Zomerpretprogramma

Activiteiten voor kinderen in Mariahoeve

Zomerpretprogramma

Naar overzicht

12 september 2023

Zomerpretprogramma voor kinderen in Mariahoeve

Vorig jaar organiseerden RKBS De Vuurvlinder, JongLeren en 2Samen een zomerschool in Haagse Hout. Het programma was bedoeld voor kinderen die nog maar kort in Nederland wonen of niet op vakantie gaan. Deze zomer kon er helaas geen zomerschool plaatsvinden. Naomi Barki, oprichter van stichting Lichtpuntjes van Mariahoeve, organiseerde daarom samen met 2Samen een leuk en gevarieerd Zomerpretprogramma voor de kinderen en ouders in Mariahoeve. Zo deden we bubbelvoetbal, een ninjaspeurtocht en een programmeerbootcamp!

Naomi: “Armoedebestrijding is heel moeilijk, daarom doen wij aan armoedeverlichting. Dat vinden we bij Lichtpuntjes en 2Samen erg belangrijk. We doen gezamenlijk leuke activiteiten en helpen met kleding en extra boodschappen. Met hulp van 2Samen hebben we een mooie nieuwe keuken gerealiseerd en konden we het Zomerpretprogramma opzetten. Daarnaast organiseren we een programmeerbootcamp, waarbij kinderen van echte IT-professionals leren programmeren.”

Naomi heeft grootse plannen. Als kleine, verbindende groep luisteren we naar wijkbewoners en maken we plannen. Dat gaat om jong en oud. “We willen bijvoorbeeld jongerencoaches inzetten. Ook voor ouderen organiseren we uitjes en leuke activiteiten.”

Lichtpuntjes van Mariahoeve laat zien dat samenwerking werkt. “Samenwerken is de sleutel. Als we dat doen, kunnen we veel meer betekenen voor onze wijk.”