Blog: de dag van Dani

“Hoi, ik ben Dani,
pedagogisch medewerker
bij 2Ruiters.
2Samen is mijn
tweede thuis”.

Blog: de dag van Dani

Naar overzicht

De dag van Dani

De eerste blog is van Dani. Zij is 26 jaar oud en werkt inmiddels alweer 2,5 jaar bij 2Samen. Ze is begonnen als pedagogisch medewerker op de buitenschoolse opvang, maar heeft inmiddels ook als invaller en bij de peuteropvang gewerkt. Nu werkt ze op zowel de bso als onze internationale preschool bij locatie 2Ruiters.

Hoi, wat leuk dat je op mijn eerste blog bent beland!
Ik schrijf dit keer over een veelbesproken onderwerp bij ons, namelijk: “Wat wil je worden als je later groot bent?” Dat is nog niet zo’n makkelijke vraag!

Je merkt meteen dat er een wereld van verschil zit in de antwoorden van de kinderen. Peuters willen later Elsa worden, of Paw Patrol. Kleuters willen graag worden wat bekend is voor ze door papa en mama. Dan krijg je antwoorden als dokter, politieagent, of juf. De oudere kinderen beginnen er al serieuzer over na te denken. Die denken aan welke vakken ze leuk vinden op school of waar ze goed in zijn.

Dit doet mij denken aan wat ik vroeger wilde worden. Eerst prinses, en later juf of schrijfster. Ik was gek op gedichten en verhaaltjes schrijven. En van mijn poppen maakte ik regelmatig een klasje. Zelfs toen ik eenmaal studeerde wist ik het nog niet zeker. Het is mooi om te zien dat de kinderen bij ons, met al hun mooie dromen, nog de vrijheid hebben om alles te kunnen worden.

Bij ons voelen de kinderen zich veilig en vrij genoeg om te worden wie of wat ze willen. Ze kunnen zich verkleden tot piraat, brandweerman, zeemeermin of iedere diersoort. Maar ook zonder verkleedkleren gaan de kinderen op in hun fantasiespel. Soms willen de kinderen juf zijn, en dan moet de juf (ik) weer even kind zijn. Prachtig om bij te helpen!

Niet alleen als kind, maar ook als pedagogisch medewerker bij 2Samen transformeer je op één dag van prinses tot dinosaurus, van monster op het schoolplein tot dokter, van chef-kok tot spiderman. En je eindigt gewoon weer als “juf”! Kinderen nemen je mee naar hun fantasieën die tot leven komen. Dit houdt onze eigen dromen levend. Wat mij betreft het geheim om jong te blijven ?

Het is fijn om op te gaan in kinderspel, en eruit te stappen wanneer het nodig is. Je ziet de kinderen genieten van de interactie die ze met jou hebben wanneer je meedoet in hun spel. Je wordt alles wat je vroeger had willen worden in één. En dat kan allemaal hier, bij 2Samen!

Dani Kinderopvang 2Samen Kinderdagverblijf Peuteropvang en Buitenschoolse Opvang in Den Haag Monster en Naaldwijk

 

Handtekening Dani transparant

 

Meer informatie over 2Ruiters.