Voorleesdagen

Extra leuk voorlezen met wel hele bijzondere gasten …

Voorleesdagen

Naar overzicht

9 januari 2019

Bijzondere gasten Voorleesdagen

Op 23 januari is het weer zover: de start van de Nationale Voorleesdagen 2019. Ook bij 2Samen lezen we veel voor. Dit jaar mogen we bij het Voorleesontbijt weer een aantal bijzondere voorlezers verwelkomen, waaronder twee burgemeesters en een wethouder!

De Nationale Voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Voorlezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier. Kinderopvang 2Samen vindt taalontwikkeling erg belangrijk en besteedt in de dagelijkse praktijk veel aandacht aan voorlezen.

De Nationale Voorleesdagen worden ieder jaar geopend met het Voorleesontbijt. Tijdens dit ontbijt komt een aantal bijzondere gasten voorlezen uit het prentenboek van het jaar: ‘Een huis voor Harry’. Zo bezoekt burgemeester Pauline Krikke van Den Haag de locatie 2Span, komt burgemeester Bouke Arends van gemeente Westland naar 2Ballonnen en leest wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid van Den Haag Kavita Parbhudayal voor bij 2In de Wolken.

Ook onze andere locaties organiseren leuke activiteiten met de voorleesdagen, met eigen leuke voorlezers zoals verschillende Tweede Kamerleden, Bobbie, van Ernst, Bobbie en de Rest, vaders, moeders, opa’s en oma’s. Bovendien bezoeken peuters van 2Matrozen het Kinderboekenmuseum.

Het beloven in ieder weer mooie dagen te worden, met veel voorleesplezier!