Zeven peuters bij 2Kabouters gaan bakken voor Heel 2Samen Bakt 2024. Met schorten en mutsen op.

Vrolijke koppies bij Heel 2Samen Bakt
Gezonde traktaties voor 80-jaar bestaan

In juni 2024 bestaat 2Samen 80 jaar. We kijken terug op een mooie tijd! Wie jarig is trakteert en versiert de boel. Het lekkers? Dat maken we lekker zelf. Daarom organiseerden we ons grootste bak-feest: Heel 2Samen Bakt! Een hele week zijn alle kinderen en collega’s uitgedaagd om samen gezonde traktaties te bakken en te proeven. We zijn tenslotte officieel Gezonde Kinderopvang; bij ons verdient elk kind een gezonde start.

Eierkoeken met aardbeien, een rijstwafeltaart, Chileense donuts, gezonde taartjes en wafels, bietenpannenkoekjes, havermoutkoekjes, wortelmuffins, bananenbrood, glutenvrije appelcakejes, poffertjes met aardbeien, aardbeien/frambozen-kwarktaart… Elke groep, jong en ouder, bedacht zelf hun baksels, deed de inkopen en bereidde zich als professionele bakkers -in kooktenue- goed voor.

Wat een geweldig feest werd het! We zagen alleen maar vrolijke koppies in Den Haag, Monster en Naaldwijk. Na veel concentratie bij het maken van de baksels werd er met elkaar optimaal genoten van het gezonde lekkers. Sommige groepen deelden het lekkers ook met anderen, zoals de opa’s en oma’s waar ze regelmatig een activiteit doen gaan of de ouders die hen kwamen ophalen van de opvang. Zo vierden we op een fantastische manier onze 80e verjaardag! Een mooie tijd maak je samen.

Allemaal klaar? Bakken maar!

– André van Duin