Kind kijkt door verrekijker Kinderopvang 2Samen

Pedagogisch beleid

Ons Pedagogisch Huis is de samenvatting van ons uitgebreide pedagogisch beleid. Het geeft richting aan alles wat wij bij 2Samen doen: hoe we met kinderen omgaan, hoe we onze ruimtes inrichten én hoe wij samenwerken.

 

 

Eén van de belangrijkste basisbehoeften van ieder mens is te worden gezien. Niet voor niets is ‘Wij zien jou’ het uitgangspunt van ons pedagogisch beleid. Een kind is zoals het is, en krijgt daar bij ons de ruimte voor. Respect voor ieders eigenheid staat centraal in alles wat wij doen. Dat maakt dat een kind zich bij 2Samen thuis voelt. Vanuit deze veilige basis helpen wij kinderen zich te ontwikkelen. Stap voor stap de wijde wereld in. Wij bieden kinderen een goede basis voor de toekomst.

Onze basishouding

‘Wij zien jou’ gaat niet alleen over het zien van kinderen en hun ouders, maar ook onze medewerkers en partners. De ander ‘zien’ is daarmee onze basishouding: een manier van hoe we naar elkaar kijken en met elkaar omgaan. We vinden dit een voorwaarde om goede kinderopvang te bieden, er echt te zijn voor kinderen, ouders, partners én voor onze medewerkers.

 

Pedagogisch Huis Kinderopvang 2Samen

Voor een mooie tijd

 • jongen leest boek bij bso 2hoek in den haag
  Wij zien jou!
 • Schommelen bij bso 2diamanten in mariahoeve den haag
  We vertrouwen
 • kinderen in de moestuin bij kinderopvang 2Samen Den Haag Naaldwijk Monster
  We verrijken
 • kinderen in klimrek bij bso 2flamingo's in naaldwijk
  We verbinden
trefbal op het plein bij bso 2giraffen in het valkenboskwartier den haag

Talent

Natuurlijk willen we alle kinderen écht leren kennen. Wie ze zijn en wat bij ze past. Samen ontdekken we wat ze leuk of interessant vinden en waar ze energie van krijgen. Dit noemen we talent. We helpen kinderen verder te ontwikkelen door hierbij aan te sluiten.

Een positieve blik

Een positieve blik is essentieel in ons werk. Een kind dat overal op afgaat, kun je bijvoorbeeld ervaren als druk. Maar misschien is het vooral nieuwsgierig. We hebben waardering voor wie kinderen zijn. We geven zoveel mogelijk ruimte voor eigen inbreng. We kijken achter het gedrag om uit te zoeken wat kinderen nodig hebben. Hierop passen we ons handelen aan.

Samen met ouders

Ouders kennen hun kind goed. Door samen te werken en goed af te stemmen, kunnen we betere opvang bieden. In goed overleg ontdekken we wat het beste werkt voor jouw kind. Als professional hebben we ook kennis waarmee we jou als ouder kunnen ondersteunen.

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel pedagogisch medewerkers werken er in een groep?

  Dit verschilt vaak per locatie, opvangvorm en per groep. Het ligt aan het aantal kinderen en de leeftijdsverhoudingen binnen de groep. Hiervoor zijn door de GGD vaste richtlijnen opgesteld, die wij hanteren.

Veelgestelde vragen

Nog vragen over ons beleid?
We beantwoorden ze graag!