Bomen klimmen bso 2Papegaaien Vogelwijk Den Haag

2Papegaaien

IJsvogelplein 10, 2566 VS Den Haag
Buurt: Vogelwijk |
Wijk: Vogelwijk | Stadsdeel: Segbroek

Telefoonnummer: 070-2170540

Openingstijden:
Na school tot 18:00 uur
Vakantiedagen van 07:30 tot 18:00 uur

Soorten opvang op deze locatie:

BSO  

Over buitenschoolse opvang 2Papegaaien

BSO 2Papegaaien is gevestigd in de O.G. Heldringschool in de Vogelwijk. Kinderen worden na school verwelkomd in een van de vier bso-groepen voor kinderen van 4 tot 12 jaar. In de directe omgeving zijn veel speeltuinen, het bos en de duinen te vinden waar we met veel plezier gebruik van maken. Naast de O.G. Heldringschool, werken we nauw samen met basisschool De Meerpaal.

Direct inschrijven

Bijzonder aan BSO 2Papegaaien

Buitenspelen in de natuurtuin

Kinderen hebben de keuze uit twee buitenspeelplaatsen op ons eigen terrein. Beiden zijn uitdagend en overzichtelijk ingericht. In het najaar wordt het schoolplein in samenwerking met de school omgebouwd tot een natuurtuin. Geweldig voor de kinderen!

Activiteitenaanbod BSO

Het activiteitenaanbod is uitdagend en gevarieerd. We werken vanuit het ontwerpend leren: verzinnen, maken, proberen en ontdekken. Dit maakt van kinderen creatieve denkers en probleemoplossers, die buiten de gebaande paden kunnen én durven denken.

Kinderen denken mee

We vinden het belangrijk dat kinderen betrokken worden bij het programma en de keuzes die we maken bij onze buitenschoolse opvang. Daarom werken we actief met kinderparticipatie. We bespreken bijvoorbeeld in de groep welke activiteiten kinderen willen doen.

Bijzondere workshops en vakantieprogramma

Met 2Samen KICKS beleven kinderen (mid)dagen vol leuke en leerzame spellen, workshops, ervaringen en vakantieprogramma's zoals survival- en kampdagen. Een gevarieerd en ontwikkelingsgericht programma, waar je niets extra’s voor hoeft te betalen.

Lees meer over KICKS.

Praktische informatie

Alle belangrijke informatie over buitenschoolse opvang 2Papegaaien op een rijtje

 • Kosten kinderopvang

  Wat kost kinderopvang? Dat is afhankelijk van je inkomen en de opvangvorm die je kiest. Bekijk onze tarieflijsten en maak gebruik van onze handige rekentool, waarmee je gemakkelijk kunt uitrekenen wat kinderopvang in jouw situatie kost. Daarnaast kun je controleren of je recht hebt op kinderopvangtoeslag.

 • Openingstijden 2Papegaaien

  Naschoolse opvang: tot 18:00 uur.

  Voorschoolse opvang: van 07:30 tot 08:30 uur.

  Tijdens vakanties: van 07:30 tot 18:00 uur.

 • Groepsindeling

  Buitenschoolse opvang 2Papegaaien heeft vier BSO-groepen, voor verschillende leeftijden. De groepsgrootte varieert van 10 tot 20 kinderen.

 • Rondleiding inplannen bij 2Papegaaien in Kortenbos

  We kunnen ons goed voorstellen dat je benieuwd bent naar de ruimtes, de sfeer en pedagogisch medewerkers op de locatie. Kom gerust eens langs voor een kennismaking en rondleiding. We ontvangen je graag en nemen uitgebreid de tijd om al jouw vragen te beantwoorden.

  Rondleiding inplannen

   

 • Inspectierapport en LRK-nummer

  Pedagogische kwaliteit staat bij 2Samen altijd voorop. Al onze medewerkers werken vanuit ons Pedagogisch Huis. Zo zorgen we er samen voor dat ieder kind zich gezien voelt.

  LRK-nummer: 875186452

  Inspectierapport

  Lees meer over Kinderopvang 2Samen.

