Wat zeggen collega's?

Waarom 2Samen?

Onze collega’s vertellen waarom zij kiezen voor 2Samen

Wat zeggen collega's?

Heb je een vacature gezien die je aanspreekt, maar ben je nog niet helemaal klaar om te solliciteren? Onze collega's vertellen je graag hoe het is om bij 2Samen te werken. Waarom zijn zij bij ons begonnen, wat vinden ze leuk aan hun werk en wat maakt 2Samen nou zo anders? Lees hun verhalen hier onder, en wie weet worden zij binnenkort ook jouw collega's!
Latoya, pedagogisch medewerker mobiliteit bij 2Vleermuizen

Alle ruimte om te groeien, voor kinderen én medewerkers!

Samen lezen bij 2Vleermuizen

Het mooiste aan het werken bij 2Samen? Daar hoeft Latoya, pedagogisch medewerker bij 2Vleermuizen, niet lang over na te denken. “In onze visie staat dat alle kinderen eigen talenten en kwaliteiten hebben. Dat ze de ruimte krijgen om te zijn wie ze zijn. Die visie geldt niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de medewerkers. Onze mening telt en er wordt naar ons geluisterd.” Latoya werkt sinds ongeveer een half jaar bij 2Samen. “Maar eigenlijk wilde ik hier 15 jaar geleden al aan de slag!”

Kinderen zien groeien

Al van jongs af aan wist Latoya dat ze met kinderen wilde werken. “Ik vind het fijn om activiteiten te verzinnen, leuke dingen te doen met de kinderen en hun ontwikkeling te volgen.” Ze werkte eerst jarenlang in de particuliere opvang. “2Samen zat vanaf het begin al in mijn hoofd. Maar de keren dat ik op zoek was naar een baan, waren er geen vacatures.” Begin 2018 was er wel de match en kon ze aan de slag als mobiliteitsmedewerker bij 2Vleermuizen. “Ik kom waar nodig, ken iedereen en weet veel van elke groep. Die variatie is leuk. In de toekomst lijkt het me top om weer een eigen groep te hebben. Dan ken je de kinderen door en door en zie je ze groeien. Vooral bij de peuters is dat fantastisch!”

De voordelen van een grote en professionele organisatie

Van collega’s en vrienden hoorde Latoya regelmatig positieve verhalen over 2Samen. Nu ze er zelf werkt, vertelt ze wat haar opvalt. “We zijn groot en dat heeft veel voordelen. Zo leren we steeds bij met cursussen en coaches die ons helpen. Bovendien krijg je hier kansen om door te groeien.” Dat locaties ondersteund worden door een hoofdkantoor, was wel even wennen. “Mijn mond viel open toen ik daar de eerste keer was. Ik was gewend dat alles geregeld werd door één persoon. Hier is het echt professioneel. Of je nu je ziek bent, door wil leren of iets over de planning wil weten, je kunt altijd bij iemand terecht.” Eén ding is voor Latoya in ieder geval zeker: “Ik ben hier eindelijk en ga nooit meer weg!”

Kelvin, pedagogisch medewerker bso bij 2Krekels

Teamplayers gezocht: van voetbaltrainer tot sportieve medeopvoeder.

Zeepkistenrace bij 2Pinguins

Kelvin begon een jaar geleden bij 2Pinguïns in Naaldwijk en werkt sinds kort voor de bso van 2Krekels. “Ik heb een ontzettend leuke tijd gehad bij 2Pinguïns, maar 2Krekels zit bij mij om de hoek. Die kans kon ik niet laten gaan.” Werken bij 2Samen was voor Kelvin een logische stap. “Ik werkte bij mijn vorige werkgever veel met 2Samen en had een goede indruk. Toen ik op zoek moest naar iets nieuws vanwege bezuinigingen, heb ik hier meteen gesolliciteerd. Een fijne procedure; binnen een week kon ik beginnen!”

Lekker sporten voor je werk

Kelvin werkt al jaren met kinderen. “Vroeger gaf ik al voetbaltrainingen aan de kleintjes. Vaak trainde ik hun broertjes dan in de seizoenen daarna. Het is leuk om zo’n gezin op die manier, door de jaren heen, goed te leren kennen. Dat gebeurt bij een bso ook regelmatig.” Bij 2Krekels wordt bovendien veel gesport, iets waar Kelvin van geniet. “Heerlijk is dat! Ik heb nog geen dag binnen gezeten. We zijn hier altijd buiten. Bijvoorbeeld om te voetballen, basketballen of om tikkertje te spelen. Ik merk dat het de kinderen goed doet. Dat ze ook uit zichzelf actiever worden.”

