Voorleesdagen

Gezellige voorleesdagen met bijzondere gasten

Voorleesdagen

Naar overzicht

22 januari 2020

Voorleesdagen 2020

De Nationale Voorleesdagen zijn ook dit jaar een groot feest voor onze peuters. We ontvingen voor het Voorleesontbijt diverse prominente voorlezers die samen met ons aandacht gaven aan het belang van voorlezen voor jonge kinderen. Hieronder leest u wie zoal bij ons op voorleesvisite zijn geweest.

Staatssecretaris Van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid)
“Mijn dag had niet beter kunnen beginnen” aldus staatssecretaris Van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Zij las vanochtend voor aan peuters van kinderdagverblijf 2Sprong in Den Haag. De kinderen genoten van het verhaal over de ‘Moppereend’ dat de staatssecretaris met veel plezier voorlas.
(Foto’s: Daniëlla van Bergen)

Wethouder Parbhudayal (Zorg, Jeugd, Volksgezondheid – Den Haag)
Ook bij 2Span is er voorgelezen uit het prentenboek Moppereend. Hier was Wethouder Kavita Parbhudayal te gast. De kinderen hingen aan haar lippen, en leefden zich helemaal in, in het verhaal. Ze vonden het zo leuk, dat ze ook graag nog ‘de gele ballon’ met haar wilden lezen. Gelukkig had ze daar zelf ook nog wel zin in.

Zoë te gast bij 2Matrozen
Kinderen van 2Matrozen hebben woensdagochtend genoten van het verhaaltje over de ‘Moppereend’. Zoë, directeur van Kinderopvang 2Samen, was daar te gast om voor te lezen aan de enthousiaste groep peuters van deze locatie. Het team heeft voor de gelegenheid een gezellige en feestelijke voorleesruimte ingericht met een speciale voorleesstoel. Een super leuke start van de voorleesdagen die nog tot 2 februari duren.

Moppereendjes in Kinderboekenmuseum
Voorlezen maakt je leuker. Als start van de Nationale Voorleesdagen 2020 werd ook in het Kinderboekenmuseum een Voorleesontbijt gehouden. De peuters van 2Koala’s en 2Ontdekkers genoten zichtbaar van het verhaal Moppereend, voorgelezen door de Verhalendame van het museum. Een paar van de kinderen speelden, gehuld in eendenpakjes, het verhaal ook na. Zo werd de nieuwe expositie ‘De eigenwijze kinderen van Annie’ opeens gevuld was met kleine moppereendjes.

Jaarlijks worden Bekende Nederlanders uitgenodigd om voor te lezen tijdens het Nationale Voorleesontbijt in het museum. Tot groot plezier van de kinderen kunnen onze peuters hier al vele jaren bij zijn. Voorgaande edities lazen onder meer H.K.H. Prinses Laurentien, minister Ingrid van Engelshoven, Erik van Muiswinkel, Spike van DI-RECT en Bart Chabot voor. Sinds de opening in december 1994 zet het museum zich in voor het versterken van de leescultuur.
(Foto’s: Eveline van Egdom)

De Nationale Voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Voorlezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier. Kinderopvang 2Samen vindt taalontwikkeling erg belangrijk en besteedt in de dagelijkse praktijk dan ook veel aandacht aan voorlezen.