Zij-instromers

In een jaar opgeleid voor de kinderopvang

Zij-instromers

Werken in de kinderopvang is het leukste werk dat er is! Heb je altijd al met kinderen willen werken, bijvoorbeeld in een kinderdagverblijf of in de buitenschoolse opvang, maar heb je niet de juiste opleiding? En zie je op tegen weer een paar jaar studie? 2Samen start vanaf 2020 een traject voor zij-instromers. In een jaar tijd volg je de verkorte opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang en ga je bij ons aan de slag. Het is intensief, maar je eindigt met een volledig erkend diploma waarmee jij in de kinderopvang kunt werken. Klinkt interessant? Lees dan vooral verder en solliciteer!
Werken op een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang van 2Samen

Bij 2Samen hebben we drie verschillende opvangvormen: kinderdagverblijf (voor kinderen van 0-4), peuteropvang (2-4 jaar) en buitenschoolse opvang (schoolkinderen van 4-12). We hebben ook een Flexpool.

Kinderdagverblijf

Op een kinderdagverblijf vangen we baby’s en peuters op, die vaak de hele dag Knuffelen Kinderopvang 2Samen Den Haag Monster Naaldwijkaanwezig zijn op jouw locatie. Afhankelijk van jouw eigen wensen en je locatie, werk je bijvoorbeeld op een babygroep, een peutergroep, een verticale groep (met zowel baby’s als peuters) of word je als mobiliteitsmedewerker ingezet op de groep waar je op dat moment nodig bent.

Werken met baby’s betekent vooral veel verzorging volgens het eigen ritme van de baby: voeden, verschonen, slapen en spelen. Je geeft baby’s veel persoonlijke aandacht. Je zorgt ervoor dat zij zich bij ons helemaal thuis voelen en zich zo goed mogelijk ontwikkelen. Bijvoorbeeld door het contact dat je hebt of door activiteiten te stimuleren tijdens de alledaagse momenten (zoals verschonen). Ook is er bij 2Samen veel aandacht voor beweging, muziek en voorlezen.

Peuters zijn ontzettend nieuwsgierig en leergierig. Ze willen de wereld ontdekken en ervaringen opdoen. Zo krijgen ze de kans om hun eigen karakter en talenten te ontplooien. Bovendien leren peuters op een kinderdagverblijf of peuteropvang hoe ze met elkaar kunnen spelen en samenwerken. Hoe moet dat bijvoorbeeld, speelgoed met elkaar delen? Peuters leren door te doen, dus je zorgt voor een goede balans tussen rust en uitdaging. Je probeert hen zo goed mogelijk te stimuleren, op allerlei niveaus. Persoonlijke ontwikkkeling, sociale ontwikkeling, logisch nadenken, praten, lichamelijke ontwikkeling, creatieve ontwikkeling; het hoort er allemaal bij. En wanneer mogelijk, ga je met de kinderen naar buiten: spelen, ontdekken, tuinieren, frisse neus halen!

Peuteropvang

Peuteropvang is bedoeld voor kinderen van 2,5 – 4 jaar (soms vanaf 2 jaar). Kinderen gaan een aantal ochtenden of middagen per week naar de peuteropvang en leren spelenderwijs hoe het is om in een groep te functioneren en samen te spelen en te delen. Peuteropvang is, net als het kinderdagverblijf, een goede voorbereiding op de basisschool. In de peuteropvang werk je veel met thema’s, waaraan verschillende activiteiten worden gekoppeld zoals knutselen, voorlezen, liedjes en dansjes, etc. Zo stimuleren we een brede ontwikkeling en zijn de peuters na hun tijd met jou helemaal klaar om naar school te gaan.

Buitenschoolse opvang

Bij de buitenschoolse opvang van 2Samen vang je kinderen op voordat ze naar school gaan, tijdens de lunchpauze, na school en in de vakanties (afhankelijk van je locatie en je contract).

Naschoolse opvang en vakantieopvang is zoveel meer dan alleen het opvullen vanSurfen bso 2Papegaaien vogelwijk Den Haag de tijd. We zien bso-tijd als vrije tijd waarin kinderen kunnen en mogen ontspannen. Je zorgt voor een veilige basis, zodat kinderen altijd op jou kunnen rekenen. Daarnaast betekent buitenschoolse opvang bij 2Samen een goede balans tussen vrij spel én te gekke activiteiten, waarmee kinderen nieuwe dingen leren en ontdekken. We hebben dankzij onze activiteitenafdeling KICKS een uitgebreid aanbod, waaruit de kinderen iedere week met elkaar en met jou kunnen kiezen. Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld breakdancen, karate, graffiti spuiten, tassen maken, muziek- of dansles, survivallen, spellen, koken, en nog veel meer! Zo beleef je als pedagogisch medewerker ook een heleboel op de buitenschoolse opvang van 2Samen. Je wordt speciaal opgeleid om kinderen tussen de 4 en 13 te begeleiden naar meer zelfstandigheid. Zodat ze zelf leren samen te werken, conflicten op te lossen en activiteiten te onderenemen. Je geeft daar kinderen de ruimte voor, maar houdt alles natuurlijk altijd goed in de gaten. Een bso heeft meestal een verdeling in groepen van jongere kinderen (4-8 jaar) en oudere kinderen (8 jaar en ouder).

