2Bevers

A. Kortekaasplantsoen 125
2552 JC DEN HAAG
070-4041451

Geopend:
BSO tot 18:00 uur
VSO 7.15-8.30 uur
Vakanties/roostervrijedagen:
07:30 tot 18:00 uur

inspectierapport

U kunt bij 2Bevers ook voor voorschoolse opvang terecht.

Naar locatieoverzicht

A. Kortekaasplantsoen 125
2552 JC DEN HAAG
070-4041451

Geopend:
BSO tot 18:00 uur
VSO 7.15-8.30 uur
Vakanties/roostervrijedagen:
07:30 tot 18:00 uur

inspectierapport

Met deze school werken wij samen

  • Koos Meindertsschool

Buitenschoolse opvang bij 2Bevers

2Bevers is gevestigd in de Koos Meindertsschool, in Houtwijk, Loosduinen. Samen vormen we het Kindcentrum Koos Meinderts: dé plek voor kinderen van 0-12 jaar. 2Bevers biedt de kinderen na hun schooldag een veilige en vertrouwde plek. U vindt ons op de hoek van het Jan Willem Kempffpad en het Martin Stamorpad. We kunnen gebruik maken van twee speelpleinen, een gymzaal en een kleutergymlokaal. De ligging van deze locatie in een prachtige groene omgeving, leent zich bij uitstek voor natuurbeleving en sport. De kinderen leven zich uit in speeltuinen en het park of op de skatebaan en voetbalvelden van Sportvereniging Loosduinen. Maar ook binnen is er alle ruimte voor uitdagende activiteiten, zoals workshops, techniek en samen gezond koken. Elk kind kan zich dus op allerlei manieren vermaken met aandacht voor zijn of haar unieke talent. We betrekken de kinderen actief bij de keuze van de (vakantie)activiteiten.

Wat maakt ons speciaal?

  • Midden in een natuurlijke omgeving!
  • Unieke buitenspeelplaatsen en sportmogelijkheden
  • Hecht team van getalenteerde professionals
  • Kinderen denken mee over het (vakantie)programma
  • Zeer gevarieerd activiteitenaanbod
  • Voorschoolse opvang

Kindcentrum Koos Meinderts

2Bevers intensiveert de samenwerking met de Koos Meindertsschool en Peuteropvang De Jonge Bevers. Samen sterk in het Kindcentrum Koos Meinderts, dé plek voor kinderen van 0-12 jaar in Houtwijk! Onze pedagogisch medewerkers werken intensief samen met de leerkrachten. Zo bouwen aan de toekomst. We stelden een gezamenlijke visie op. Dit betekent dat de kinderen zowel op school als erna bij de opvang, worden begeleid in een veilige omgeving met inzet van elkaars kwaliteiten en eigen inbreng. Zodat iedereen met plezier en zelfvertrouwen zijn of haar talent op eigen niveau ontwikkelt. Ook zetten we ons samen in voor de realisatie van een gloednieuw toekomstproof kindcentrum. In het nieuwe gebouw wil 2Bevers ook een kinderdagverblijf starten om de doorgaande leerlijn van 0-12 jaar volledig te maken.

Voorschoolse opvang

Bij 2Bevers zijn kinderen ook welkom voordat de school begint. Tijdens de schoolweken is de voorschoolse opvang (VSO) geopend van 7.15 tot 8.30 uur. Alleen op roostervrije dagen van school en in de schoolvakanties geldt er een andere starttijd van de buitenschoolse opvang, namelijk van 7.30 uur tot 18.00 uur. Voorschoolse opvang is een extra opvangvorm en dit zit niet standaard in het opvangpakket voor ouders.

Tussenschoolse opvang

Onze pedagogisch medewerkers en vrijwilligers bieden dagelijks tussenschoolse opvang (TSO) voor de Koos Meindertsschool, tijdens de lunch en het buitenspeelmoment.

Ouders geven deze locatie een:

7,3

“Jayden wil altijd zo laat mogelijk opgehaald worden van de bso! De medewerkers zijn betrokken en enthousiast.”

- Tamara, moeder van Jayden

Kinderparticipatie

Kinderen hebben recht op inspraak, ook bij de opvang. Daarom betrekken onze pedagogisch medewerkers de kinderen actief bij de invulling van het programma. Ze denken en beslissen mee over wat er dagelijks en in de vakantie wordt ondernomen. Elk kind is immers uniek en zo voelt hij of zij zich écht gezien en gehoord. Dat maakt de opvang extra leuk! Onze medewerkers zetten hun eigen talenten in om hen passende en gevarieerde activiteiten aan te bieden.

Activiteiten bij bso 2Bevers

Op het activiteitenbord is het programma altijd zichtbaar. De groene omgeving van deze locatie nodigt uit om veel buiten te zijn. We ondernemen vaak uitstapjes naar bijvoorbeeld speeltuinen en de skatebaan. Er is in de buurt namelijk genoeg te doen en te beleven. Daarnaast sporten we graag op de naastgelegen voetbalvelden van SV Houtwijk. Kinderen krijgen zo voldoende frisse lucht, zijn actief bezig en vermaken zich de hele middag. Ook organiseert het team regelmatig leuke activiteiten en uitdagende workshops voor én op verzoek van de kinderen. Denk hierbij aan Freerunning, Djembe, Zelfverdediging, Graffiti en Creatief.

Vakantie is een feestje!

Tijdens de vakanties zijn de kinderen van bso Dolfijnen samen bij bso 2Bevers. Het is superleuk om anderen te leren kennen en met hen te spelen en te sporten. De activiteiten in de vakanties zijn themagericht en spelen in op de behoefte van de kinderen. Wat gaan we doen in de vakantie? De kinderen verzinnen het zelf door een idee in de ideeënpot te stoppen. Zo wordt de vakantie bij de bso echt een feestje!

A. Kortekaasplantsoen 125
2552 JC Den Haag

Belangstelling?

Wij hopen dat u een goed beeld heeft gekregen van onze locatie. Natuurlijk kunt u ook langs komen voor een vrijblijvende rondleiding. Wanneer u uw keuze al gemaakt heeft, dan kunt u uw kind direct inschrijven.

Inschrijven

Waar is deze locatie?

  • Buurt: Houtwijk
  • Wijk: Loosduinen
  • Stadsdeel: Loosduinen