kinderen knutselen bij peuteropvang 2acrobaten den haag

2Zwanen

Knobbelzwaansingel 279, 2496 LN Den Haag
Buurt: Morgenweide | Wijk: Ypenburg | Stadsdeel: Leidschenveen Ypenburg

Telefoonnummer: 015-3101641

Openingstijden:
08:45 tot 12:00 uur, 08:45 tot 11:45 uur (woe)

Soorten opvang op deze locatie:

Voorschoolse Educatie  BSO  Kinderdagverblijf  Peuteropvang  

Over Voorschoolse Educatie bij 2Zwanen

2Zwanen ligt in de wijk Ypenburg, een buitenwijk van Den Haag, tussen Rijswijk en Nootdorp. Naast de reguliere peuteropvang bieden we hier ook Voorschoolse Educatie aan. 

Een betere start

Met voorschoolse educatie (VE) maakt een kind een betere start in het basisonderwijs en pakken we achterstanden aan. Bijvoorbeeld door spelenderwijs Nederlandse woordjes te leren en te oefenen met cijfers. Je kind leert hoe het is om in een groep te functioneren en samen te spelen en te delen. Op de voorschool werken we veel met thema’s met verschillende activiteiten in hetzelfde thema. Knutselen, voorlezen, liedjes en dansjes bijvoorbeeld. Lees meer over Voorschoolse Educatie bij 2Samen 

 

Direct inschrijven

Bijzonder aan 2Zwanen

Voorschoolse Educatie

Ons fijne team van professionele pedagogisch medewerkers heeft veel aandacht voor de ontwikkeling van spraak en taal, sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische ontwikkeling en zintuigelijke ontwikkeling. We lezen bijvoorbeeld veel voor!

Ruimte om te ontdekken

Bij peuteropvang 2Zwanen leert je kind iedere dag weer iets nieuws. Onze medewerkers stimuleren de  nieuwsgierigheid van iedere peuter graag. We geven iedere peuter de ruimte om in hun eigen tempo op verkenning te gaan. Daarbij leren ze hun eigen mogelijkheden én hun grenzen kennen.

VE-programma Uk & Puk

Puk is een vriendje van de kinderen. Zij spelen, ontdekken en bewegen met Puk. Zo ontwikkelt je kind zich op een speelse manier. Uk & Puk werkt met thema’s. De kinderen krijgen informatie van ieder thema mee naar huis, zodat ze hier thuis ook bekend mee raken. 

Mooie natuurtuin

Onze peuters verkennen graag onze prachtige, grote natuurtuin van 1000 m2. Daar is namelijk van alles te beleven, voor jong en oud. Bijvoorbeeld het zien en ruiken van bloemen en planten, of het spelen met zand, water en modder. Of door te klimmen en te klauteren op de speeltoestellen.

Praktische informatie

Alle belangrijke informatie over Voorschoolse Educatie bij Zwanen op een rijtje.

 • Kosten kinderopvang

  Wat kost kinderopvang? Dat is afhankelijk van je inkomen en de opvangvorm die je kiest. Bekijk onze tarieflijsten en maak gebruik van onze handige rekentool, waarmee je gemakkelijk kunt uitrekenen wat kinderopvang in jouw situatie kost. Daarnaast kun je controleren of je recht hebt op kinderopvangtoeslag.

 • Openingstijden 2Zwanen

  Ochtendgroep:
  08:45 tot 12:00 uur
  08:45 tot 11:45 uur (op woensdagen)

  Middaggroep:
  2Zwanen heeft (nog) geen middaggroep

 • Groepsindeling

  Peuteropvang 2Zwanen heeft een ochtendgroep, waar  we Voorschoolse Educatie aanbieden.

 • Rondleiding inplannen bij 2Zwanen in Ypenburg

  We kunnen ons goed voorstellen dat je benieuwd bent naar de ruimtes, de sfeer en pedagogisch medewerkers op de locatie. Kom gerust eens langs voor een kennismaking en rondleiding. We ontvangen je graag en nemen uitgebreid de tijd om al jouw vragen te beantwoorden.

  Rondleiding inplannen

   

 • Inspectierapport en LRK-nummer

  Pedagogische kwaliteit staat bij 2Samen altijd voorop. Al onze medewerkers werken vanuit ons Pedagogisch Huis. Zo zorgen we er samen voor dat ieder kind zich gezien voelt.

