Voorleesdagen

Extra leuk voorlezen met wel hele bijzondere gasten …

Voorleesdagen

Naar overzicht

29 januari 2019

Voorleesdagen 2019

De Nationale Voorleesdagen waren ook dit jaar een groot feest voor onze peuters. We ontvingen diverse prominente voorlezers die samen met ons aandacht gaven aan het belang van voorlezen voor jonge kinderen. Hieronder leest u wie zoal bij ons op voorleesvisite zijn geweest.

Minister van Engelshoven (OCW)
De minister en de peuters van 2Matrozen genoten samen van het verhaal ‘Een huis voor Harry’. “En wat is Harry?”, vroeg de minister haar publiek. “Zacht!”, “Nee, een poesje”.
Dit bijzondere voorleesmoment was middenin de tentoonstelling van Kikker in het Kinderboekenmuseum waar de kinderen na het lezen op ontdekkingstocht konden gaan.

Burgemeester Krikke (Den Haag)
De peuters van 2Span ontvingen met veel plezier burgemeester Pauline Krikke voor een voorleesontbijt. Samen lazen ze uit het prentenboek over de kat Harry en Vera de vlinder.

Burgemeester Arends (Westland)
Gezellige ochtend voor de peuters van 2Ballonnen in Monster. Burgemeester Arends van Gemeente Westland las voor uit het prentenboek ‘Een huis voor Harry’ en maakte kennis met dit fijne kinderdagverblijf in Monster.

Wethouder Parbhudayal (Zorg, Jeugd, Volksgezondheid – Den Haag)
Bij 2In de Wolken begon deze woensdag met een gezellig voorleesontbijt door de Haagse wethouder Parbhudayal “Een heerlijk begin van de dag” aldus de wethouder. Na het lezen van het boekje over de kat Harry was het tijd voor een gezamenlijk ontbijt.

Bobbie
Lachen geblazen dankzij het bezoek van onze favoriete soepkip Bobbie. Hij las tijdens het voorleesontbijt bij 2Hindes voor uit het prentenboek van het jaar 2019 en maakte er een feestje van met zijn verhalen en liedjes.

Minister Slob (OCW)
Minister Slob las voor bij de Dr. WE den Hertogschool. Een bijzonder samenwerkingsproject met onze bso 2Dolfijnen, het netwerk Brede Buurtschool, de wijkagent, het CJG en Voor Welzijn. Alle samenwerkingspartners vaardigden een collega af die voorlas in een van de klassen. Pedagogisch medewerker Wendy las voor namens 2Dolfijnen. De minister was deze ochtend als bijzondere gast aanwezig. Uiteraard om voor te lezen aan de kleuters en zich te laten infomeren over de verregaande samenwerking op gebied van jeugd en onderwijs in de Loosduinen.

Malik Azmani (Tweede Kamerlid)
Peuters van 2Ontdekkers mochten Tweede Kamerlid van de VVD, Malik Azmani, ontvangen voor een speciaal voorleesontbijt. Samen lazen ze uit het prentenboek ‘Een huis voor Harry’. Na het voorlezen was het tijd om gezellig samen te ontbijten.

De Nationale Voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Voorlezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier. Kinderopvang 2Samen vindt taalontwikkeling erg belangrijk en besteedt in de dagelijkse praktijk dan ook veel aandacht aan voorlezen.