kinderen met bellenblaas bij kinderdagverblijf 2Zwanen in Ypenburg

2Zwanen

Knobbelzwaansingel 279, 2496 LN Den Haag
Buurt: Morgenweide | Wijk: Ypenburg | Stadsdeel: Leidschenveen Ypenburg

Telefoonnummer: 015-3101641

Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag: van 08:45 tot 11:45 uur

Soorten opvang op deze locatie:

Peuteropvang  Kinderdagverblijf  BSO  Voorschoolse Educatie  

Over peuteropvang (peuterspeelzaal) 2Zwanen

Het is een spannende tijd als kinderen voor het eerst naar school gaan. Nieuwe kinderen leren kennen, een nieuwe structuur; dat kan best eng zijn. Bij peuteropvang 2Zwanen in Ypenburg kunnen peuters alvast spelenderwijs wennen in een warme omgeving. Een goede voorbereiding op de basisschool!

Direct inschrijven

Bijzonder aan 2Zwanen

Ruimte om te ontdekken

Bij peuteropvang 2Zwanen leert je kind iedere dag weer iets nieuws. Onze medewerkers stimuleren de  nieuwsgierigheid van iedere peuter graag. We geven iedere peuter de ruimte om in hun eigen tempo op verkenning te gaan. Daarbij leren ze hun eigen mogelijkheden én hun grenzen kennen.

Ontwikkelingsgerichte activiteiten

De activiteiten en het dagprogramma van de peuteropvang staan vooral in het teken van zelfredzaamheid, zelfstandigheid en het opdoen van sociale vaardigheden. Daarnaast is er extra veel aandacht voor de taalontwikkeling van kinderen.

Mooie natuurtuin

Onze peuters verkennen graag onze prachtige, grote natuurtuin van 1000 m2. Daar is namelijk van alles te beleven, voor jong en oud. Bijvoorbeeld het zien en ruiken van bloemen en planten, of het spelen met zand, water en modder. Of door te klimmen en te klauteren op de speeltoestellen.

Praktische informatie

Alle belangrijke informatie over peuteropvang 2Zwanen op een rijtje.

 • Kosten kinderopvang

  Wat kost kinderopvang? Dat is afhankelijk van je inkomen en de opvangvorm die je kiest. Bekijk onze tarieflijsten en maak gebruik van onze handige rekentool, waarmee je gemakkelijk kunt uitrekenen wat kinderopvang in jouw situatie kost. Daarnaast kun je controleren of je recht hebt op kinderopvangtoeslag.

 • Openingstijden 2Zwanen

  Maandag tot en met vrijdag: van 08:45 tot 11:45 uur.

 • Groepsindeling

  Peuteropvang 2Zwanen heeft één peutergroep. Daarnaast zijn er zeven groepen op het kinderdagverblijf, en is er een bso-groep.

 • Rondleiding inplannen bij 2Zwanen in Ypenburg

  We kunnen ons goed voorstellen dat je benieuwd bent naar de ruimtes, de sfeer en pedagogisch medewerkers op de locatie. Kom gerust eens langs voor een kennismaking en rondleiding. We ontvangen je graag en nemen uitgebreid de tijd om al jouw vragen te beantwoorden.

  Rondleiding inplannen

   

 • Inspectierapport en LRK-nummer

  Pedagogische kwaliteit staat bij 2Samen altijd voorop. Al onze medewerkers werken vanuit ons Pedagogisch Huis. Zo zorgen we er samen voor dat ieder kind zich gezien voelt.

  LRK-nummer: 215044472

  Inspectierapport

  Lees meer over Kinderopvang 2Samen.

Een kijkje in de opvang

Op deze locatie:

 • Uitdagende natuurtuin
 • Alle opvangvormen onder één dak
 • Licht en ruim opgezet centrum

 

Een dag bij de peuteropvang

Hoe ziet een gemiddelde dag eruit op de peuteropvang-locaties van 2Samen? Dat zie je hier. Tijden en activiteiten kunnen natuurlijk verschillen!

 • knuffel bij peuteropvang 2acrobaten den haag
  08.30 uur – Welkom

  Fijn dat je er bent! We nemen de tijd om even te landen. Dat is soms even schakelen en daar is natuurlijk ruimte voor. Het ene kind wil eerst een knuffel, het andere gaat gelijk spelen.

 • buiten met peuters kinderopvang Den Haag
  09.00 uur – Samen starten

  We starten met elkaar, kletsen en zingen samen. We werken aan de hand van thema’s, en kijken ook naar wat de kinderen bezighoudt. Tijd om te spelen! Wij spelen mee.

 • tussendoortje eten met peuter peuteropvang den haag
  10.00 uur – Tussendoortje

  We gaan iets eten. De peuters helpen mee met de bereiding. Fruit pellen, cracker smeren, ze kunnen al veel zelf. Oók het inschenken van drinken. Een beetje morsen hoort er gewoon bij.

 • Kinderen spelen buiten bij peuteropvang den haag
  10.30 uur – Naar buiten

  We gaan naar buiten, lekker bewegen. Frisse neus halen, taarten bakken in de zandbak, rennen en fietsen. En natuurlijk natuur ontdekken: bladeren, bloemen, beestjes… reuze interessant!

 • kinderen knutselen bij peuteropvang 2acrobaten den haag
  12.00 uur – Ophalen

  Het is alweer tijd om afscheid te nemen. We vertellen je ouders wat we vandaag hebben gedaan en hoe je dit hebt ervaren. Zo kunnen jullie er samen ook nog over praten. Tot de volgende keer!

Veelgestelde vragen

 • Wat kost kinderopvang?

  Meer informatie over de kosten voor kinderopvang vind je hier.

 • Garanderen jullie een plek na mijn inschrijving?

  We doen ons uiterste best om een plek voor je te realiseren. Maar we kunnen helaas geen garantie geven dat we meteen vanaf de gewenste startdatum een plek beschikbaar hebben op jouw voorkeursdagen.

 • Heb ik recht op kinderopvangtoeslag?

  Voor informatie over kinderopvangtoeslag, klik hier. We verwijzen je ook graag naar de website van de Belastingdienst. Hier vind je altijd de meest recente gegevens.

 • Hebben jullie wachtlijsten?

  Dat hangt van de locatie af. Op de ene locatie is direct plek en is er geen sprake van een wachtlijst, op de andere niet. Wil je weten hoe dit zit op de locatie(s) van jouw voorkeur, bel ons dan gerust!

  Op locaties met een wachtlijst, zijn wij afhankelijk van opzeggingen of wijzigingen in de planning. Daarnaast spelen je gewenste startdatum, het aantal dagen dat je wilt afnemen, je voorkeursdagen en je eventuele voorrangscriterium een rol; zo hebben broers en zussen bijvoorbeeld voorrang bij 2Samen.

 • Hoe kan ik de groep van mijn kind bereiken?

  In de Ouderapp staat het telefoonnummer en e-mailadres van de locatie waar je klant bent. Je vindt deze informatie onderin bij ‘locaties’.

 • Waar vind ik informatie over kinderopvangtoeslag?

  Alle informatie over het aanvragen of wijzigen van je kinderopvangtoeslag, veranderingen in je persoonlijke situatie en eventuele invloed op je toeslag vind je op de website van de belastingdienst. Op onze website vind je hier natuurlijk ook informatie over, klik hier.

Veelgestelde vragen

Enthousiast?

Vraag een rondleiding aan!

Rondleiding aanvragen Direct inschrijven

Heb je vragen of hulp nodig?
Onze collega's van Planning & Advies zitten voor je klaar!