2Wasberen

Orveltestraat 35
2545 KG Den Haag
070-3290359

Geopend:
maandag t/m vrijdag
07:30 tot 18:00 uur

inspectierapport

Klanten van
2Wasberen profiteren
van een korting op de uurprijs van 2Samen.
Informeer naar de mogelijkheden.

Naar locatieoverzicht

Orveltestraat 35
2545 KG Den Haag
070-3290359

Geopend:
maandag t/m vrijdag
07:30 tot 18:00 uur

inspectierapport

Kinderdagverblijf bij 2Wasberen

Ons kinderdagverblijf 2Wasberen is gelegen in het hart van de Haagse wijk Morgenstond. Met ons fijne team van pedagogisch medewerkers verwelkomen we dagelijks kinderen van nul tot vier jaar. De kinderen worden opgevangen in een van onze vier groepen. Voor baby’s hebben we een speciale babygroep, peuters worden verwelkomd in een peutergroep, daarnaast hebben we twee verticale groepen (één voor 0-4 jarigen en één van 1 tot 4 jarigen). We zijn een officiële VE-locatie, en werken met het programma Uk & Puk aan een brede ontwikkeling voor peuters.

Wat maakt ons speciaal?

 • Rustige ligging in de wijk Morgenstond
 • Aandacht voor thema’s en natuuractiviteiten
 • Grote buitenspeelruimte
 • Voorschoolse educatie (VE)
 • Kortingstarief

Onze babygroep biedt ruimte voor 14 kinderen in de leeftijd van 0-2 jaar. Hier volgen wij voor de allerkleinsten zoveel als mogelijk het ritme dat zij van thuis gewend zijn. Met de kinderen die eraan toe zijn volgen wij het dagritme, zoals ook bij de peutergroepen. Zo worden de kinderen langzaamaan voorbereid op de doorstroom naar de peutergroep.

We werken daarnaast met twee zogenaamde verticale groepen. Eén voor kinderen van 0-4 jaar en één voor 1-4 jarigen. Kinderen in deze groepen maken als baby, dreumes en peuter deel uit van dezelfde vertrouwde groep.

Er wordt gedurende het jaar met verschillende thema’s gewerkt, waarin ontwikkelgebieden aan bod komen. We bezoeken soms de bibliotheek om een boekje te halen over een nieuw thema. Of we bezoeken eens het nabij gelegen Theater Dakota voor een peutervoorstelling.

Locatie voor Voorschoolse Educatie (VE)

Dit is een VE-locatie. Ons fijne team van professionele pedagogisch medewerkers heeft veel aandacht voor de ontwikkeling van spraak en taal, sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische ontwikkeling en zintuigelijke ontwikkeling. We lezen bijvoorbeeld veel voor! Zo gaan de peuters straks vol zelfvertrouwen naar de basisschool!

VE-programma Uk & Puk

We werken bij 2Samen met het VE-programma Uk & Puk. Puk is een vriendje van de kinderen. Zij spelen, ontdekken en bewegen met Puk. Zo ontwikkelt uw kind zich op een speelse manier. Uk & Puk werkt met thema’s. Voorbeelden van thema’s zijn:

 • Dit ben ik!
 • Knuffels
 • Ik en mijn familie

Uw kind krijgt met ieder thema ook informatie mee naar huis. Daarmee kunt u de wereld van uw kind thuis en die van de opvang met elkaar verbinden.

Ruimte om te spelen

De groepsruimtes bieden mogelijkheid tot vrij spel en gerichte activiteiten in de verschillende speelhoeken. Naast onze binnenruimtes beschikt 2Wasberen over een ruim buitenterrein waar peuters en baby’s elk een eigen speelterrein hebben. Zo is er rust en uitdaging voor kinderen van alle leeftijden.

Kennismaken met de natuur in onze eigen kas

In een kas op onze speelplaats laten we de kinderen kennismaken met de natuur. Hoe groeien en smaken de wortels? Afhankelijk van het weer en de tijd, steken we de handen uit de mouwen.

Ouders geven deze locatie een:

8,1

“Een kleinschalige opvanglocatie met het warme liefdevolle gevoel van thuis. ”

- Cinderella, moeder van Jayden

Korting uurprijs 2Samen

Klanten van 2Wasberen profiteren van een korting op de uurprijs van 2Samen. Informeer naar de mogelijkheden.

Orveltestraat 35
2545 KG Den Haag

Belangstelling?

Wij hopen dat u een goed beeld heeft gekregen van onze locatie. Natuurlijk kunt u ook langs komen voor een vrijblijvende rondleiding. Wanneer u uw keuze al gemaakt heeft, dan kunt u uw kind direct inschrijven.

Inschrijven

Waar is deze locatie?

 • Buurt: Morgenstond West
 • Wijk: Morgenstond
 • Stadsdeel: Escamp