kinderen in gymzaal bij bso 2noormannen in scheveningen den haag

Kinderopvang in Scheveningen

Scheveningen is een levendige wijk met de duinen, het strand en de zee op loopafstand. Ook is er de prachtige vernieuwde boulevard, de vele strandpaviljoens, het historische Kurhaus en het Circus Theater. Verder grenst de wijk aan mooie parken waaronder de Scheveningse Bosjes, het Westbroekpark en het Hubertuspark. Kinderopvang 2Samen heeft kinderdagverblijven, peuteropvang en buitenschoolse opvang (BSO) in de buurten: Vissershaven, Scheveningen-Dorp (Oud Scheveningen) en Rijslag. Voor de kinderen is er veel te beleven in de omgeving.

Scheveningen Dorp heeft met de Oude Kerk en de Keizerstraat een authentiek vissersdorp-karakter. De Keizerstraat is de oudste en meest historische winkelstraat van Scheveningen.
Scheveningen Haven heeft verschillende sferen. De eerste binnenhaven is de vissershaven waar dagelijks verse vis binnenkomt en het ruige karakter voelbaar is.

Kinderdagverblijven in Scheveningen, Den Haag

De kinderdagverblijven 2Matrozen, 2Schelpen (gesloten wegens renovatie) en 2Ontdekkers zijn te vinden in de wijk Scheveningen. 2Matrozen ligt centraal bij de haven en het strand van Scheveningen vlakbij het Statenkwartier. 2Schelpen is gevestigd in het dorp vlakbij de Keizerstraat. En kinderdagverblijf 2Ontdekkers vormt samen met de peuteropvang, de buitenschoolse opvang en basisschool Het Volle Leven het ‘Kindcentrum De Beleving’ in een prachtig nieuw gebouw aan de Rijslag.
Buiten kunnen de kinderen heerlijk spelen op een beschutte speelplaats. En natuurlijk gaan we regelmatig lekker uitwaaien op het strand, naar de kinderboerderij of de (natuur)speeltuin.

kinderen bij waterspeeltoestel bij kinderdagverblijf 2hindes in scheveningen den haag
jongen speelt trefbal bij bso 2noormannen in scheveningen den haag

Buitenschoolse opvang (BSO) in Scheveningen, Den Haag

De buitenschoolse opvang (BSO) 2Ontdekkers vormt samen het kinderdagverblijf, de peuteropvang en basisschool Het Volle Leven het ‘Kindcentrum De Beleving’ aan de Rijslag. Het moderne gebouw is geheel ingericht met diverse multifunctionele ruimtes om een doorgaande leerlijn van 0 tot 12 jaar zo optimaal mogelijk te maken.

2Wombats verzorgt tweetalige buitenschoolse opvang (BSO) voor Lycée français Vincent van Gogh. Kinderen zijn welkom wanneer ze 2 jaar en 8 maanden oud zijn. Bij 2Wombats spreken we Frans en Nederlands met de kinderen. De voertaal met ouders is Engels. Onze pedagogisch medewerkers werken nauw samen met school.

Peuteropvang in Scheveningen, Den Haag

Voor de peuters is er in Scheveningen peuteropvang 2Ontdekkers. Samen met de andere opvangvormen en met basisschool Het Volle Leven vormen zij het ‘Kindcentrum De Beleving’. Dit kindercentrum zit in een prachtig nieuw gebouw aan de Rijslag in Scheveningen. 2Ontdekkers werkt ontwikkelingsgericht. Daarbij speelt de buitenruimte een grote rol. Voor de oudste peuters organiseren we 3+ activiteiten. En er is een ‘echte’ dierenweide op het plein.

De kinderen van de peuteropvang en de BSO gaan 1 à 2 keer per maand naar Huize Royal om een activiteit te doen. Daarnaast gaan we regelmatig naar de Thuishaven om ouderen te bezoeken. Zo hebben we met Pasen versieringen gemaakt voor de paastakken en hebben we met Pannenkoekendag alle ouderen een pannenkoek gebracht. Ook komen de ouderen bij ons op bezoek om in de Pluktuin te zitten of samen met de kinderen een spelletje te doen.

Peuters lezen buiten een boekje bij 2Hindes kinderdagverblijf in scheveningen den haag
Kinderen lachen bij 2Wombats

Samenwerkingen in de wijk Scheveningen

De BSO’s 2Ontdekkers en 2Wombats werken nauw samen met de nabijgelegen basisscholen; Het Volle Leven en Lycee Francais.

Ook zijn er samenwerkingen tussen de kinderdagverblijven en peuteropvang met de bibliotheek in de Badhuisstraat voor peutervoorleesochtenden, met de natuurspeeltuin ’t Speelduin in Duindorp, met de kinderboerderij ’t Waaygat en met Lindobeach; een indoor beach locatie waar veel activiteiten voor de jeugd worden georganiseerd. En er is een samenwerking met ouderzorgcentrum De Eshoeve en Huize Royal waar kinderen eens in de twee maanden een activiteit met de ouderen doen en gezellig samen lunchen.

En bij kindcentrum De Beleving (bij 2Ontdekkers) is nauwe samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en de wijkagent komt regelmatig langs.

Heb je vragen of hulp nodig?
Onze collega's van Planning & Advies zitten voor je klaar!