Voorleesdagen

Een mooi verhaal over zelfvertrouwen en moed

Voorleesdagen

Naar overzicht

20 januari 2021

Voorlezen: Coco kan het!

De Voorleesdagen zijn weer begonnen. Ook bij Kinderopvang 2Samen besteden we aan aandacht aan 'Coco kan het!'

Het is even wennen voor de peuters van Kinderopvang 2Samen. Voor het Nationaal Voorleesontbijt komen verschillende bekende en ‘onbekende’ Nederlanders altijd gezellig voorlezen, om daarna met elkaar een lekker ontbijtje te eten. Dat is vanwege het coronavirus en de huidige lockdown niet mogelijk.

Het belang van voorlezen

Daarom doen we het dit jaar anders. De Nationale Voorleesdagen hebben namelijk als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Voorlezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier. Bij 2Samen vinden we taalontwikkeling erg belangrijk. Daarom besteden we in de dagelijkse praktijk veel aandacht aan voorlezen. Ook nu doen we dat, met een mooie speciaal ontwikkelde ‘ontwerpkaart’, digitale voorleesontbijtjes en allerlei andere activiteiten voor kinderen thuis én op de noodopvang.

Ontwerpkaart ‘Coco kan het!’

Het voorleesboek van dit jaar is ‘Coco kan het!’ van Loes Riphagen. Het is een prachtig boek over zelfvertrouwen, moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. In samenwerking met Kinderopvang 2Samen heeft ‘Ontwerpen in de klas’ een prachtige ontwerpkaart gemaakt. Met deze kaart kunnen kinderen (doelgroep 3 tot 7 jaar oud) Coco helpen om voor het eerst te vliegen. Een kaart vol leuke activiteiten om kinderen te helpen hun fantasie helemaal te gebruiken.

De kaart download je hier en hier kun je een sjabloon downloaden om je ideeën op papier te zetten.

Coco ontwerpkaart 1 Kinderopvang 2Samen Den Haag Naaldwijk MonsterCoco ontwerpkaart 2 Kinderopvang 2Samen Den Haag Naaldwijk Monster