Tekening it takes a village to raise a child Kinderopvang 2Samen

Over Kinderopvang 2Samen

Al 80 jaar zetten wij ons in voor het plezier en de ontwikkelingskansen van kinderen én de wereld waar zij opgroeien. Inmiddels is 2Samen de grootste professionele kinderopvang in de regio. We verzorgen kinderdagopvang, peuteropvang, voorschoolse educatie en buitenschoolse opvang voor ruim 6000 kinderen op zo’n 70 locaties.

Iedere locatie heeft zijn eigen karakter. Zo hebben we bijvoorbeeld locaties middenin de stad, vlakbij de duinen, langs grote sportvelden of met een eigen kinderboerderij. De één is expert in Montessori, de ander een kei in natuurbeleving met eigen moestuin en kas. Maar waar onze locaties uitblinken in eigenheid en kleinschaligheid, hebben ze ook veel gemeen. Een kenmerkende 2Samen-uitstraling, een goed pedagogisch beleid en dezelfde 2Samen-kwaliteit.

Missie

Wij verdiepen ons dagelijks vol passie in de wereld van het kind, we bevorderen de ontwikkeling op een manier die past bij de belevingswereld en interesses. Bovendien hebben we oog voor de samenleving en wereld waar kinderen opgroeien. Nu en later!

“Wij bieden kinderen een goede basis voor hun toekomst. De kinderwereld = onze wereld.”

– Missie Kinderopvang 2Samen

Onze belofte aan kinderen

Onze visie is geformuleerd als belofte aan kinderen. Zo laten we duidelijk zien waar het voor ons allemaal om draait:

Wij zien jou!

Wij willen jou echt leren kennen. Op allerlei manieren laat je ons weten wat je nodig hebt. Daar staan we voor open en sluiten we op aan. Dat doen we met een positieve blik en door achter gedrag te kijken.

In een rijke, veilige en liefdevolle omgeving dagen we je uit om spelenderwijs de wereld te ontdekken. Op jouw manier en in je eigen tempo. Samen gaan we op zoek naar wat je leuk en interessant vindt en waar je energie van krijgt. Zo leer je steeds weer nieuwe dingen en ontdek je jouw talenten.

Van en met elkaar leren, gaat bij ons vaak vanzelf. Want met de andere kinderen oefen je veel. We zetten ons in voor een mooie tijd; nu en later. Dat doen we samen met je ouders, met school en alle mensen om jou heen die belangrijk zijn voor jouw toekomst. Met elkaar zijn we verantwoordelijk voor jou en de wereld waarin je opgroeit.

De organisatie

Stichting Kinderopvang 2Samen is een maatschappelijke kinderopvang.

Bestuurder

Zoë Kwint-Elkerbout heeft als bestuurder de dagelijkse leiding. Ze heeft zitting in een collegiaal bestuur binnen het Collectief Kindontwikkeling, waar 2Samen onderdeel van is. In deze koepelorganisatie werken DAK kindercentra en 2Samen aan gelijke startkansen voor ieder kind.

Foto: Zoë Kwint (midden) ondertekent de samenwerkingsovereenkomst om kinderopvang te realiseren voor kinderen met een extra (medische) zorgvraag. Links: Malou Jonker, directeur Kombino. Rechts: Nikie van den Berge, bestuurder Basalt.

Zoë Kwint bestuurder 2Samen (midden) ondertekent de samenwerkingovereenkomst met Malou Jonker directeur Kombino (links). Rechts Nikie van den Berge bestuurder Basalt

Samen met ouders

Samen met onze ouders werken we aan de allerbeste kinderopvang. Daarvoor overleggen we graag met je over alles wat je kind en jij nodig hebben. Ook houden we regelmatig een tevredenheidsonderzoek.

Onze locaties hebben elk een oudercommissie die meebeslist over het reilen en zeilen op het kindercentrum. Wellicht is dit iets voor jou! Daarnaast is er een centrale klantenraad die jouw belangen behartigt.

Meer informatie

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht houdt toezicht op het bestuur en bestaat uit:

 • mr. Ferdinand Strijthagen (voorzitter)
 • Ferdinand Strijthagen
 • Martine Abercrombie
 • Marieke van der Plas
 • Eric Boerhout
 • Heleen Griffioen
 • Robin Schluter

Hoofdkantoor

Het hoofdkantoor van 2Samen is gevestigd aan Alexanderveld 5 in Den Haag. Er werken circa 70 medewerkers op verschillende afdelingen: Pedagogiek & Kwaliteit, Finance & Control, Planning & Advies, Marketing & Communicatie, Personeel & Organisatie, ICT, Facilitair en KICKS.

Heb je vragen aan een afdeling, dan kun je terecht bij:

 • Regiomanagers: Margo Gankema en Danielle Vooijs
 • Manager Klantrelaties, Marketing & Communicatie: Yolande Michiels van Kessenich
 • Manager HR, Pedagogiek & Kwaliteit: Sandra de Leeuw
 • Manager Bedrijfsvoering: Leonie van der Zanden-Veth

Lees ook ons jaarverslag

Wil je meer lezen over onze maatschappelijke projecten en andere bijzondere dingen die we doen?

Bekijk digitaal jaaroverzicht

Kies jij voor onze kinderopvang?

 • We investeren doorlopend in kwaliteit
 • We hebben uitsluitend gediplomeerde medewerkers die zich blijven ontwikkelen
 • We bieden een activiteitenaanbod met muziek, (peuter)dans en uitstapjes
 • Ons bso-activiteitenaanbod is het meest uitgebreid in de regio
 • Het bso-zomerkamp is elk jaar weer geweldig
 • Je kunt rekenen op all-in-tarieven
 • We hebben aandacht voor duurzaamheid