2Papegaaien

IJsvogelplein 10
2566 VS Den Haag
070-2170540

Geopend:
na school tot 18:00 uur
en vakantiedagen van
07:30 tot 18:00 uur

inspectierapport

Buitenschoolse opvang in de Vogelwijk

Naar locatieoverzicht

IJsvogelplein 10
2566 VS Den Haag
070-2170540

Geopend:
na school tot 18:00 uur
en vakantiedagen van
07:30 tot 18:00 uur

inspectierapport

Met deze scholen werken wij samen

  • O.G. Heldringschool
  • Basisschool De Meerpaal

Buitenschoolse opvang bij 2Papegaaien

Buitenschoolse opvang 2Papegaaien is gevestigd in de O.G. Heldringschool in de Vogelwijk. We werken nauw samen met deze school. Kinderen worden na school verwelkomd in een van de vier bso-groepen voor kinderen van 4 tot 12 jaar. In de directe omgeving zijn veel speeltuinen, het bos en de duinen te vinden waar we met veel plezier gebruik van maken. In alle vakanties zijn ook de kinderen van bso 2Lepelaars en 2Kaketoes bij 2Papegaaien. En voor schooltijd ontvangen we bij 2Papegaaien de kinderen van bso 2Lepelaars.

Wat maakt ons speciaal?

  • Centraal gelegen, omringd met veel groen en speeltuinen
  • Kinderen kunnen naar keuze spelen in al onze binnenruimtes
  • Groot en overzichtelijk buitenspeelterrein
  • Veel eigen inbreng kinderen
  • Dagelijkse samenwerking met meerdere scholen

Buitenspelen

Kinderen hebben de keuze uit twee buitenspeelplaatsen op ons eigen terrein. Beiden zijn uitdagend en overzichtelijk ingericht. En in het najaar wordt het schoolplein in samenwerking met de O.G. Heldringschool omgebouwd tot een natuurtuin. Geweldig voor de kinderen!

Gevarieerd activiteitenaanbod

Het activiteitenaanbod is uitdagend en gevarieerd. We werken vanuit het ontwerpend leren: verzinnen, maken, proberen en ontdekken. Dit maakt van kinderen creatieve denkers en probleemoplossers, die buiten de gebaande paden kunnen én durven denken. We maken hierbij gebruik van de talenten van de kinderen en onze medewerkers!

De kinderen doen regelmatig (sport) activiteiten in de school. Daarnaast werken we met het activiteitenaanbod van onze afdeling KICKS. Samen met de kinderen kiezen we gave activiteiten uit een heel breed aanbod, van iets sportiefs, iets creatiefs tot iets avontuurlijks.

Kinderparticipatie

We vinden het belangrijk dat kinderen betrokken worden bij het programma en keuzes die we maken bij onze buitenschoolse opvang. Daarom werken we actief met kinderparticipatie. We bespreken bijvoorbeeld in de groep welke activiteiten kinderen willen doen.

 

Ouders geven deze locatie een:

8,3

“De leiding is ontzettend warm en betrokken. De kinderen komen thuis met de leukste verhalen.”

- Anne-Marie, moeder van Bella en Taeke

IJsvogelplein 10
2566 VS Den Haag

Belangstelling?

Wij hopen dat u een goed beeld heeft gekregen van onze locatie. Natuurlijk kunt u ook langs komen voor een vrijblijvende rondleiding. Wanneer u uw keuze al gemaakt heeft, dan kunt u uw kind direct inschrijven.

Inschrijven

Waar is deze locatie?

  • Buurt: Vogelwijk
  • Wijk: Vogelwijk
  • Stadsdeel: Segbroek