Twee kinderen spelen met elkaar op de grond. Ze kijken goed waar de blokken inpassen. Bij kdv 2Zonnetjes in de Vruchtenbuurt

Kinderopvang in de Vruchtenbuurt

De Vruchtenbuurt is een plezierige stadswijk die bestaat uit rustige stadsstraten, kleine pleinen en mooie woonhofjes met de sfeer van de jaren ’30. Winkels zijn er in de Appelstraat en de Vlierboomstraat, in het hart van de Vruchtenbuurt. Ook bevindt zich hier de kinderopvang van 2Samen; zoals kinderdagverblijven, peuteropvang en buitenschoolse opvang (BSO).

Kinderdagverblijven in Den Haag Vruchtenbuurt

In de Vruchtenbuurt zijn twee kinderdagverblijven; 2Vleermuizen en 2Zonnetjes.

2Vleermuizen is een kleine en sfeervolle locatie die met een tussendeur verbonden is aan basisschool De Vlierboom in de Vlierboomstraat.

2Zonnetjes ligt vlakbij aan de Mient en heeft verscholen aan weerszijden van het gebouw unieke buitenruimtes. Ook is er een atelier, een ruime keuken en soms gebruiken we de gymzaal in basisschool De Vliermeent. Recht tegenover 2Zonnetjes bevindt zich stadsboerderij ‘De Gagelhoeve’ die wij vaak met de kinderen een bezoekje brengen.

Samen een boekjes lezen bij de kdv 2Zonnetjes in de Vruchtenbuurt
Samen koken bij bso 2Zonnetjes buitenschoolse opvang werkenbij Kinderopvang 2Samen Den Haag Monster Naaldwijk

Buitenschoolse opvang (BSO) in Den Haag Vruchtenbuurt

De buitenschoolse opvang 2Vleermuizen heeft gezellige, stoere ruimtes op de eerste verdieping van basisschool De Vlierboom. De kinderen maken gebruik van de faciliteiten van De Vlierboom, waaronder een groot speelplein met goaltjes en basketbalpaal. Samen met de school is er uitdagend buitenspeelgoed aangeschaft.

2Zonnetjes is ook gelegen in de Vruchtenbuurt en heeft een enorme, prachtige buitenruimte. De natuurtuin biedt elk kind uitdaging. De BSO-groepen hebben naast hun eigen ruimte ook een atelier, grote keuken en chill-ruimte.

Peuteropvang in Den Haag Vruchtenbuurt

2Vleermuizen is een kleine en sfeervolle locatie met op de eerste verdieping peuteropvang. Er is een prachtige natuurtuin waar de kinderen dagelijks buitenspelen. De groep is ingericht met verschillende speelhoekjes, zodat elk kind op ontdekking kan gaan. De kinderen begeleiden en opvoeden doet het team sámen met de ouders. De peuters kunnen gemakkelijk doorstromen naar de naastgelegen basisschool De Vlierboom.

Een frisse neus halen tijdens het buiten spelen in de fraaie tuin bij kdv 2Zonnetjes in de Vruchtenbuurt
Jongen met puk bij voorchoolse educatie den haag

Voorschoolse Educatie in Den Haag Vruchtenbuurt

VE heet ook wel voorschool en is voor kinderen een geweldige kans. Net zoals de kinderdagdagverblijf en reguliere peuteropvang, maakt VE de stap naar het basisonderwijs gemakkelijker. Met het grote voordeel dat we nóg meer inzetten op het wegwerken van achterstanden. Bijvoorbeeld door spelenderwijs Nederlandse woordjes te leren en te oefenen met cijfers. Je kind is voor VE welkom bij 2Vleermuizen.

Nauwe samenwerking in de wijk Vruchtenbuurt

De BSO's 2Vleemuizen en 2Zonnetjes werken nauw samen met de nabijgelegen basisscholen De Vlierboom en de Vliermeent.
Ook is er samenwerking met stadsboerderij ‘De Gagelhoeve’ die de kinderen heel vaak bezoekt. En soms komen er dieren van de Gagelhoeve logeren.
De peuters bezoeken maandelijks verzorgingshuis Duinhage. Ook zijn er bezoekjes aan de bibliotheek in de buurt en het milieu educatief centrum in het Zuiderpark, waar ieder seizoen natuur- en ontdekkisten worden geleend.

Kunst maken bij bso 2Zonnetjes buitenschoolse opvang werkenbij Kinderopvang 2Samen Den Haag Monster Naaldwijk

Heb je vragen of hulp nodig?
Onze collega's van Planning & Advies zitten voor je klaar!