Sanne & de bso

Column

Sanne & de bso

Naar overzicht

Sanne en de bso

Sanne is Pedagogisch Medewerker bij 2Hoek en schrijft maandelijks over haar avonturen bij de bso.

De kabelbaan

Kiki komt met een grijns op haar gezicht naar binnen om te vragen of ze een krukje mag lenen. ‘Voor de kabelbaan!’

‘De wat?’ Ik loop naar buiten en zie dat de kinderen een springtouw tussen twee bomen hebben gehangen. Daan staat al op de kruk. Hij heeft een gevorkte tak om het touw heen geslagen. Klaar om naar beneden te zoeven. Ik slik. Vind ik dit een goed idee? Heel levendig zie ik voor me wat er mis zou kunnen gaan. Toch hou ik mijn mond. Als je kinderen stimuleert om avontuurlijk te zijn, hebben ze namelijk op latere leeftijd meer zelfvertrouwen.

Inmiddels glijdt Daan ongedeerd en veel langzamer dan ik dacht naar beneden. Ik adem opgelucht uit. Hier is niets gevaarlijks aan.

De volgende dag roept Kiki: ‘kijk! We hebben het leuker gemaakt. Je moet nu in de boom klimmen om van de kabelbaan af te gaan.’ Beelden van bloedende ledematen doemen al in mijn hoofd op, maar ik blijf kalm en weet er zelfs een klein glimlachje uit te persen. Zelfvertrouwen bij kinderen kweken vraagt namelijk om het hebben van vertrouwen in de kinderen zelf.