De dag van Kelvin

Ook werken bij 2Samen? Bekijk dan onze vacatures.

Vacatures

De dag van Kelvin

Naar overzicht

De dag van Kelvin

Deze tweede blog is van Kelvin. Kelvin werkt bij locatie 2Krekels in Loosduinen. Hij is pedagogisch medewerker op de buitenschoolse opvang, maar gaat ook regelmatig lekker bewegen met de peuters (peuterKICKS). Kelvin is een echte sportfanaat en gaat zoveel mogelijk met de kinderen naar buiten.

Teamplayers gezocht: van voetbaltrainer tot sportieve medeopvoeder.

Werken bij 2Samen was voor Kelvin een logische stap. “Ik werkte bij mijn vorige werkgever veel met 2Samen en had een goede indruk. Toen ik op zoek moest naar iets nieuws vanwege bezuinigingen, heb ik hier meteen gesolliciteerd. Een fijne procedure; binnen een week kon ik beginnen!”

Lekker sporten voor je werk

Kelvin werkt al jaren met kinderen. “Vroeger gaf ik al voetbaltrainingen aan de kleintjes. Vaak trainde ik hun broertjes dan in de seizoenen daarna. Het is leuk om zo’n gezin op die manier, door de jaren heen, goed te leren kennen. Dat gebeurt bij een bso ook regelmatig.” Bij 2Krekels wordt bovendien veel gesport, iets waar Kelvin van geniet. “Heerlijk is dat! Ik heb nog geen dag binnen gezeten. We zijn hier altijd buiten. Bijvoorbeeld om te voetballen, basketballen of om tikkertje te spelen. Ik merk dat het de kinderen goed doet. Dat ze ook uit zichzelf actiever worden.”

Kinderen helpen om de juiste keuzes te maken

“Ik heb in een jaar al veel kunnen opzetten,” vertelt Kelvin. “We zijn medeopvoeders van een kind, dus het is belangrijk dat we het goede voorbeeld geven.” Zijn eigen ervaringen helpen daarbij. “Ik weet waar sommige kinderen doorheen gaan. Ik kan hen helpen om de juiste keuzes te maken.” Dat helpen lukt ook op andere manieren, bijvoorbeeld bij kinderen die in het begin niets lusten. “Binnen de kortste keren eten ze toch alles mee. Hun ouders zijn ons dan zo dankbaar, dat is heel waardevol.”

Warme en menselijke organisatie

Bij 2Samen zit Kelvin op zijn plek. “Er is begrip voor het feit dat je een leven hebt naast je werk. Toen er iets was met mijn zoontje, werd meteen geregeld dat ik bij mijn familie kon zijn. Daarnaast is het een warme en menselijke organisatie, waar je gewaardeerd wordt. Er wordt naar je geluisterd. Als ik ergens over mee wil denken, moedigt iedereen dat aan.” Hij is positief over de toekomst. “We zijn een grote organisatie, dus er zijn voldoende mogelijkheden om door te leren en door te groeien.” En misschien nog wel het belangrijkste: “De kinderen zijn leuk!”

Kelvin bal met rand buitenschoolse opvang 2Krekels Waldeck Den HaagHandtekening Kelvin buitenschoolse opvang 2Krekels Waldeck Den Haag

 

Nieuwsgierig geworden naar het werken bij 2Samen? Bekijk dan onze vacatures!