  LRK-nummer: 215044472

  Inspectierapport

  Lees meer over Kinderopvang 2Samen.

Een kijkje in de opvang

Op deze locatie:

 • Natuurtuin van 1000 m2
 • Modern, licht en ruim pand 
 • Moestuin
 • Alle opvangvormen onder één dak

Een dag Voorschoolse Educatie bij de peuteropvang

Hoe ziet een gemiddelde dag met Voorschoolse Educatie eruit op de peuteropvang-locaties van 2Samen? Dat zie je hier. Tijden en activiteiten kunnen natuurlijk verschillen!

 • knuffel bij peuteropvang 2acrobaten den haag
  08.30 uur – Welkom

  Fijn dat je er bent! We nemen de tijd om even te landen. Dat is soms even schakelen en daar is natuurlijk ruimte voor. Samen nemen we afscheid van de mama’s of papa’s.

 • Jongen met puk bij voorchoolse educatie den haag
  09.00 uur – Samen starten

  Aan de slag met het Uk & Puk thema Reuzen en Kabouters. Waar het draait om begrippen als groot en klein. In de kabouterhuishoek hangen grote en kleine kleren. Wat is nou van wie?

 • kinderen eten bij kinderopvang 2ballonnen in het westland
  10.00 uur – Tussendoortje

  We gaan fruit eten. De peuters helpen mee met tafel dekken. Hebben we genoeg kabouterbordjes? Lekker zelf inschenken met de kabouterkan. Is jouw glas vol of leeg?

 • Kinderen spelen buiten bij peuteropvang den haag
  10.30 uur – Naar buiten

  We gaan buiten, lekker bewegen. Op een grote paddenstoel zingen, Reuzesprongen maken of in de zandbak kijken naar de grootste of kleinste kaboutertaart.

 • kinderen knutselen bij peuteropvang 2acrobaten den haag
  12.00 uur – Ophalen

  Het is alweer tijd om afscheid te nemen. We vertellen je ouders wat we vandaag hebben gedaan en hoe je dit hebt ervaren. Zo kunnen jullie er samen ook nog over praten. Tot de volgende keer!

Veelgestelde vragen

 • Wat kost kinderopvang?

  Meer informatie over de kosten voor kinderopvang vind je hier.

 • Garanderen jullie een plek na mijn inschrijving?

  We doen ons uiterste best om een plek voor je te realiseren. Maar we kunnen helaas geen garantie geven dat we meteen vanaf de gewenste startdatum een plek beschikbaar hebben op jouw voorkeursdagen.

 • Heb ik recht op kinderopvangtoeslag?

  Voor informatie over kinderopvangtoeslag, klik hier. We verwijzen je ook graag naar de website van de Belastingdienst. Hier vind je altijd de meest recente gegevens.

 • Hebben jullie wachtlijsten?

  Dat hangt van de locatie af. Op de ene locatie is direct plek en is er geen sprake van een wachtlijst, op de andere niet. Wil je weten hoe dit zit op de locatie(s) van jouw voorkeur, bel ons dan gerust!

  Op locaties met een wachtlijst, zijn wij afhankelijk van opzeggingen of wijzigingen in de planning. Daarnaast spelen je gewenste startdatum, het aantal dagen dat je wilt afnemen, je voorkeursdagen en je eventuele voorrangscriterium een rol; zo hebben broers en zussen bijvoorbeeld voorrang bij 2Samen.

 • Hoe kan ik de groep van mijn kind bereiken?

  In de Ouderapp staat het telefoonnummer en e-mailadres van de locatie waar je klant bent. Je vindt deze informatie onderin bij ‘locaties’.

 • Waar vind ik informatie over kinderopvangtoeslag?

  Alle informatie over het aanvragen of wijzigen van je kinderopvangtoeslag, veranderingen in je persoonlijke situatie en eventuele invloed op je toeslag vind je op de website van de belastingdienst. Op onze website vind je hier natuurlijk ook informatie over, klik hier.

Veelgestelde vragen

Enthousiast?

Vraag een rondleiding aan!

Rondleiding aanvragen Direct inschrijven

Heb je vragen of hulp nodig?
Onze collega's van Planning & Advies zitten voor je klaar!