2Vikingen

Van Hoornbeekstraat 5
2582 RA Den Haag
070-3556358

Geopend:
na school tot 18:00 uur
en vakantiedagen van
07:30 tot 18:00 uur

inspectierapport

Fijne buitenschoolse opvang in het Statenkwartier

Naar locatieoverzicht

Van Hoornbeekstraat 5
2582 RA Den Haag
070-3556358

Geopend:
na school tot 18:00 uur
en vakantiedagen van
07:30 tot 18:00 uur

inspectierapport

Deze locatie biedt ook: Peuteropvang

Met deze scholen werken wij samen

  • Annie M.G. Schmidtschool
  • SBO het Mozaïek

Buitenschoolse opvang bij 2Vikingen

2Vikingen is een fijne locatie voor buitenschoolse opvang, gehuisvest in het geheel vernieuwde gebouw van de Annie M.G. Schmidtschool in het Statenkwartier. Er zijn drie prachtige ruimten speciaal voor onze peuteropvang en de buitenschoolse opvang (bso).

Wat maakt ons speciaal?

  • Groepen met leeftijdsgenoten
  • Kinderparticipatie
  • Gezonde, veelal biologische, voeding
  • Prachtige groepsruimten in de school

Kinderen worden na school verwelkomd in een groep met leeftijdsgenootjes. Ons ruime lokaal op de begane grond biedt ruimte aan de jongste kinderen van de bso. Op de eerste etage (met een prachtige serre) spelen de wat oudere bso-kinderen. De oudste bso’ers hebben zelfs de hele zolder tot hun beschikking. De kinderen vinden in ieder hoekje een nieuwe uitdaging. Wij maken ook gebruik van de bibliotheek en de gymzaal. En bij mooi weer kunnen de kinderen lekker buitenspelen op het schoolplein.

Kinderparticipatie

De kinderen bepalen zelf wat ze willen doen: knutselen, lezen, puzzelen, buiten spelen of verkleden. Het is immers hun vrije tijd! Ook vinden wij kinderparticipatie erg belangrijk.

Ouders geven deze locatie een:

8

“Een hele gezellige locatie waar ze veel met de kinderen ondernemen en waar mijn kinderen altijd roepen: "Mam, ben je er nu al?"”

- Anne, moeder van Max en Sophie

Activiteiten

De medewerkers bieden regelmatig activiteiten aan, zoals een speurtocht of een behendigheidsspel. Ook komt er regelmatig een vakdocent om een leuke, uitdagende workshop te geven. Bij mooi weer kunnen de kinderen buitenspelen op het schoolplein en bij slecht weer in de gymzaal.

Samen op stap

Ook worden er uitstapjes gemaakt, bijvoorbeeld naar de bibliotheek, het strand of we bezoeken een museum. Vooral op woensdagen en in de vakanties gaan wij vaak op pad.

 

Van Hoornbeekstraat 5
2582 RA Den Haag

Belangstelling?

Wij hopen dat u een goed beeld heeft gekregen van onze locatie. Natuurlijk kunt u ook langs komen voor een vrijblijvende rondleiding. Wanneer u uw keuze al gemaakt heeft, dan kunt u uw kind direct inschrijven.

Inschrijven

Waar is deze locatie?

  • Buurt: Statenkwartier
  • Wijk: Geuzen en Statenkwartier
  • Stadsdeel: Scheveningen