Voorschoolse Educatie
De gemeente betaalt mee

Om de ontwikkeling van kinderen extra te stimuleren, werken we bij een aantal locaties met een erkend Voorschools Educatieprogramma (VE). Dit wordt gesubsidieerd door de gemeente. De voorschool is voor veel kinderen een geweldige kans. Want hier worden ze voorbereid op de overgang naar de basisschool.

In gemeente Den Haag is deze opvang in vele gevallen zelfs gratis.

 

Tegemoetkoming Den Haag

Vanaf 1 januari 2024 kunnen peuters tussen 2,5 en 4 jaar gratis voor maximaal 16 uur per week naar Voorschoolse Educatie (VE) in Den Haag. Hiervoor hebben hun ouders/verzorgers een verwijzing van het CJG (Centrum Jeugd & Gezin) nodig. Dit heet een voorschoolse indicatie of VE-indicatie. De kinderen die geboren zijn vanaf 01-01-2021 in de Haagse stadsdelen Zuidwest en Laak krijgen automatisch een VE-indicatie. Wil je gebruik maken van deze indicatie? Bezoek dan het CJG en geef toestemming voor het delen van je gegevens.

Deze voorziening is alleen voor kinderen met een VE-indicatie die geplaatst zijn op een VE-groep in de peuteropvang of het kinderdagverblijf. Het heeft dan ook geen zin om andere soorten locaties te benaderen of contact op te nemen zonder verwijzing van het CJG.

Kinderen mogen naar de voorschool als ze 2,5 jaar oud zijn. Je kunt je kind natuurlijk wel al eerder aanmelden.

Spelen met zand bij peuteropvang 2Samen

Tegemoetkoming Westland

Ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag, ontvangen via de gemeente een VE-bijdrage. De gemeente betaalt 8 uur opvang. Je betaalt zelf een inkomensafhankelijk bijdrage voor de overige uren. Ook hier geldt dat deze voorziening alleen is bedoeld voor kinderen met een VE-indicatie die geplaatst zijn op een VE-groep in de peuteropvang of het kinderdagverblijf. Wil je hier gebruik van maken? Zorg dan voor een verwijzing van het JGZ en vul het aanvraagformulier hieronder in.

Kinderen mogen naar de voorschool als ze 2 jaar oud zijn. Je kunt je kind natuurlijk wel al eerder aanmelden.

Aanvraagformulier Peutertoeslag Westland

Kinderopvangtoeslag

Wanneer je kind in een VE-groep op een kinderdagverblijf (KDV-VE) is geplaatst, kun je in een aantal gevallen ook kinderopvangtoeslag aanvragen. Bel ons gerust om hier meer over te horen, we helpen graag!

Heb je vragen of hulp nodig?
Onze collega's van Planning & Advies zitten voor je klaar!