Flexpool

Weet je na de opleiding nog niet zo goed wat je wilt, of behoud je liever zelf de keuze wanneer je wel en niet wilt en kunt werken? Dan kun je ervoor kiezen om bij onze Flexpool te gaan werken. Onze locaties kunnen veel verschillen van elkaar. Bijvoorbeeld door plek waar ze gevestigd zijn, door de mogelijkheden die de locatie biedt (denk aan een mooie natuurtuin of voetbalvelden) of door een speciaal opvangconcept zoals Montessori. Bij de Flexpool krijg je de kans om verschillende locaties binnen korte tijd te leren kennen en veel ervaring op te doen. Bovendien mag je zelf aangeven wanneer je kunt werken en hoeveel uren je per week wilt maken. En is er een vaste vacature op een locatie die bij jou past en waar je heel graag komt? Dan kun je daar uiteraard op solliciteren!

Hoe is 2Samen georganiseerd?

2Samen is de grootste professionele kinderopvangorganisatie in Den Haag en omstreken, met 65 locaties in Den Haag, Naaldwijk en Monster. Dat heeft veel voordelen. Zo zijn we een professionele organisatie en verbeteren en vernieuwen we onszelf iedere dag weer.

Management van de locaties

De Unitmanager is het hoofd van jouw locatie. Afhankelijk van onder andere de grootte van een locatie, heeft een Unitmanager één, twee of drie locaties onder zich. Iedere locatie heeft een Locatiecoördinator. Hij of zij ondersteunt de Unitmanager door het uitvoeren van coördinerende, begeleidende en regeltaken binnen de locatie. De Locatiecoördinator is meestal het eerste aanspreekpunt voor vragen van ouders en medewerkers. Zo verzorgen ze de rondleidingen, stellen ze roosters op, doen ze bestellingen, en meer.  Daarnaast hebben de meeste locaties een huishoudelijk medewerker, die ervoor zorgt dat je locatie lekker schoon en verzorgd is.

Ondersteuning hoofdkantoor

De locaties worden ondersteund door het hoofdkantoor van 2Samen. Daar zitten de Regiomanagers en de afdelingen Secretariaat, Pedagogiek, HR, Financiën, Facilitair, Planning & Advies, ICT, Marketing & Communicatie en activiteitenafdeling KICKS. Handig, want als er iets gemaakt moet worden op je locatie kun je daarvoor Facilitair bellen. Of als het telefoonsysteem het niet doet, kan ICT je helpen.

Alles bij 2Samen is erop gericht dat jij zo goed mogelijk je werk als pedagogisch medewerker kunt doen: zorgen voor de kinderen!

Wat houdt de opleiding in?

De verkorte opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang is een mbo niveauTuinieren kinderdagverblijf 2Zwanen Ypenburg Den Haag Kinderopvang 2Samen 3 opleiding en duurt 1 jaar. Het is een intensief traject waar je met volle zekerheid en enthousiasme voor moet kiezen. Zo loop je minimaal 12 uur per week stage bij de bso of 20 uur per week bij dagopvang, ga je één avond of dag per week naar school en heb je daarnaast nog gemiddeld 12 uur per week studietijd nodig. Je wordt bij 2Samen begeleid door een praktijkopleider.

In de opleiding leer je over belangrijke onderwerpen, die allemaal direct te maken hebben met het werk dat je gaat doen. Denk daarbij onder andere aan:

 • Het begeleiden van de kinderen
 • Hoe je het beste in kunt spelen op kinderen in groepsverband
 • Verzorging van de kinderen
 • Je eigen werkzaamheden evalueren
 • Gesprekken met ouders/kinderen voeren
 • Activiteitenprogramma opstellen en uitvoeren
 • Ontwikkeling stimuleren door middel van activiteiten
 • Ruimtes inrichten
 • Behoeften van het kind goed in het oog houden en hierbij aansluiten

Daarnaast heb je ook nog generieke vakken die horen bij een mbo-diploma, zoals Nederlands en Rekenen. Tot slot kun je kiezen uit een pakket keuzedelen. Daarbij kun je kijken naar wat goed bij jou past en wat jou interesseert, of wat gaat helpen bij je werk. Voorbeelden van keuzevakken zijn Nederlands 3F, werken met baby’s of een specialisatie Voorschoolse Educatie voor peuters (VE).

