Droomkamers maken

400 kinderen werken samen aan (digitale) tentoonstelling!

Droomkamers maken

Naar overzicht

1 mei 2020

Digitale tentoonstelling droomkamers

Binnen vijf dagen waren ze vergeven: de ruim 400 knutselpakketten waarmee kinderen hun eigen droomkamer kunnen maken. Binnenkort zijn ze samen in een prachtige (digitale) tentoonstelling te bewonderen. Normaal gesproken zijn er in de schoolvakanties via de Vakantiepas heel veel activiteiten te doen. Maar ten tijde van de Coronacrisis is dat een stuk lastiger te organiseren. Veel activiteiten zijn nu online. Het unieke van de droomkamers? “Gewoon … Lekker met je handen werken en je fantasie gebruiken. Niks online, niet op de computer. Dat is nu weer bijzonder!

Samen met haar collega’s staat Elsien Smit van Kinderopvang 2Samen ruim 400 doosjes in te pakken: “In elke doos doen we net wat anders zodat de resultaten ook uniek worden! Er zitten verschillende gerecyclede materialen in, soms ook lijm en een schaar. Want ze gaan via SPARK en de Haagse Helpers ook naar buurthuizen en Voedselbanken. Het Jeugdvakantieloket stelde hier subsidie voor beschikbaar.

Warenhuis voor de wijk

In Pand Zuid West worden alle pakketjes netjes opgestapeld. Tot voor kort organiseerde 2Samen activiteiten in dit voormalige V&D-pand aan de Leyweg. Nu is er ruimte zat. Het ‘warenhuis voor de wijk’ is vanwege de Coronacrisis tijdelijk gesloten.

Het idee kwam van Judith Haagh die namens ‘Das Glück’ allerlei creatieve activiteiten op de bso’s van 2Samen organiseert. Judith: “Toen ging het balletje rollen. We wilden iets doen voor alle Haagse kinderen en via de Vakantiepas konden we zo een groot aantal kinderen bereiken. De pakketjes konden bij verschillende bso’s van 2Samen of bij Pand Zuid-West worden opgehaald.”

(Artikel gaat verder onder video)

Droomkamers knutselpakkettenNiet bij de pakken neer zitten

Dat er bij de buitenschoolse opvang nu minder kinderen zijn, betekent niet dat de medewerkers van 2Samen bij de pakken neer gaan zitten. Wel pakken ze in. Ze hebben er dagen werk aan. “Alle 400+ doosjes zijn handmade en met veel zorg en liefde samengesteld voor kinderen die op dit moment even iets tofs en tastbaars willen maken”, aldus een enthousiaste Judith Haagh.

Elsien Smit: “Als de kinderen niet naar de opvang mogen, dan zorgen we voor activiteiten bij de kinderen thuis. Soms via de computer, maar liefst zoals nu in fysieke pakketjes.” Bijna cadeautjes, zo mooi verpakt. Kinderen sturen een foto van hun droomkamer in en zo ontstaat een digitale tentoonstelling. De eerste kamertjes zijn al te bewonderen op de website van KICKS, de activiteitenafdeling van 2Samen.