kind met wagentje bij kinderdagverblijf 2koninkjes in centrum den haag

2Koninkjes

Korte Lombardstraat 4a, 2512 VR Den Haag
Buurt: Kortenbos | Wijk: Centrum | Stadsdeel: Centrum

Telefoonnummer: 070-3884244

Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag: 07:30 tot 18:30 uur

Soorten opvang op deze locatie:

Voorschoolse Educatie  Kinderdagverblijf  

Over Voorschoolse Educatie bij 2Koninkjes

Kinderdagverblijf 2Koninkjes is een unieke locatie in het centrum van Den Haag en ligt op een steenworp afstand van ziekenhuis HMC Westeinde. Naast de reguliere dagopvang bieden we hier ook Voorschoolse Educatie aan. 

 

Een betere start

Met voorschoolse educatie (VE) maakt een kind een betere start in het basisonderwijs en pakken we achterstanden aan. Bijvoorbeeld door spelenderwijs Nederlandse woordjes te leren en te oefenen met cijfers. Je kind leert hoe het is om in een groep te functioneren en samen te spelen en te delen. Op de voorschool werken we veel met thema’s met verschillende activiteiten in hetzelfde thema. Knutselen, voorlezen, liedjes en dansjes bijvoorbeeld. Lees meer over Voorschoolse Educatie bij 2Samen 

 

Direct inschrijven

Bijzonder aan 2Koninkjes

Voorschoolse Educatie

Ons fijne team van professionele pedagogisch medewerkers heeft veel aandacht voor de ontwikkeling van spraak en taal, sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische ontwikkeling en zintuigelijke ontwikkeling. We lezen bijvoorbeeld veel voor!

Iedere dag warme maaltijden

Wij vinden een gezond en gevarieerd voedingspatroon erg belangrijk. Elke dag krijgen de kinderen daarom een verse warme maaltijd als lunch. Ook maken we regelmatig soep. De peuters mogen zelf meehelpen met het klaarmaken van de maaltijd.

VE-programma Uk & Puk

Puk is een vriendje van de kinderen. Zij spelen, ontdekken en bewegen met Puk. Zo ontwikkelt je kind zich op een speelse manier. Uk & Puk werkt met thema’s. De kinderen krijgen informatie van ieder thema mee naar huis, zodat ze hier thuis ook bekend mee raken. 

Doorgaande lijn met school

Een groot deel van de kinderen van 2Koninkjes gaat als ze vier jaar worden naar de Carolusschool of de Schabergschool en daarbij naar bso 2Aan2. Met beide scholen hebben wij een nauwe samenwerking en een doorgaande lijn. De peuters gaan vaak op bezoek bij de kleuters van school.

Praktische informatie

Alle belangrijke informatie over Voorschoolse Educatie bij 2Koninkjes op een rijtje.

 • Kosten kinderopvang

  Wat kost kinderopvang? Dat is afhankelijk van je inkomen en de opvangvorm die je kiest. Bekijk onze tarieflijsten en maak gebruik van onze handige rekentool, waarmee je gemakkelijk kunt uitrekenen wat kinderopvang in jouw situatie kost. Daarnaast kun je controleren of je recht hebt op kinderopvangtoeslag.

 • Openingstijden 2Koninkjes

  Maandag tot en met vrijdag: van 07:30 tot 18:30 uur.

 • Groepsindeling

  Kinderdagverblijf 2Koninkjes heeft twee babygroepen en twee peutergroepen. Hier bieden we ook Voorschoolse Educatie aan. 

 • Rondleiding inplannen bij 2Koninkjes

  We kunnen ons goed voorstellen dat je benieuwd bent naar de ruimtes, de sfeer en pedagogisch medewerkers op de locatie. Kom gerust eens langs voor een kennismaking en rondleiding. We ontvangen je graag en nemen uitgebreid de tijd om al jouw vragen te beantwoorden.

  Rondleiding inplannen

   

 • Inspectierapport en LRK-nummer

  Pedagogische kwaliteit staat bij 2Samen altijd voorop. Al onze medewerkers werken vanuit ons Pedagogisch Huis. Zo zorgen we er samen voor dat ieder kind zich gezien voelt.

  LRK-nummer: 128236097

  Inspectierapport

  Lees meer over Kinderopvang 2Samen.

Een kijkje in de opvang

Op deze locatie:

 • Heerlijke grote tuin
 • Rust en ruimte
 • Iedere dag warme maaltijden

Een dag Voorschoolse Educatie op het kinderdagverblijf

Hoe ziet een gemiddelde dag met Voorschoolse Educatie eruit op de kinderdagverblijven van 2Samen? Dat zie je hier. Tijden en activiteiten kunnen natuurlijk verschillen!

