Talentendag

Zo werken wij aan talent!

Talentendag

Naar overzicht

7 oktober 2022

Talentendag

2Samen leidt medewerkers op tot kindertalentenfluisteraars. Op 5 oktober vond alweer onze vijfde Talentendag plaats! Naast onze medewerkers deden er ook collega’s uit het onderwijs én ouders mee. Dat maakte deze editie extra succesvol. Schrijver en spreker Luk Dewulf nam ons op 5 oktober mee in de wereld van talent! Want iedereen heeft het, je moet het alleen leren herkennen en op de juiste manier weten te benutten.

Talent gaat niet over het uitblinken maar over elke activiteit die vanzelf gaat en die voldoening oplevert. Die maakt dat de tijd vliegt, en dat je je batterijen oplaadt. Van je talenten krijg je energie. Dat gunnen we ieder kind en iedere medewerker in onze kinderopvang.

Kinderen, maar ook volwassenen, zijn zich vaak niet bewust van hun talent; anderen kunnen hen daarbij helpen. Dat is precies wat een kindertalentenfluistaar doet. Mensen helpen om hun talenten te benoemen en bewust om te gaan met de valkuilen die daarbij horen. Zo kijken we achter gedrag en zien we het beste in elkaar. Wij zien jou! Is niet voor niets de kern van ons pedagogisch huis/ ons beleid.

Angela, ouder bij 2Schuiten in Wateringse Veld:
”Ik vind het hartstikke leuk om een inkijkje te krijgen als ouder van de opvang 2Schuiten. En ook om dit toe te passen in het gezin: mijn dochter de juiste complimenten geven, mensen meer in hun kracht zetten én dat ook in mijn werk als HR-manager.“

Yagmur, pedagogisch medewerker, 2Schuiten:
“Mijn eigen werk voelt niet als werken! Van 8.30 tot 11.30 ben ik in een flow op de peuterspeelzaal. Al die reacties van kinderen. Allemaal anders. Juist die uitdaging vind ik leuk!”