2Giraffen

Cederstraat 29A
2565 JM Den Haag
070-3600174

Geopend:
maandag t/m vrijdag
07:30 tot 18:00 uur

inspectierapport

Kinderdagverblijf met Montessorivisie

Naar locatieoverzicht

Cederstraat 29A
2565 JM Den Haag
070-3600174

Geopend:
maandag t/m vrijdag
07:30 tot 18:00 uur

inspectierapport

Deze locatie biedt ook: Peuteropvang Buitenschoolse opvang

Kinderdagverblijf bij 2Giraffen

In de Bomen- en Bloemenbuurt in Den Haag ligt 2Giraffen. Een klein en knus kinderdagverblijf. We werken intensief samen met de Christelijke Montessorischool de Abeel en Openbare Montessorischool Valkenbos. Samen met deze scholen bieden we dagopvang, onderwijs én buitenschoolse opvang voor kinderen van 0 tot 13 op één vertrouwde locatie. En dat alles gebaseerd op de Montessorivisie.

Wat maakt ons speciaal?

  • We werken met de Montessorivisie
  • Kinderen over naar peuters als ze eraan toe zijn
  • Samenwerking kdv, bso en scholen van 0-13
  • Overleg met ouders; we doen het samen
  • Hecht, enthousiast en divers team

Uw kind centraal

Bij kinderdagverblijf 2Giraffen is er een warme en veilige sfeer. Kinderen worden daar uitgedaagd om te ontdekken, te groeien en zichzelf en elkaar te leren kennen. Hierin staat uw kind centraal. We werken vanuit de Montessorivisie, die ervan uitgaat dat kinderen van nature leergierig en nieuwsgierig zijn. Dat is ook te zien in de inrichting. De meubels zijn bijvoorbeeld op kindhoogte. De ontwikkelingskansen van ieder kind zijn altijd weer ons uitgangspunt. In het gebouw heeft ons kinderdagverblijf een eigen ruimte met drie groepen, een grote speelhal en een eigen besloten buitenruimte. Daar zijn veel mogelijkheden voor de kinderen om heerlijk op ontdekkingstocht te gaan!

Ouders geven deze locatie een:

8,4

“2Giraffen voelt als thuiskomen!”

- Anouk, moeder van Max en Bo

De Montessorivisie bij kinderdagverblijf 2Giraffen

Wat houdt de Montessorivisie eigenlijk in voor een kinderdagverbijf? Montessori verdeelt de periode van 0 tot 13 jaar in verschillende fasen. Bij kinderdagverblijf 2Giraffen zijn dan vooral de fasen 0 tot 3 en 3 tot 6 van belang.

Van 0 tot 3 doen kinderen onbewust heel veel indrukken op. Ze zijn bijvoorbeeld gevoelig om te leren lopen, te praten en bekijken alles om hen heen met grote aandacht. Bij kinderdagverblijf 2Giraffen maken we de omgeving van deze baby’s, dreumesen en peuters daarom heel gevarieerd. Het is namelijk belangrijk dat kinderen in deze tijd veel indrukken en ervaringen opdoen. Ze leren dan vanzelf en spelenderwijs.

Van 3 tot 6 zijn kinderen volgens de Montessorivisie veel bewuster bezig met hun omgeving. Ze bekijken de wereld in detail, ze oefenen de dingen die ze zien in het dagelijks leven en ze breiden hun woordenschat steeds verder uit. Daarbij is het heel belangrijk dat ze zelf actief bezig zijn. Ze vinden het bijvoorbeeld fijn om steeds te herhalen. Bij 2Giraffen zijn we hier goed op voorbereid. Peuters krijgen alle ruimte om hun eigen ontdekkingsreis te maken. Zodat ze vertrouwen krijgen in zichzelf én hun kunnen.

Cederstraat 29A
2565 JM Den Haag

Belangstelling?

Wij hopen dat u een goed beeld heeft gekregen van onze locatie. Natuurlijk kunt u ook langs komen voor een vrijblijvende rondleiding. Wanneer u uw keuze al gemaakt heeft, dan kunt u uw kind direct inschrijven.

Inschrijven

Waar is deze locatie?

  • Buurt: Valkenboskwartier
  • Wijk: Bomen- en Bloemenbuurt
  • Stadsdeel: Segbroek