 • knuffel bij peuteropvang 2acrobaten den haag
  07.30 uur – Welkom

  Fijn dat je er bent! Met de ouders bespreken we hoe het gaat en of er bijzonderheden zijn. Samen zwaaien we papa of mama uit. Natuurlijk helpen we ieder kind om even goed te landen.

 • Jongen met puk bij voorchoolse educatie den haag
  09.00 uur – Samen starten

  Aan de slag met het Uk & Puk thema Reuzen en Kabouters. Waar het draait om begrippen als groot en klein. In de kabouterhuishoek hangen grote en kleine kleren. Maar wat is nou van wie?

 • kinderen eten bij kinderopvang 2ballonnen in het westland
  09.30 uur – Iets eten

  Het is tijd voor iets lekkers. Voor de jongste kinderen een fles of een fruithap. We volgen hun eigen ritme. Met de peuters gaan we gezellig samen aan tafel voor fruit of een cracker.

 • Kinderen spelen buiten bij peuteropvang den haag
  10.00 uur – Spelen of activiteit

  We lezen samen een reuzenboek, maken reuzesprongen buiten, of spelen in de kabouterhuishoek. We spelen in op wat de kinderen bezighoudt. We kunnen overal van leren!

 • lunchen bij kinderdagverblijf 2hindes in den haag
  11.30 uur – Lunchen

  Tijd voor samen lunchen! Kinderen mogen zelf kiezen. Wij zorgen voor gezond en verantwoord beleg. We stimuleren zelf smeren, schenken en opruimen. Is jouw beker vol of leeg?

 • activiteit bij kinderdagverblijf 2hindes in belgisch park den haag
  13.00 uur – Slapen of activiteit

  De jongsten slapen de hele dag volgens hun eigen schema. Voor de peuters creëren we een slaapmoment. De opblijvers spelen binnen of buiten in onze fijn ingerichte ruimtes.

 • vers fruit peuteropvang den haag
  15.00 uur – Tussendoortje

  Even een moment tussendoor om iets te eten. Een groot stuk banaan of een klein tomaatje? Een mooi moment om verschillende smaken en texturen te ontdekken en hier samen over te praten.

 • bloemen water geven bij kinderdagverblijf in den haag
  15.30 uur – Spelen of activiteit

  Zelf spelen in een van onze mooie hoeken of onder begeleiding iets doen wat je nog net niet zelfstandig kan. Natuurlijk is er ook tijd om even te knuffelen; gelukkig kan dát op ieder moment!

 • Tuinieren in de kinderopvang
  17.00-18.00 uur – Ophalen

  Het is alweer tijd om afscheid te nemen. We vertellen je ouders wat we vandaag hebben gedaan en hoe je dit hebt ervaren. Zo kunnen jullie er samen ook nog over praten. Tot de volgende keer!

Veelgestelde vragen

 • Wat kost kinderopvang?

  Meer informatie over de kosten voor kinderopvang vind je hier.

 • Garanderen jullie een plek na mijn inschrijving?

  We doen ons uiterste best om een plek voor je te realiseren. Maar we kunnen helaas geen garantie geven dat we meteen vanaf de gewenste startdatum een plek beschikbaar hebben op jouw voorkeursdagen.

 • Heb ik recht op kinderopvangtoeslag?

  Voor informatie over kinderopvangtoeslag, klik hier. We verwijzen je ook graag naar de website van de Belastingdienst. Hier vind je altijd de meest recente gegevens.

 • Hebben jullie wachtlijsten?

  Dat hangt van de locatie af. Op de ene locatie is direct plek en is er geen sprake van een wachtlijst, op de andere niet. Wil je weten hoe dit zit op de locatie(s) van jouw voorkeur, bel ons dan gerust!

  Op locaties met een wachtlijst, zijn wij afhankelijk van opzeggingen of wijzigingen in de planning. Daarnaast spelen je gewenste startdatum, het aantal dagen dat je wilt afnemen, je voorkeursdagen en je eventuele voorrangscriterium een rol; zo hebben broers en zussen bijvoorbeeld voorrang bij 2Samen.

 • Hoe kan ik de groep van mijn kind bereiken?

  In de Ouderapp staat het telefoonnummer en e-mailadres van de locatie waar je klant bent. Je vindt deze informatie onderin bij ‘locaties’.

 • Waar vind ik informatie over kinderopvangtoeslag?

  Alle informatie over het aanvragen of wijzigen van je kinderopvangtoeslag, veranderingen in je persoonlijke situatie en eventuele invloed op je toeslag vind je op de website van de belastingdienst. Op onze website vind je hier natuurlijk ook informatie over, klik hier.

Veelgestelde vragen

Enthousiast?

Vraag een rondleiding aan!

Rondleiding aanvragen Direct inschrijven

Heb je vragen of hulp nodig?
Onze collega's van Planning & Advies zitten voor je klaar!