2Sprong

Sweelinckplein 71
2517 GS Den Haag
070-3461613

Geopend:
maandag t/m vrijdag
07:30 tot 18:00 uur

inspectierapport

Kinderopvang in Duinoord

Naar locatieoverzicht

Sweelinckplein 71
2517 GS Den Haag
070-3461613

Geopend:
maandag t/m vrijdag
07:30 tot 18:00 uur

inspectierapport

Kinderdagverblijf bij 2Sprong

2Sprong is gehuisvest in een oud, sfeervol herenhuis met drie verdiepingen in de wijk Duinoord in Den Haag. Het pand heeft een karakteristieke uitstraling met marmeren entree, brede trappen en een schouw in één van de groepen.
Iedere groep heeft een eigen groepsruimte met eigen pedagogisch medewerkers, een vaste en vertrouwde plek. De groepsruimten zijn sfeervol en huiselijk ingericht.

Wat maakt ons speciaal?

  • Thematisch werken
  • Mooie, beschutte tuin
  • Ontwikkelingsgericht werken
  • Huiselijk pand
  • Iedere dag 3+ activiteiten

Spelenderwijs ontwikkelen

De materialen en de activiteiten die we aanbieden zijn zo gekozen dat er voldoende keuze is en diversiteit in ontwikkelingsgebieden. We streven ernaar duurzame materialen aan te schaffen en kiezen ook regelmatig voor ‘echte’ materialen, bijvoorbeeld in de huishoek. In alle groepsruimtes zijn verschillende hoeken gecreëerd met verschillende soorten materiaal.

We kijken en luisteren naar kinderen om van daaruit te bepalen welke activiteiten we aanbieden. Wat kan een kind en wat is zijn belangstelling? Zo stimuleren we spelenderwijs de ontwikkeling. Met de oudste peuters doen we dagelijks speciale 3+ activiteiten. We maken gebruik van diverse materialen gericht op ervaring en beleving van het materiaal en werken niet primair resultaatgericht.

Ouders geven deze locatie een:

8,3

“Een fijn thuis voor onze kinderen!”

- Ouder, Klanttevredenheidonderzoek 2021

Natuurlijke buitenspeelruimte

2Sprong beschikt over een buitenspeelplaats waar kinderen heerlijk kunnen spelen. De buitenspeelruimte heeft de kenmerken van een ‘natuurlijke’ buitenspeelruimte, waarin kinderen samen of alleen op ontdekking kunnen gaan, denk hierbij aan het ruiken van de plantjes en het zoeken naar beestjes. Ook is er ruimte om te fietsen. We beschikken over een zandbak en met mooi weer wordt er met water gespeeld. Voor de allerkleinsten is er een afgebakende speelruimte waar zij kunnen rollen, kruipen, lopen etc. Wij vinden buitenspelen belangrijk en gaan daarom ook zo vaak mogelijk met de kinderen naar buiten.

Thematisch werken

In de hal van 2Sprong staat een seizoenstafel waarop we kinderen gedurende het jaar laten zien wat de seizoenen te bieden hebben. Daarnaast ervaren kinderen door de seizoenstafel het ritme van het jaar. Op de seizoenstafel komt ook het actuele thema waaraan op dat moment op het centrum wordt gewerkt terug.

Sweelinckplein 71
2517 GS Den Haag

Belangstelling?

Wij hopen dat u een goed beeld heeft gekregen van onze locatie. Natuurlijk kunt u ook langs komen voor een vrijblijvende rondleiding. Wanneer u uw keuze al gemaakt heeft, dan kunt u uw kind direct inschrijven.

Inschrijven

Waar is deze locatie?

  • Buurt: Sweelinckplein en omgeving
  • Wijk: Duinoord
  • Stadsdeel: Scheveningen