Uitgelicht

Gezonde kinderopvang

Uitgelicht

2Samen is officieel een ‘Gezonde Kinderopvang’. Dat vinden we belangrijk, want elk kind verdient een gezonde start! Dat bij ons veel verder dan het bieden van een gezonde leefomgeving. Samen werken we aan (het aanleren van) een gezonde leefstijl voor kinderen én deskundigheid van medewerkers. Onze coaches Gezonde Kinderopvang zijn daarvoor specifiek getraind.

Voedingsbeleid

2Samen is voorloper op het gebied van een gezond voedingsbeleid dat we samen met het Voedingscentrum en een externe diëtiste hebben opgesteld.

Gezondheid en beweging

We hebben bovendien volop aandacht voor gezondheid en beweging op alle leeftijden. Van dagelijkse ommetjes tot peuterdans, peuterjudo, beweegvloeren en nog veel meer.

Ook in de bso bewegen we veel! We hebben een uitgebreid sportaanbod waarmee we kinderen iedere dag veel mogelijkheden bieden om spelenderwijs te bewegen. Daarmee leggen we de basis voor een goede motorische, sociale, emotionele en cognitieve ontwikkeling. Onze eigen sportdocenten zorgen dat sport en beweging een vast onderdeel zijn van onze programmering.

Beweegevents

2Samen draagt graag bij aan evenementen die bijdragen aan gezondheid en beweging. Daarom sponsoren we bijvoorbeeld de ‘Kids Run’ op de hardloopevenementen Royal Ten en de Wateringse Veld Loop.

Duurzaamheid

We dragen niet alleen graag bij aan de gezondheid van kinderen in onze opvang maar ook aan een gezonde leefomgeving. We leggen natuurtuinen en speelpleinen met natuurlijke elementen aan en zoeken de verbinding om duurzaamheid binnen én buiten onze organisatie te bevorderen.

Gezamenlijke aanpak in de regio

Om gezondheid in de regio te vergroten zijn we betrokken bij diverse interventies van de gemeente Den Haag en de GGD. Bijvoorbeeld bij de Haagse Aanpak Gezond Gewicht en Gezonde Schooladviseur.

Kinderopvang 2Samen gezonde kinderopvang voeding bewegen buiten natuur sport logoMeer lezen?

Kijk voor meer informatie Gezonde Kinderopvang en thema’s waar we aan werken op: gezondekinderopvang.nl

Magazine voedingsbeleid

Vraag gratis een magazine aan over ons gezonde voedingsbeleid via communicatie@2samen.nl
of lees het magazine online.