KICKS

Het meest uitgebreide
activiteitenaanbod
in de regio!

KICKS

KICKS verzorgt bij 2Samen een uitdagend en gevarieerd aanbod voor schoolkinderen tijdens de buitenschoolse opvang en de vakanties. Kinderen bij de bso beleven met KICKS (mid)dagen bomvol spellen, workshops, belevenissen en vakantieprogramma's zoals survivaldagen en het zomer- of winterkamp. Daarmee hebben we gegarandeerd het meest uitgebreide bso- en kdv-aanbod in de regio. Deze activiteiten zijn in onze tarieven inbegrepen. U betaalt hiervoor dus niets extra. KICKS heeft ook volop aanbod voor baby's en peuters, om hun tijd op het kdv nét een tikkeltje meer bijzonder te maken.

Aansluiten bij wensen en dromen 2Samen KICKS inspiratie voor bso kinderen thuis corona en kinderopvang

KICKS biedt een gevarieerd en ontwikkelingsgericht programma in onze buitenschoolse opvang, maar ook bij onze baby’s en peuters. Daarnaast adviseert KICKS scholen bij de invulling van talentgerichte programma’s en ontwikkelingsmogelijkheden voor kinderen. Belangrijk hierbij zijn natuurlijk in de eerste plaats de kinderen! KICKS sluit aan bij hun wensen en dromen. We willen dat kinderen veel ervaren en zich breed ontwikkelen. Bovendien kunnen ze met onze activiteiten en workshops nu al vaardigheden opdoen die aansluiten bij hun toekomst.

Kiezen met KICKS op de bso

Er zijn oneindig veel mogelijkheden te bedenken voor activiteiten met KICKS. De kinderen nemen hierin de leiding. Het is tenslotte hun eigen vrije tijd, dus ze moeten kunnen doen wat zij leuk vinden. Ze kiezen samen met pedagogisch medewerkers wat ze willen beleven, ervaren, maken of ontdekken. Dat kan van alles zijn. Samen muziek maken, een instrument (leren) bespelen, survivallen, sporten, kamperen, een uitstapje ondernemen, kunst maken, robots programmeren of gewoon zelf op onderzoek gaan. In alle schoolvakanties gaan we zelfs op kamp met de kinderen van onze bso’s. Leuke dagen bomvol uitdagende activiteiten!

Ontwikkelen met KICKS op het kdv

Voor baby’s en peuters geldt dat KICKS inzet op ervaringen en belevingen opdoen. In deze belangrijke fase van hun leven bewegen kinderen graag, gaan ze zoveel mogelijk op avontuur en leren ze de wereld om hen heen ontdekken. KICKS stimuleert dat door samen met pedagogisch medewerkers allerlei leuke, leerzame en bijzondere dingen voor deze jongste kinderen te doen. Voorbeelden hiervan zijn bewegen op muziek, interactieve theatervoorstellingen, peuterjudo of -yoga, experimenteren met muziekinstrumenten en ritme, natuurbeleving of kennismaken met kleuren, vormen en texturen.