Coronavirus

Lees hier actuele informatie over aanpak en maatregelen Corona bij 2Samen

Coronavirus

Naar overzicht

14 oktober 2020

Update Coronavirus

In de persconferentie van 13 oktober heeft de Rijksoverheid strengere maatregelen bekendgemaakt om het coronavirus terug te dringen. Gelukkig blijft de kinderopvang open. Wel wordt het aantal contactmomenten en reisbewegingen sterk ingeperkt en geldt het dringende advies (en binnenkort waarschijnlijk een verplichting) om, vanaf 13 jaar, een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes en het OV.

Korte contactmomenten

We blijven de contactmomenten tussen volwassenen zo kort mogelijk houden. Breng en/of haal uw kind alleen. Kinderen worden zoveel mogelijk buiten de groepsruimte ontvangen. De overdracht bij het brengen en halen is beperkt. Uiteraard kunt u wel uitgebreider contact met ons hebben via de telefoon of het ouderportaal.

Mondkapjes

Daarnaast verzoeken we u dringend om een mondkapje te dragen als u in het kindercentrum komt en u te houden aan de overige voorzorgsmaatregelen. We vragen dit ook aan andere bezoekers, zoals leveranciers, collega’s van het hoofdkantoor en onze coaches.

Bij het werken met kinderen wordt het dragen van een mondkapje afgeraden door onder andere de branchevereniging, het ministerie en de belangenvereniging BOinK die ouders in de kinderopvang vertegenwoordigt. Onze pedagogisch medewerkers dragen daarom op de groep geen mondkapje. Wel dragen medewerkers een mondkapje wanneer zij met elkaar in de teamkamer verblijven en op plekken waar zij geen 1,5 meter afstand kunnen houden tot andere volwassenen.

Om te zorgen dat onze kindercentra zo goed en veilig mogelijk open kunnen blijven, kan het zijn dat er op de locatie van uw kind aanvullende maatregelen gelden, bijvoorbeeld na overleg met de GGD. Hierover krijgt u dan apart bericht. Uiteraard houden we u zo goed mogelijk op de hoogte.

We vragen om uw begrip en medewerking. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Berichten over het Coronavirus van 20 mei 2020 en eerder leest u hier.

Wij onderhouden nauw contact met de GGD en volgen vanzelfsprekend alle adviezen om de kans op verdere verspreiding zo klein mogelijk te houden. Mocht u verdere vragen hebben dan kunt u kijken op de website van het RIVM of bel met het landelijke informatienummer 0800-1351.