2Weidevogels

Weidevogellaan 203
2496 MT Den Haag
015-3102080

Geopend:
na school tot 18:00 uur
vakantie 7:30 tot 18:00 uur

inspectierapport

Eigen ateliers waar kinderen kunnen knutselen, timmeren, en nog veel meer!

Naar locatieoverzicht

Weidevogellaan 203
2496 MT Den Haag
015-3102080

Geopend:
na school tot 18:00 uur
vakantie 7:30 tot 18:00 uur

inspectierapport

Met deze scholen werken wij samen

 • De Paradijsvogel
 • De Eksterhof (dependance van Paradijsvogel)
 • De Christoffel

Buitenschoolse opvang bij 2Weidevogels

Bso 2Weidevogels is een mooie lichte en ruime buitenschoolse opvang in Ypenburg Den Haag. Deze opvang zit naast basisschool de Paradijsvogel. Aan de achterkant van 2Weidevogels is een uitdagende natuur-ontdekspeelplek waar kinderen kunnen klimmen en klauteren. En aan de overkant is een groot (speel)park. Er zijn dus meer dan voldoende mogelijkheden om je na school uit te leven!

Wat maakt ons speciaal?

 • Aansluitende natuurspeeltuin
 • Groot speelpark aan de overkant
 • Eigen atelier per leeftijdscategorie
 • Gezond voedingsbeleid
 • Centraal in de wijk, goed bereikbaar

Het aantal groepen bij  bso 2Weidevogels

De jongste kinderen van 4 jaar beginnen met buitenschoolse opvang bij 2Zwanen ook in Ypenburg aan de overkant van de straat. Na ongeveer een jaar stromen ze door naar bso 2Weidevogels. Voor de kinderen van 5 tot 8 jaar zijn er vier groepen in het hoofdgebouw. De kinderen vanaf 8 á 9 jaar zitten aan de andere kant van de poort. Zij hebben een eigen ingang.

Stamgroep en activiteiten

De kinderen hebben een stamgroep waar zij na schooltijd eerst wat eten en drinken. Daarna kiezen de kinderen een activiteit. Deze worden aangeboden door medewerkers of KICKS. Het activiteitenaanbod is veelzijdig. Dat verschilt elke week: dansen, koken, tuinieren, muziek maken, sporten, enz. Voor de vakanties geldt een apart programma.

Ouders geven deze locatie een:

8,3

“Er wordt goed geluisterd naar de eigen behoeften van kinderen. Ze worden uitgedaagd en iedere dag is een feestje!”

- Suzanne, moeder van Lucas, Thijs en Thomas

5 tot 7 en 7 tot 9 groepen: eigen ateliers

De lokalen van bso 2Weidevogels zijn ingericht naar leeftijd en interesses. Zo hebben de groepen 5 tot 7 jaar een huiselijke warme uitstraling met leuke hoeken. Bijvoorbeeld een huishoek, bouwhoek en leeshoek. Ook is er een atelier waar kinderen zowel met gerichte als vrije activiteiten aan de slag gaan. De groepen 7-9 zijn wat stoerder ingericht. Zij hebben een aparte ruimte waar ze zich terug kunnen trekken. Deze groepen hebben ook een atelier. Daar kunnen ze bijvoorbeeld zagen, timmeren en meer technische activiteiten ondernemen. Verder zijn er natuurlijk veel speel- en bouwmaterialen.

8/9+ groep: huiselijke sfeer en zelfstandigheid

Bij de 8/9+ groep heerst ook een huiselijke sfeer. Er zijn verschillende kamers. Daardoor zijn ze meer gericht op zelfstandigheid. Er is bijvoorbeeld een ruimte waar de meiden met sieraden, make-up en verkleedkleren aan de gang kunnen. Ook is er een mooi atelier waar diverse uitdagende projecten plaatsvinden. Daarnaast is er een ruimte waar de kinderen kunnen chillen. Of zich terugtrekken om te lezen of te spelen op de Playstation.

Kinderen denken mee

Bij bso 2Weidevogels in Ypenburg werken we veel aan kinderparticipatie. Kinderen mogen bijvoorbeeld meedenken over het aanbod van activiteiten in onze kinderopvang tijdens de schoolweken en voor de vakanties. Verder geven ze aan welke speelmaterialen ze willen. En wat ze belangrijk vinden bij de inrichting. Oudste kinderen geven zelf ook workshops.

Weidevogellaan 203
2496 MT Den Haag

Belangstelling?

Wij hopen dat u een goed beeld heeft gekregen van onze locatie. Natuurlijk kunt u ook langs komen voor een vrijblijvende rondleiding. Wanneer u uw keuze al gemaakt heeft, dan kunt u uw kind direct inschrijven.

Inschrijven

Waar is deze locatie?

 • Buurt: Morgenweide
 • Wijk: Ypenburg
 • Stadsdeel: Leidschenveen Ypenburg