Voorleesontbijt 2023

De Voorleesdagen zijn begonnen!

Voorleesontbijt 2023

Naar overzicht

25 januari 2023

Voorleesontbijt 2023

Vanochtend was de start van de Nationale Voorleesdagen en wat was het weer een feest! Overal bij 2Samen worden kinderen voorgelezen uit het boek ‘Maximiliaan Modderman’, die tijdens een leuk feestje wel heel erg vies wordt. Op sommige locaties gebeurde dat zelfs door echte brandweervrouwen (in uniform!), politieagenten, een burgemeester, wethouders en een kamerlid. Ook waren we zoals ieder jaar aanwezig in het Kinderboekenmuseum, waar minister Dijkgraaf op bezoek was. Een heerlijke start van deze feestweek (die duurt tot 4 februari), met als afsluiting een lekker ontbijtje.

Minister Dijkgraaf

Minister Dijkgraaf was bij het Kinderboekenmuseum aanwezig om de kinderen van 2Kabouters voor te lezen. De kinderen werden voorgelezen in een wel heel interessante kamer, namelijk de Kikkerruimte! Zodra de kinderen binnenkwamen, doken ze gelijk het kikkerbootje en het huisje in. Daarna luisterden ze vol aandacht naar het verhaal dat minister Dijkgraaf vertelde.

Westlandse Wethouders

Wethouder Rombout kwam voorlezen bij 2Ballonnen in Monster en wethouder Goudswaard was van de partij bij 2Eekhoorns in Naaldwijk. De kinderen ontvingen hen vol enthousiasme en zaten helemaal in het verhaal van Maximiliaan Modderman. En voor 2Pinguïns is het ook bijzonder – vandaag kregen ze de bibliotheek op bezoek, en morgen komt de burgemeester!

Wethouder Bredemeijer

In Den Haag was wethouder Bredemeijer op bezoek bij de peuters van 2Koninkjes. Die vonden dat wel spannend, zo’n belangrijke meneer die kwam voorlezen. Gelukkig duurde die spanning niet lang. Binnen de kortste keren hingen de peuters aan zijn lippen.

Brandweervrouwen

Dát was leuk: er kwamen echte brandweervrouwen voorlezen bij 2Krekels en 2Vriendjes! Bij 2Krekels las brandweervrouw Mariska voor in haar brandweerpak. De peuters konden hun geluk niet op, want minstens de helft wil later graag bij de brandweer!

Politieagenten

Niet alleen de brandweer, maar ook de politie deed mee! De agenten maakten veel indruk op de kinderen – want zo’n politieagent is toch wel erg spannend van dichtbij. Ze er een mooie belevenis van gemaakt bij 2Hindes, 2Schelpen, 2Piraten en 2Zwanen.