Een kijkje in de opvang

Op deze locatie:

 • Centraal gelegen, omringd met veel groen en speeltuinen
 • Speciaal ingerichte  binnenruimtes
 • Groot en overzichtelijk buitenspeelterrein

Een dag bij de BSO

Hoe ziet een gemiddelde dag eruit op de BSO-locaties van 2Samen? Dat zie je hier. Tijden en activiteiten kunnen natuurlijk verschillen!

 • kind bij bso 2speleon in schilderswijk den haag
  07.30 uur – Voorschoolse opvang

  Als ouders vroeg moeten werken, vangen wij de kinderen voor school op. Even rustig wakker worden of spelen en daarna samen naar school. De jongste kinderen brengen we in de klas.

 • Meisje en medewerker bij bso 2Zwanen in Ypenburg Den Haag
  15:00 uur – Ophalen

  School is uit. De jongste kinderen halen we op uit de klas en de oudere kinderen komen zelfstandig naar ons toe op het plein. Zijn we compleet? Dan gaan we richting de bso!

 • meisjes eten tussendoortje bij bso 2flamingo's in westland
  15:15 uur – Tussendoortje

  We beginnen gezamenlijk met een tussendoortje. Vers fruit, groente, crackers of brood en wat drinken. We kletsen met elkaar en bespreken wat we vanmiddag gaan doen.

 • kinderen samen bij 2Giraffen bso Den Haag
  15:30 uur – Chillen of spelen!

  Bso is vrije tijd. Kinderen bepalen zelf wat ze willen doen, alleen of met elkaar. Chillen met een boek, buiten spelen, knutselen, bakken… Wij sluiten aan bij wat de kinderen interesseert.

 • Kinderen bij bso 2Spelende Beren den haag natuurwerkplaats
  15:45 uur – Activiteit

  Vandaag staat een KICKS activiteit gepland. Kinderen bepalen natuurlijk mee: graffiti spuiten, Lego bouwen, bomen klimmen, theaterles… uitdagingen en belevingen genoeg!

 • 2Burchten bso den haag jongen en medewerker
  17:00 uur – Einde dag

  Bij het ophalen maken we graag tijd om met ouders te praten over de middag. Als kinderen zelf naar huis mogen, blijven we ook graag in contact. We kijken uit naar de volgende keer.

Veelgestelde vragen

 • Wat kost kinderopvang?

  Meer informatie over de kosten voor kinderopvang vind je hier.

 • Garanderen jullie een plek na mijn inschrijving?

  We doen ons uiterste best om een plek voor je te realiseren. Maar we kunnen helaas geen garantie geven dat we meteen vanaf de gewenste startdatum een plek beschikbaar hebben op jouw voorkeursdagen.

 • Heb ik recht op kinderopvangtoeslag?

  Voor informatie over kinderopvangtoeslag, klik hier. We verwijzen je ook graag naar de website van de Belastingdienst. Hier vind je altijd de meest recente gegevens.

 • Hebben jullie wachtlijsten?

  Dat hangt van de locatie af. Op de ene locatie is direct plek en is er geen sprake van een wachtlijst, op de andere niet. Wil je weten hoe dit zit op de locatie(s) van jouw voorkeur, bel ons dan gerust!

  Op locaties met een wachtlijst, zijn wij afhankelijk van opzeggingen of wijzigingen in de planning. Daarnaast spelen je gewenste startdatum, het aantal dagen dat je wilt afnemen, je voorkeursdagen en je eventuele voorrangscriterium een rol; zo hebben broers en zussen bijvoorbeeld voorrang bij 2Samen.

 • Hoe kan ik de groep van mijn kind bereiken?

  In de Ouderapp staat het telefoonnummer en e-mailadres van de locatie waar je klant bent. Je vindt deze informatie onderin bij ‘locaties’.

 • Waar vind ik informatie over kinderopvangtoeslag?

  Alle informatie over het aanvragen of wijzigen van je kinderopvangtoeslag, veranderingen in je persoonlijke situatie en eventuele invloed op je toeslag vind je op de website van de belastingdienst. Op onze website vind je hier natuurlijk ook informatie over, klik hier.

Veelgestelde vragen

Enthousiast?

Vraag een rondleiding aan!

Rondleiding aanvragen Direct inschrijven

Heb je vragen of hulp nodig?
Onze collega's van Planning & Advies zitten voor je klaar!