fruit en vervoer. Ook ons activiteitenaanbod van KICKS (zoals sport, dansles, muziekles, excursies en zomerkampen) is in de prijs inbegrepen. Wel zo makkelijk!

tomaten oogsten bij kinderdagverblijf 2eekhoorns in naaldwijk

Onze opvangpakketten

Je kunt bij ons voor allerlei opvangpakketten terecht. Wij bieden opvangpakketten van 52-weken, 46-weken en, in de BSO, van 40-weken opvang per jaar. De kleinere opvang-pakketten neem je af voor minimaal één jaar.

Een handige vuistregel bij het kiezen van een pakket: hoe lager je inkomen, hoe meer baat je hebt bij een groter opvangpakket tegen een lagere uurprijs. Dit leggen we graag aan je uit, bel gerust!

Wist je dat …

… Kinderopvang 2Samen een stichting is zonder winstoogmerk? Voor ons zit de winst in gelijke (ontwikkelings)kansen voor íeder kind. Wij streven er naar om onze tarieven zo laag mogelijk te houden. Eventuele rendementen investeren wij direct in de kwaliteit van onze dienstverlening.

Meer weten?

Persoonlijke begeleiding

De Belastingdienst wil ouders zo goed mogelijk helpen bij het regelen van hun kinderopvangtoeslag. Kun jij wat extra hulp gebruiken? Stuur dan een mailtje naar planning@2samen.nl, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat de Belastingdienst contact met je opneemt.

App kinderopvangtoeslag

De Belastingdienst heeft ook een app waarmee je je toeslag snel en gemakkelijk kunt bekijken en wijzigen. De app is te vinden in de app-stores onder de naam “Kinderopvangtoeslag”. Meer informatie over de app vind je op de website van de Belastingdienst.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over de kinderopvangtoeslag, bekijk dan deze veelgestelde vragen en antwoorden. Staat je vraag er niet bij? Kijk dan op toeslagen.nl.

Veelgestelde vragen over wat kinderopvang kost

 • Krijg ik bij een tweede of volgend kind korting?

  Nee, voor een tweede of volgend kind krijg je geen korting. Bij een tweede kind krijg je in verhouding wel meer kinderopvangtoeslag via de belastingdienst.

 • Zijn BSO-contracten inclusief studiedagen en/of vakanties van school?

  Dit hangt af van het pakket dat je gekozen hebt.

 • Hoe is het maandtarief opgebouwd?

  Bij 2Samen krijg je elke maand hetzelfde bedrag gefactureerd, zo weet je precies waar je aan toe bent.

  Het gemiddelde aantal opvanguren berekenen we door alle opvanguren in het kalenderjaar bij elkaar op te tellen en te delen door 12 maanden. Voor meer details kun je navraag doen bij de afdeling Planning & Advies.

 • Kan ik mijn ingangsdatum (kosteloos) opschuiven?

  De ingangsdatum kunnen wij (kosteloos) maximaal één maand opschuiven. Wil je de ingangsdatum verder verschuiven dan moet je de overeenkomst helaas eerst annuleren. Lees meer over de annuleringskosten in onze huisregels. Daarna zetten wij de aanvraag opnieuw in ons systeem met de nieuwe gewenste ingangsdatum. Zodra wij een nieuwe planning maken, kijken we opnieuw naar de mogelijkheden.

 • Als ik mijn kind eerder ophaal of later breng, hoef ik dan minder opvanguren te betalen?

  Nee, in het contract gaan wij uit vaste afspraken voor de opvangdagen en -uren. De locatie en onze collega’s zijn op die tijden beschikbaar voor jouw kind. Later brengen of eerder ophalen, heeft geen invloed de prijs die je betaalt.

 • Mijn extra dag / ruildag is goedgekeurd. Hoe gaat de betaling?

  Wanneer je een dag hebt kunnen ruilen, betaal je niets extra. Wanneer je een extra dag hebt aangevraagd en je hebt geen tegoed meer (afhankelijk van je opvangpakket), krijg je een extra factuur. Ook deze extra uren kun je jaarlijks doorgeven bij de Belastingdienst voor het ontvangen van kinderopvangtoeslag.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen of hulp nodig?
Onze collega's van Planning & Advies zitten voor je klaar!