Volop plezier!

Kinderen van de buitenschoolse opvang  genoten van alle zomeractiviteiten.

Volop plezier!

Naar overzicht

28 augustus 2020

Topzomer voor bso’s van Kinderopvang 2Samen!

Ondanks de bijzondere omstandigheden hebben we een fantastische zomer beleefd. De kinderen van de buitenschoolse opvang (bso) hebben erg genoten van alle leuke activiteiten op de vertrouwde plek van de eigen bso en lekker de natuur in! Er werden veel zomeractiviteiten georganiseerd door onze eigen activiteitenaanbieder KICKS.

In de eerste week van de zomervakantie organiseerden we vanuit 2Samen een activiteit voor in de Vakantiepas: ‘Zo vrij als een vlinder!’ In pand Zuidwest konden kinderen uit de wijk onder begeleiding een mooie papieren vlinder vouwen die zij vervolgens op hun eigen manier konden versieren.
Ook de bso’s kregen een zelfmaak-pakketje om vlinders te vouwen. Kinderen vouwden mooie papieren vlinders die ze versierden tot unieke ontwerpen van vrijheid, passend bij het thema van de Vakantiepas dit jaar.

Een dagje zomerkamp

In de tweede week van de zomervakantie ging 2Samen een dagje op zomerkamp. De kampleiding nam de kinderen dit jaar een dagje mee ‘op Safari’. Op een zonovergoten kampterrein deden de kinderen vol enthousiasme mee aan de verschillende spellen. Er werd gespeurd naar de Grote Vijf, gestoeid met een krokodil en op het menu stonden natuurlijk kaaimankeutels en pandapoep.
Vanwege het warme weer werd er ook veel gespeeld met water en was er, zoals traditie op kamp, een buikschuifbaan. Met wat kleinere groepen, extra oog voor hygiëne en zonder nachtje slapen dit jaar. De kinderen vonden het geweldig. Volgend jaar weer!

Op onderzoek in de natuur

Deze zomer gingen de kinderen ook op ontdekkingstocht in de natuur. Van alle mooie schatten die zij vonden, maakten ze kunstwerken, hutten en natuurlijk constructies. Heerlijk om even te kunnen struinen in de natuur!

En er was meer om te doen

De kinderen waren deze zomervakantie ook nog druk in de weer, met onder andere het klimmen in boomtoppen, het pluizen van uilenballen, boog schieten, een muziekparade, het ontwerpen en bouwen van Lego robots en het maken van hun eigen mini poppenkast.

Expo 2Samen vlinders in Centrale Bibliotheek

Nu de zomervakantie bijna ten einde is en de kinderen volgende week weer naar school gaan, hebben we van alle vrije vlinders van de eerste week één gezamenlijke vlucht gemaakt. Ze hangen op de jeugdafdeling van de Centrale Bibliotheek op het Spui en zijn daar dus vanaf nu te bewonderen!
Kinderen kunnen in de Centrale Bibliotheek de vlucht nog verder aanvullen en met de 2Samen activiteit ter plekke ook nog vlinders maken.

Ook een vlinder vouwen of iets anders leuks doen met KICKS? Kijk op onze inspiratiepagina!

Het was echt een geslaagde zomer!

Iedereen bedankt die hieraan heeft meegeholpen.