Inschrijfprocedure

De eerste stap naar kinderopvang bij 2Samen is gezet. Wat nu?

Inschrijfprocedure

De eerste stap is gezet. U heeft gekozen voor een locatie van Kinderopvang 2Samen. Nu u zich heeft ingeschreven, volgen een paar belangrijke stappen. Bijvoorbeeld een passende plek vinden, het plaatsingsaanbod en de intake. Hieronder leest u welke stappen dat zijn en wat u hierbij kunt verwachten.

Stap 1 | Een plek voor uw kindSamen met kruiwagen kinderdagverblijf 2Zwanen Ypenburg Den Haag Kinderopvang 2Zwanen

Op basis van uw wensen zoeken wij een passende plek voor uw kind. Indien mogelijk, ontvangt u direct een aanbod (stap 2) of een overeenkomst (stap 3).

Helaas is dit niet altijd mogelijk. In dat geval doen wij een alternatief aanbod of komt uw kind op de wachtlijst. Wij streven naar een evenwichtige leeftijdsopbouw in de diverse groepen, waardoor de doorstroom geleidelijk kan verlopen. Uw aanmelding wordt behandeld op volgorde van binnenkomst.

Wij hanteren een voorrangsbeleid. Bij een beschikbare plek krijgen de volgende kinderen respectievelijk voorrang:

  • Kinderen van medewerkers van 2Samen
  • Kinderen uit een gezin dat al klant is
  • Kinderen die doorstromen vanuit een andere groep of kinderen die wisselen van dagen of extra dagen willen komen
  • Kinderen die overstappen naar een ander kindercentrum van 2Samen

Wij doen ons uiterste best om uw kind zo snel mogelijk een fijne plek aan te bieden. Indien u niets van ons hoort, is er nog geen plek voor uw kind. Verandert er iets aan de door u gewenste ingangsdatum tijdens de wachtlijstperiode, dan verzoeken wij u dat zo snel mogelijk door te geven.

Stap 2 | Plaatsingsaanbod

Wanneer er een plaats beschikbaar is voor uw kind, krijgt u van ons een plaatsingsaanbod. Zodra u dit heeft goedgekeurd, stellen we een plaatsingsovereenkomst voor u op.

Stap 3 | Plaatsingsovereenkomst (contract)

De inschrijving van uw kind is afgerond nadat we de door u ondertekende plaatsingsovereenkomst hebben ontvangen. Met het contract ontvangt u ook de algemene voorwaarden en ons huisregelement.

Stap 4 | Intake

Een aantal weken voor de eerste opvangdag neemt een medewerker van de locatie contact met u op om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Hierin worden allerlei praktische zaken met u besproken, worden belangrijke gegevens uitgewisseld en maken we afspraken over het wennen.

Stap 5 | Wennen

Kinderen die nieuw zijn krijgen rustig de kans om te wennen. Belangrijk is dat uw kind in deze periode een vertrouwensband opbouwt met de pedagogisch medewerkers. Ook kan hij/zij de omgeving en de andere kinderen alvast leren kennen. Meer informatie over de wenperiode leest u in onze brochure ‘Wennen‘, die u ontvangt bij het contract.

Sfeer proeven

Natuurlijk bent u benieuwd naar het kindercentrum waar wij uw kind(eren) binnenkort opvangen en wilt u kennismaken met de pedagogisch medewerkers.Bellenblaas bso 2Torentjes buitenschoolse opvang Rustenburg en Oostbroek Den Haag Kinderopvang 2Samen

Mogelijk heeft u al een rondleiding gehad bij het kinderdagverblijf, de peuteropvang of de buitenschoolse opvang van uw keuze. Heeft u nog geen kijkje genomen? Kom dan langs, u bent van harte welkom! De leiding van het centrum neemt dan uitgebreid de tijd om al uw vragen te beantwoorden. U kunt eenvoudig een rondleiding aanvragen via onze website. Een telefonische afspraak maken met de betreffende locatie kan natuurlijk ook.

Meer informatie

Op deze website vindt u meer informatie over onze locaties, ons beleid en onze tarieven. Ook kunt u hier verschillende folders downloaden. Zoals de wenfolder en ons volledige plaatsingsbeleid.

Klantadvies

Heeft u nog vragen? Dan zijn de medewerkers van de afdeling Planning & Advies u graag van dienst. De afdeling is iedere werkdag bereikbaar via 070 338 55 00 of per e-mail: planning@2samen.nl.

“Bij Kinderopvang 2Samen zorgen we voor een omgeving waarin u en uw kind zich thuis voelen.”