2Zonnetjes

Mient 275
2564 KM Den Haag
070-3255699

Geopend:
maandag t/m vrijdag
07:30 tot 18:00 uur

inspectierapport

Prachtige buitenruimte

bekijk video
Naar locatieoverzicht

Mient 275
2564 KM Den Haag
070-3255699

Geopend:
maandag t/m vrijdag
07:30 tot 18:00 uur

inspectierapport

Deze locatie biedt ook: Buitenschoolse opvang

Kinderdagverblijf bij 2Zonnetjes

2Zonnetjes is gelegen aan de Mient in de Vruchtenbuurt en heeft verscholen aan weerszijden van het gebouw unieke buitenruimtes. Hier spelen onze kinderen dagelijks in het gras en met zand en water. Ze koken met bladeren, besjes en takjes in de buitenkeuken of spelen verstoppertje tussen de bamboestruiken. In het moestuintje zien zij hoe hun zelf geplante boon uitgroeit tot een echte plant waarvan zij boontjes kunnen plukken en koken. En deze boontjes smaken dan heeel lekker! Natuurlijk gaan wij ook naar buiten als het weer tegen zit. De regenlaarsjes staan klaar en voor de allerkleinsten zijn er skipakjes zodat ze lekker op het gras en in de aarde kunnen wroeten.

Wat maakt ons speciaal?

  • Gigantische buitenruimtes met aandacht voor de natuur
  • Zelf groente verbouwen in de moestuin
  • Stadsboerderij aan de overkant
  • Hartelijke, open sfeer
  • Dagopvang en bso in één gebouw

Ontdekken en ervaren

Bij 2Zonnetjes mag ieder kind zichzelf zijn. De pedagogisch medewerksters zijn getraind om zoveel mogelijk nabij onze kinderen te zijn, hen te observeren en begeleiden zodat zij zich veilig genoeg voelen om dingen zelf te ontdekken en ervaren.

Iedere dag klimmen, klauteren, dansen, zingen, lezen, praten en lachen we vooral veel met elkaar. Er is ook ruimte om te relaxen in een gezellig kussenhoekje of aan de slag te gaan met uitdagende materialen waarbij sommige peuters al een beetje kunnen oefenen voor school.

Eén keer per week koken we samen met de kinderen iets extra’s voor bij de lunch. Op die manier ontdekken we nog meer smaken en proeven we hoe lekker gezond eten is.

Tijdens het knutselen experimenteren onze kinderen met verf, klei, lijm, knippen, scheuren, plakken, vormen, lijnen, vouwen en proppen. Zo ontdekt ieder kind op zijn of haar eigen niveau en manier wat het kan met het materiaal.

Ouders geven deze locatie een:

8,6

“2Zonnetjes is meer dan alleen opvang voor ons kind. De leidsters zijn zeer betrokken. De sfeer is goed en ze gaan vaak naar buiten met de kinderen. ”

- Jessica, moeder van Lars

Groepsruimtes met eigen karakter

Iedere groep heeft haar eigen karakter. De ruimtes zijn met zorg ingericht door de pedagogisch medewerkers, afgestemd op de leeftijd en behoeften van onze kinderen. We maken gezamenlijk gebruik van de ruime gangen om lekker te bewegen. Daarnaast hebben we een atelier om met een klein groepje kinderen aan de slag te gaan met een variëteit aan materialen. Soms spelen we in een bso-lokaal of maken we gebruik van de gymzaal in basisschool De Vliermeent.

Uitstapjes

Recht tegenover 2Zonnetjes bevindt zich stadsboerderij ‘De Gagelhoeve’ die wij vaak met de kinderen een bezoekje brengen.

De peuters bezoeken regelmatig verzorgingshuis Houtwijk om samen met de opa’s en opa’s liedjes te zingen en boekjes te lezen. Soms gaan we naar de bibliotheek of we bezoeken het milieu educatief centrum in het Zuiderpark. Hier lenen we ieder seizoen natuur- en ontdekkisten.

Mient 275
2564 KM Den Haag

Belangstelling?

Wij hopen dat u een goed beeld heeft gekregen van onze locatie. Natuurlijk kunt u ook langs komen voor een vrijblijvende rondleiding. Wanneer u uw keuze al gemaakt heeft, dan kunt u uw kind direct inschrijven.

Inschrijven

Waar is deze locatie?

  • Buurt: Vruchtenbuurt
  • Wijk: Vruchtenbuurt
  • Stadsdeel: Segbroek