2Vleermuizen

Vlierboomstraat 366
2564 JJ Den Haag
070-3254416

Geopend:
na school tot 18:00 uur
op vakantiedagen
van 07:30 tot 18:00 uur

inspectierapport

Bso naast basisschool De Vlierboom

Voorschoolse opvang mogelijk voor kinderen van De Vlierboom (niet op woensdag)

Naar locatieoverzicht

Vlierboomstraat 366
2564 JJ Den Haag
070-3254416

Geopend:
na school tot 18:00 uur
op vakantiedagen
van 07:30 tot 18:00 uur

inspectierapport

Deze locatie biedt ook: Kinderdagverblijf Peuteropvang

Met deze scholen werken wij samen

 • De Vlierboom
 • De Vliermeent

Buitenschoolse opvang bij 2Vleermuizen

Deze buitenschoolse opvang in de Vruchtenbuurt heeft gezellige, stoere ruimtes op de eerste verdieping van basisschool De Vlierboom. In 2Vleermuizen is ook kinderdagverblijf met een babygroep, een peutergroep en de peuteropvang met Voorschoolse Educatie (VE) gevestigd. Voor kinderen van De Vlierboom is ook voorschoolse opvang mogelijk, van 07.30 tot 8.30 uur (niet op woensdag).

Wat maakt ons speciaal?

 • Een jong en dynamisch team pedagogisch medewerkers
 • Stoere groepsruimtes
 • Oudere kinderen organiseren eigen workshops
 • Kinderparticipatie: ze denken mee en beslissen over activiteiten in kind-vergaderingen
 • Deelname aan KICKS-activiteiten in de middag of tijdens vakanties
 • Voorschoolse opvang mogelijk voor kinderen van De Vlierboom (niet op woensdag)

Samenwerking met school 

De kinderen van de bovenbouw van De Vlierboom kunnen zelfstandig door de school naar de bso bij 2Vleermuizen lopen. De kinderen van de onderbouw en de kinderen van De Vliermeent worden opgehaald door de pedagogisch medewerkers. We maken gebruik van de faciliteiten van De Vlierboom, waaronder een groot speelplein met goaltjes en basketbalpaal. Samen met de school hebben we veel fietsjes, karren en ander uitdagend buitenspeelgoed aangeschaft. Vooral in de vakanties maken we gebruik van de grote gymzaal om sportieve activiteiten te organiseren.

Voorschoolse educatie

Bij 2Vleermuizen is ook voorschoolse opvang (vso) mogelijk voor kinderen van basisschool De Vlierboom van 07:30 tot 08:30 uur. De jongste kinderen worden naar de klas gebracht en de oudere kinderen kunnen zelfstandig binnendoor naar de school lopen.

Ouders geven deze locatie een:

7,9

“De kinderen vinden het erg leuk om zelf workshops te organiseren.”

Kinderen op de eerste plaats 

Bij 2Vleermuizen staan de kinderen natuurlijk op de eerste plaats. Zij bepalen zelf, met elkaar en met de pedagogisch medewerkers wat ze willen doen. Sommige kinderen hebben behoefte aan even lekker relaxen, door bijvoorbeeld een boek te lezen of met elkaar te kletsen. Andere kinderen zijn na een lange schooldag toe aan beweging. Dansen, hutten bouwen, buiten spelen bij een speeltuin in de buurt: er is veel mogelijk. Onze pedagogisch medewerkers weten wat de kinderen nodig hebben, stimuleren hun zelfstandigheid en doen mee met waar de kinderen zich mee bezig houden.

Activiteiten

Naast de dagelijkse activiteiten, is er regelmatig ruimte voor iets bijzonders. Bso 2Vleermuizen ligt heel centraal, vlakbij het bos, een park, het strand, de duinen en de kinderboerderij in de buurt. We gaan dan ook regelmatig lekker op stap; in de vakanties en daar buiten! Ook regelen we in overleg met de kinderen regelmatig een KICKS-activiteit. Dat zijn uitdagende workshops en ervaringen die net even anders zijn dan anders. Bijvoorbeeld graffiti spuiten, breakdancen, de natuur in, houtbewerken of zelf muziekinstrumenten maken. En in de vakanties? Dan is de ‘kinderen-zijn-de-baas-dag’ een hit… Het is verrassend wat er dan allemaal gedaan wordt op een dag!

Vlierboomstraat 366
2564 JJ Den Haag

Belangstelling?

Wij hopen dat u een goed beeld heeft gekregen van onze locatie. Natuurlijk kunt u ook langs komen voor een vrijblijvende rondleiding. Wanneer u uw keuze al gemaakt heeft, dan kunt u uw kind direct inschrijven.

Inschrijven

Waar is deze locatie?

 • Buurt: Vruchtenbuurt
 • Wijk: Vruchtenbuurt
 • Stadsdeel: Segbroek