Donatie aan SKIP

2Samen verrast goede doelen

Donatie aan SKIP

Naar overzicht

26 oktober 2023

2Eekhoorns doneert 470 euro aan SKIP

Bij Kinderopvang 2Samen organiseren alle 70 locaties jaarlijks een feest, voor de kinderen met hun ouders, verzorgers, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s. Voor de ruim 120 kinderen bij kinderdagverblijf 2Eekhoorns in Naaldwijk was het een ‘beestenboel’ deze zomer. Omdat zij fan zijn van kinderboerderij SKIP werd dát hun goede doel.

Op 24 oktober verrasten acht peuters de vrijwilligers bij SKIP met een donatie van maar liefst 470 euro. SKIP wist gelijk een goede bestemming. De boerderij koopt twee nieuwe schapen en zij krijgen de namen Knabbel & Babbel, zoals de wangzakeekhoorns van Walt Disney én passend bij de locatie 2Eekhoorns.
Dieren aaien door kinderen 2Eekhoorns bij SKIP Kinderopvang 2Samen Westland Naaldwijk
Pedagogisch medewerkers Esther, Daniëlle en collega’s zijn verantwoordelijk voor het zomerfeest en de donatie. Esther: “SKIP is een prachtig initiatief van enthousiaste wijkbewoners. Omdat SKIP in het Dreespark niet zo groot is, is er veel persoonlijke aandacht en tijd voor de kinderen. Tijdens elk bezoek stralen de kinderen van oor tot oor. Een konijn knuffelen, geitjes aaien en rond banjeren tussen de schapen. Zo maken we de kinderen bewust van het plezier van bewegen, het buitenleven, de natuur, gesprekjes en samenwerken.”

Een team van vrijwilligers houdt de kinderboerderij draaiende. Vrijwilligster Evelien: “Met veel plezier ontvangen we elke bezoeker, groot of klein. Als ik het enthousiasme zie bij deze kinderen, dan ben ik trots. Ze zijn buiten, in de natuur. Vaak zie je jongeren gamen of gekluisterd aan hun mobieltje. Laten we de buitenspeelplaatsen als ‘gezond’ alternatief koesteren. Zoals onze kinderboerderij of een speeltuin of skatebaan. Ik draag er graag mijn vrijwillige steentje aan bij.”

Loeiende koe melken op zomerfeest 2Eekhoorns sept2023 Kinderopvang 2Samen Westland Naaldwijk

Daniëlle over het dierenthema op hun zomerfeest: “De kinderen brachten hun knuffels naar de dierendokter. Ze konden een loeiende koe melken, aangeboden door Welkoop en meedoen aan de dierenbingo. Of lekker kliederen met ‘varkentjes in de modder’ en slagroom ‘scheren van een schaap’ gemaakt van een ballon. Een loterij met prijzen aangeboden door lokale bedrijven, instellingen en een aantal ouders, maakten onze donatie mogelijk. Bedankt daarvoor. Dit toont opnieuw de kracht voor het Westland: voor, door en met elkaar!”