Kinderen helpen om de juiste keuzes te maken

“Ik heb in een jaar al veel kunnen opzetten,” vertelt Kelvin. “We zijn medeopvoeders van een kind, dus het is belangrijk dat we het goede voorbeeld geven.” Zijn eigen ervaringen helpen daarbij. “Ik weet waar sommige kinderen doorheen gaan. Ik kan hen helpen om de juiste keuzes te maken.” Dat helpen lukt ook op andere manieren, bijvoorbeeld bij kinderen die in het begin niets lusten. “Binnen de kortste keren eten ze toch alles mee. Hun ouders zijn ons dan zo dankbaar, dat is heel waardevol.”

Warme en menselijke organisatie

Bij 2Samen zit Kelvin op zijn plek. “Er is begrip voor het feit dat je een leven hebt naast je werk. Toen er iets was met mijn zoontje, werd meteen geregeld dat ik bij mijn familie kon zijn. Daarnaast is het een warme en menselijke organisatie, waar je gewaardeerd wordt. Er wordt naar je geluisterd. Als ik ergens over mee wil denken, moedigt iedereen dat aan.” Hij is positief over de toekomst. “We zijn een grote organisatie, dus er zijn voldoende mogelijkheden om door te leren en door te groeien.” En misschien nog wel het belangrijkste: “De kinderen zijn leuk!”

Daniëlle, Locatiecoördinator bij 2Vlinders

Alle kansen om je werk uitdagend te houden

Twister bij 2VlindersDat Daniëlle in de kinderopvang ging werken, was eigenlijk toeval. Wel wilde de Locatiecoördinator van 2Vlinders altijd al juf worden, vertelt ze. “Toen ik zelf nog op school zat, begon in hetzelfde gebouw de locatie 2Vriendjes. Ik ging er als vrijwilliger op de bso werken. Gewoon voor de lol. Dat was zo leuk, dat ik de combinatie werken en opleiden ben gaan doen. En nu ben ik nog steeds bij 2Samen!” Nadat Daniëlle ook regelmatig administratief werk deed voor haar toenmalige adjunct-directeur, werd ze Locatiecoördinator. Een functie die precies bij haar past!

Combinatiefunctie: nog steeds aanwezig in de groepen

Het allerleukste aan haar functie? Dat is voor Daniëlle de combinatie van haar coördinerende én opvangtaken. “Als Locatiecoördinator ben ik de contactpersoon voor alle partijen: kinderen, ouders, het hoofdkantoor en onze medewerkers. Verder heb ik er bewust voor gekozen om, waar nodig, ook mee werken in de groepen. Ik blijf het werken met kinderen leuk vinden, dus gelukkig kan ik bij 2Samen die combinatie houden. Daarnaast is het hier mogelijk om steeds nieuwe uitdagingen te vinden. Ik zoek bijvoorbeeld naar kansen voor mijn locatie, maar neem ook examens af van stagiaires. Ik blijf aan mezelf werken en dat is goed voor de motivatie!”

“Als je 2Samen ziet, dan word je blij!”

Omdat Daniëlle in haar rol met de hele organisatie in contact komt, vindt ze het fijn dat 2Samen zo’n open cultuur heeft. “Zelfs als je niet dagelijks op het hoofdkantoor komt, kan je bij iedereen zo naar binnen lopen. Er is een relaxte sfeer. Daardoor kan ik alles voor mijn team goed regelen. Zij kunnen zich zo echt op de kinderen focussen.”  Bovendien staat 2Samen nooit stil, zegt Daniëlle. “We denken als organisatie altijd vooruit en spelen in op wat er gaat komen. Onze activiteitenafdeling KICKS is daar een goed voorbeeld van, een super initiatief.” Tot slot is ze trots op de uitstraling van de organisatie. “We zijn zichtbaar en vrolijk. Professioneel en kindvriendelijk. Als je 2Samen ziet, dan word je blij!”