Kosten, toelatingseisen en salaris opleiding

Kosten opleiding

Wij willen graag dat je voor ons komt werken. Daarom nemen wij de kosten van Spaarvarken kosten kinderopvang 2Samen Den-Haag Monster Naaldwijkje opleiding voor onze rekening. Uiteraard zijn daar wel bepaalde voorwaarden aan verbonden. Die bespreken we natuurlijk graag met je tijdens een gesprek.

Toelatingseisen opleiding

De verkorte opleiding tot pedagogisch medewerker is een intensief traject, waarbij je tijd moet investeren in het werken en je studie. Omdat 2Samen in jou en deze opleiding investeert, verwachten we natuurlijk wel dat je heel bewust voor de kinderopvang en 2Samen kiest en vol enthousiasme begint. Bovendien willen we graag zeker weten dat je de kwaliteiten in huis hebt om de opleiding af te maken. We vragen daarom in ieder geval om een afgeronde mbo-3 opleiding.

Salaris tijdens de opleiding

Ook terwijl je studeert, ontvang je een salaris. Dat salaris zit één schaal onder de reguliere salarisschaal voor pedagogisch medewerkers, namelijk schaal 5. Deze schaal loopt van € 1939,- tot € 2588,- (op basis van een voltijds dienstverband van 36 uur).

Uren en salarismogelijkheden na je opleiding

Het salaris dat een pedagogisch medewerker ontvangt is bepaald in de CAO Kinderopvang. Je ontvangt een salaris in schaal 6, tussen € 2047,- en € 2793,- per maand (op basis van een voltijds dienstverband van 36 uur).

Doorgroeien 

Onze medewerkers zijn belangrijk voor ons. Daarom is het nodig dat je altijd blijftPedagogiek kwaliteit personeel deskundigheidsbevordering leren en door kunt groeien in je werk. Daar zijn allerlei mogelijkheden voor. Bijvoorbeeld door je meer te verdiepen in je eigen vak door het volgen van verschillende workshops en cursussen. Je kunt daarna onder andere (als je dat wilt en de mogelijkheid er is) doorgroeien naar ‘Vakvolwassen Pedagogisch Medewerker’. Ook zijn er af en toe verschillende andere opties om door te stromen naar andere functies binnen de organisatie, zoals Pedagogisch Coach of Locatiecoördinator. En soms is het al een nieuwe uitdaging om te beginnen op een andere locatie. Onze 65 locaties zijn heel divers: denk aan wijk, soort opvang, speelmogelijkheden. Bij een nieuwe locatie van 2Samen werken kan precies zijn wat je nodig hebt, en de garantie van een professionele organisatie achter je blijf je altijd houden!

Combinatiefuncties

Er valt bij 2Samen altijd te praten over de mogelijkheid tot combinatiefuncties. Zo hebben we bijvoorbeeld medewerkers die werken op de peuteropvang én op de bso, zodat ze meer uren kunnen maken. Of medewerkers die naast hun bso-werk ook hun talenten inzetten voor KICKS. Denk aan karatelessen of knutselworkshops bij de peuters. Ook hebben we collega’s die naast hun werk op de bso scholen ondersteunen als onderwijsassistent. We proberen altijd met je mee te denken als je meer uren wilt maken of meer uitdaging zoekt.

Uren

Het aantal uren dat je kunt maken verschilt. Zo kun je in een buitenschoolse opvang een contract krijgen van 14 uur, maar zijn er ook combinaties mogelijk waarmee je 30 of 36 uur maakt en alles ertussenin. De contracten bij een kinderdagverblijf zijn vaak groter: van 22 uur tot 34 uur.

Solliciteren & Informatieavond 29 oktober

Informatieavond 29 oktober

Ben je enthousiast geworden, maar wil je meer weten over wat de opleiding en het traject inhoudt voordat je solliciteert? Kom dan naar onze informatieavond op 29 oktober van 19:00 tot 21:00 bij 2Torentjes (Escamplaan 61H) en leer ons beter kennen. Geef je hiervoor op via werving@2samen.nl.

Button informatieavond Kinderopvang 2Samen kinderdagverblijf peuteropvang buitenschoolse opvang bso

Solliciteren

Ben je meteen enthousiast over het werken als pedagogisch medewerker bij 2Samen en ga je graag voor de kinderen aan de slag? Solliciteer dan als zij-instromer via onderstaand formulier!

 

 • Snel en gemakkelijk solliciteren?

  Vul dan onderstaand formulier in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op (de velden met een * zijn verplicht).
  Met bovenstaande akkoordverklaring, ga je ermee akkoord dat 2Samen contact met je opneemt over onze vacatures. Je gegevens worden uiterlijk 6 maanden bewaard. Bekijk voor meer informatie over de manier waarop 2Samen met je gegevens omgaat onze privacyverklaring.