Scheveningen

met kinderopvang in
de Vissershaven,
Scheveningen-Dorp
(Oud Scheveningen)
en Rijslag

Scheveningen

Kinderopvang in Den Haag in de wijk Scheveningen

Scheveningen is een levendige wijk met de duinen, het strand en de zee op loopafstand. Ook is er de prachtige vernieuwde boulevard, de vele strandpaviljoens, het historische Kurhaus en het Circus Theater. Verder grenst de wijk aan mooie parken waaronder de Scheveningse Bosjes, het Westbroekpark en het Hubertuspark. Kinderopvang 2Samen heeft kinderdagverblijven, peuteropvang en buitenschoolse opvang (bso) in de buurten: Vissershaven, Scheveningen-Dorp (Oud Scheveningen) en Rijslag. Voor de kinderen is er veel te beleven in de omgeving.
Scheveningen Dorp heeft met de Oude Kerk en de Keizerstraat een authentiek vissersdorp-karakter. De Keizerstraat is de oudste en meest historische winkelstraat van Scheveningen.
Scheveningen Haven heeft verschillende sferen. De eerste binnenhaven is de vissershaven waar dagelijks verse vis binnenkomt en het ruige karakter voelbaar is.

Kinderdagverblijven in Den Haag Scheveningen

De kinderdagverblijven 2Matrozen, 2Schelpen (gesloten wegens renovatie) en 2Ontdekkers zijn te vinden in de wijk Scheveningen. 2Matrozen ligt centraal bij de haven en het strand van Scheveningen vlakbij het Statenkwartier. 2Schelpen is gevestigd in het dorp vlakbij de Keizerstraat. En kinderdagverblijf 2Ontdekkers vormt samen met de peuteropvang, de buitenschoolse opvang en basisschool Het Volle Leven het ‘Kindcentrum De Beleving’ in een prachtig nieuw gebouw aan de Rijslag.
Buiten kunnen de kinderen heerlijk spelen op een beschutte speelplaats. En natuurlijk gaan we regelmatig lekker uitwaaien op het strand, naar de kinderboerderij of de (natuur)speeltuin.
Kinderdagverblijven Den Haag Scheveningen

Buitenschoolse opvang (bso) in Den Haag Scheveningen

De buitenschoolse opvang (bso) 2Ontdekkers vormt samen het kinderdagverblijf, de peuteropvang en basisschool Het Volle Leven het ‘Kindcentrum De Beleving’ aan de Rijslag. Het moderne gebouw is geheel ingericht met diverse multifunctionele ruimtes om een doorgaande leerlijn van 0 tot 12 jaar zo optimaal mogelijk te maken.
Buitenschoolse opvang Den Haag Scheveningen

Peuteropvang in Den Haag Scheveningen

Voor de peuters is er in Scheveningen peuteropvang 2Ontdekkers. Samen met de andere opvangvormen en met basisschool Het Volle Leven vormen zij het ‘Kindcentrum De Beleving’. Dit kindercentrum zit in een prachtig nieuw gebouw aan de Rijslag in Scheveningen. 2Ontdekkers werkt ontwikkelingsgericht. Daarbij speelt de buitenruimte een grote rol. Voor de oudste peuters organiseren we 3+ activiteiten. En er is een ‘echte’ dierenweide op het plein.

De kinderen van de peuteropvang en de bso gaan 1 a 2 keer per maand naar Huize Royal om een activiteit te doen. Daarnaast gaan we regelmatig naar de Thuishaven om ouderen te bezoeken. Zo hebben we met Pasen versieringen gemaakt voor de paastakken en hebben we met Pannenkoekendag alle ouderen een pannenkoek gebracht. Ook komen de ouderen bij ons op bezoek om in de Pluktuin te zitten of samen met de kinderen een spelletje te doen.
Peuteropvang Den Haag Scheveningen

Samenwerkingen in de wijk Scheveningen

De bso’s 2Schelpen, 2Ontdekkers en 2Wombats werken nauw samen met de nabijgelegen basisscholen; Het Volle Leven, De Vuurtoren, Lycee Francais en de Annie MG Schmidtschool aan de Jacob de Graefflaan.
Ook zijn er samenwerkingen tussen de kinderdagverblijven en peuteropvang met de bibliotheek in de Badhuisstraat voor peutervoorleesochtenden, met de natuurspeeltuin ’t Speelduin in Duindorp, met de kinderboerderij ’t Waaygat en met Lindobeach; een indoor beach locatie waar veel activiteiten voor de jeugd worden georganiseerd. En er is een samenwerking met ouderzorgcentrum De Eshoeve en Huize Royal waar kinderen eens in de twee maanden een activiteit met de ouderen doen en gezellig samen lunchen.
En bij kindcentrum De Beleving (bij 2Ontdekkers) is nauwe samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en de wijkagent komt regelmatig langs.

Locatieoverzicht

2Matrozen Kinderdagverblijf

Zeesluisweg 30

2583 DR Den Haag

070-7504836

07:30 tot 18:30 uur

 • Warmte en huiselijkheid
 • Groene, uitdagende tuin
 • Jaarkalender met veel originele activiteiten
2Ontdekkers Kinderdagverblijf

Rijslag 17

2587 BB Den Haag

070-8200884

07:30 tot 18:00 uur

 • Kinderboerderij op locatie
 • Prachtige buitenspeelruimte
 • Doorgaande lijn naar basisschool
Ook op deze locatie
2Ontdekkers Peuteropvang

Rijslag 17

2587 BB Den Haag

070-8200884

08:30 tot 11:30 uur

 • Ontwikkelingsgericht
 • Prachtige natuurtuin
 • Kinderboerderij op locatie
2Ontdekkers Buitenschoolse opvang

Rijslag 17

2587 BB Den Haag

070-8200884

07:30 tot 18:00 uur

 • Uitgebreide natuurspeeltuin
 • Muziek, natuur en sport
 • Vreedzaam kindercentrum
Ook op deze locatie
2Schelpen Kinderdagverblijf

Nieuwe Laantjes 44a

2584 RW Den Haag

070-3587872

07:30 tot 18:00 uur

 • Kleinschalig en knus
 • Heerlijke buitenruimte
 • Ontwikkelingsgericht
2Wombats Buitenschoolse opvang

Scheveningseweg 237

2584 AA Den Haag

070-820 9851

Daily, after school until 18:30.

 • International group
 • Fun activities
 • Open until 18:30