Natuurtuin buitenruimte buitenschoolse opvang bso 2Piraten Geuzen Statenkwartier Den Haag

Kinderopvang in het Geuzen- en Statenkwartier

Het Geuzen- en Statenkwartier is een chique, internationale stadswijk dichtbij het strand en de Haagse binnenstad. In deze wijk heeft Kinderopvang 2Samen kinderdagverblijven, peuteropvang en buitenschoolse opvang waar uw kind van harte welkom is. Ook veel expats weten ons te vinden.

Door de wijk heen lopen brede lanen met daartussen mooie pleinen en gezellige straten met als populaire winkelstraat de Frederik Hendriklaan. Voor de kinderen is er veel te beleven in deze wijk. De boulevard van Scheveningen en de Pier liggen op een steenworp afstand. En er is veel groen; het Westduinpark en de Scheveningse Bosjes liggen vlakbij. En er is diverse musea, zoals het Gemeentemuseum en Museon.

Kinderdagverblijf in Den Haag Geuzen- en Statenkwartier

Kinderdagverblijf 2Ooievaars is een prachtige locatie in het Statenkwartier. Door de hoge plafonds en vele ramen zijn de groepsruimten lekker licht en er is veel speelruimte. Ook heeft 2Ooievaars een fantastische, groene buitenruimte met speeltoestellen en een moestuin. Ook Kindcentrum 2Piraten biedt dagopvang aan voor kinderen van 0 tot 4 jaar in een prachtig nieuw pand aan de Prins Mauritslaan. Door gebruik van duurzame materialen en lichte kleuren brengen de ruimtes rust voor de kinderen. Daarbij is er voor elke leeftijd uitdaging. En met het strand dichtbij en musea in de buurt worden fijne uitstapjes gemaakt.

Twee peuters knuffelen bij kinderdagverblijf 2Matrozen in Scheveningen
jongen klimt in boom bij bso 2vikingen in scheveningen den haag

Buitenschoolse opvang (BSO) in Den Haag Geuzen- en Statenkwartier

Buitenschoolse opvang 2Piraten is gevestigd midden in het Statenkwartier en ligt direct naast de Duinoordschool. 2Vikingen is gehuisvest in het geheel vernieuwde gebouw van de Annie M.G. Schmidtschool. De kinderen vinden in ieder hoekje een nieuwe uitdaging. De kinderen mogen ook gebruik maken van de bibliotheek, de gymzaal en het schoolplein.

Peuteropvang in Den Haag Geuzen- en Statenkwartier

2Piraten en 2Vikingen hebben ook allebei peuteropvang voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar. Het enthousiaste team besteedt spelenderwijs aandacht aan taalontwikkeling. Ze zingen dagelijks liedjes met de kinderen, lezen regelmatig voor en kletsen met de kinderen over wat hen bezig houdt. Er zijn mooie, uitdagende speeltuinen waar de kinderen heel vaak spelen en af en toe gaan ze op stap naar het bos, strand, speeltuin, kinderboerderij en bibliotheek.

2Ooievaars buitenspeelplaats

Samenwerking in de omgeving van Geuzen- en Statenkwartier

Kinderdagverblijf 2Matrozen ligt vlakbij het Statenkwartier in de Scheveningse Haven. Ook buitenschoolse opvang 2Noormannen ligt in de omgeving in de wijk Zorgvliet.

2Piraten en 2Vikingen hebben een sterk samenwerkingsverband met de nabij gelegen scholen; de Duinoordschool, het Mozaïek, de Annie M.G. Schmidtschool en de Nutsschool Zorgvliet. Ook is er een wekelijks bezoek aan de Generatietuin, een moestuin achter Huize Royal Rustic, waar de kinderen de tuin onderhouden en kletsen en lachen met de bewoners van het verzorgingstehuis.

Heb je vragen of hulp nodig?
Onze collega's van Planning & Advies zitten voor je klaar!