Izabella (3 jaar) onthult met pedagogisch medewerker en drie directeur bestuurders van Kinderopvang 2Samen, Kinderopvang Kombino en revalidatiecentrum Basalt een zelfgemaakt kunstwerk. Hiermee wordt het nieuwe kinderdagverblijf 2Walvissen geopend.

Izabelle (3) opent 2Walvissen in Basalt
Met en zonder zorgvraag

Izabella (3) opende op 1 februari het nieuwe kinderdagverblijf 2Walvissen voor kinderen met én zonder een specifieke (medische) zorgvraag in revalidatiecentrum Basalt aan de Vrederustlaan in Den Haag. Door de unieke samenwerking tussen Kinderopvang Kombino -gespecialiseerd in verpleegkundige zorg- en Kinderopvang 2Samen kunnen deze baby’s en peuters hier zij aan zij groeien, ontwikkelen en leren. Elk kind en elke ouder verdient zo’n ‘bijzonder gewone’ opvangplek, met behandelruimtes voor extra zorgbehoeften in hetzelfde gebouw. De kinderen vierden hun eigen openingsfeest, in alle rust en zonder veel prikkels. Het onthullen van hun zelfgemaakte kunstwerk dat prachtig het samen-één-gevoel symboliseert, maakte trots. Dit was voor iedereen en Izabella in het bijzonder, de ‘kers op de taart’.

Bijzonder gewone opvangplek

Directeur bestuurder Zoë Kwint van 2Samen is enthousiast over de samenwerking met Kombino. Kwint: “Deze bijzondere vorm van kinderopvang is al mogelijk bij ons kinderdagverblijf 2Zonnebloemen in het Regentessekwartier en daarvoor jarenlang bij onze voormalige locatie 2In de Wolken. Wat fijn om onze inzet nu voort te zetten in Basalt, hét expertisecentrum voor revalidatiezorg in onze regio. Via een tussendeur kan een kind dat dat nodig heeft, voor behandeling naar een hulpverlener zoals een revalidatiearts, fysiotherapeut of logopedist. Ouders kunnen vertrouwen op de beste zorg tijdens de opvang. Ze hoeven niet weg van het werk of vervoer regelen. Het dagritme en de activiteiten zijn zoals bij al onze locaties in Den Haag en Westland. Dit is een bijzondere maar ook gewone kinderopvanglocatie dus.”

Doe waar je goed in bent en voeg samen wat ten goede komt aan de ontwikkeling van het kind. Dáár gaan we voor.

– Zoë Kwint, bestuurder van Kinderopvang 2Samen

Leren van elkaar

Malou Jonker, directeur van Kombino, vult aan: “Pedagogisch medewerker Mathilde namens Kombino en Linda namens 2Samen geven op een geweldige manier handen en voeten aan onze samenwerking. Ze solliciteerden op deze nieuwe uitdaging en pakten samen de ruimte voor de invulling. Nu passen ze hun kennis en jarenlange ervaring perfect aan op het niveau van elk kind. Het kind en het zorgplan staan centraal en ze zien en horen wat diegene die dag écht nodig heeft. De kinderen leren rekening te houden met elkaar, elkaar te ondersteunen en kunnen zich aan elkaar optrekken. Ook al zit de een in een rolstoel, de ander rent er vrolijk om heen; ze betrekken elkaar bij een activiteit. Kan de een wat minder goed praten, dan leert hij spelenderwijs allerlei woordjes van de ander. Die ontwikkeling en groeimogelijkheden gun je elk kind. En het mooie is dat er nog plek is voor meer kinderen in de groep.”

Ook Nikie van den Berge, bestuurder van Basalt, is enorm trots op deze samenwerking. “Opvang, zorg en behandeling waarbij het kind centraal staat en ouders gezien worden. Op deze manier dragen wij tevens ons steentje bij aan inclusie waarbij elk kind mee doet in onze maatschappij.”