Jeugdeducatiefonds

Jeugdeducatiefonds

Naar overzicht

13 december 2022

Samen tegen armoede

Jeugdeducatiefonds schiet te hulp

Het Jeugdeducatiefonds heeft € 10.000,- beschikbaar gesteld aan de P.C. Hooftschool en Kinderopvang 2Samen. Samen trekken we op om armoede tegen te gaan. Het Jeugdeducatiefonds helpt om de ontwikkelingskansen van kinderen die opgroeien in armoede te vergroten. Dit is hard nodig, want steeds meer gezinnen kunnen het hoofd niet meer boven water houden. Energiekosten stijgen en boodschappen worden steeds duurder. De verwachting is dat volgend jaar maar liefst 9,5 procent van de kinderen in Nederland in armoede leeft.

Armoede bij kinderen kan onder andere leiden tot slechtere schoolprestaties, probleemgedrag en sociale uitsluiting. Het Jeugdeducatiefonds helpt door geld beschikbaar te stellen via scholen. De leerkrachten weten als geen ander wat er nodig is. Dat geldt ook voor pedagogisch medewerkers die in bso-tijd veel van de kinderen horen. De school en kinderopvang hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van kinderen. Het helpen van gezinnen met geldzorgen hoort daar ook bij.

2Samen en de P.C Hooftschool hebben aandacht voor diverse individuele hulpvragen. Dat kan variëren een nieuw bed, tot fiets of bril wanneer daar in het gezin geen geld voor is. Ook denkt de school aan het beschikbaar stellen van bijvoorbeeld een gratis lunch op school, of het bieden van gezonde tussendoortjes. “We gaan goed kijken hoe we het geld het best kunnen besteden en hoe het terechtkomt bij wie het echt nodig heeft”, zegt Kevin in Het Veld, directeur van de P.C. Hoofschool. “In Nederland kan het niet zo zijn dat geldgebrek een belemmering is in de ontwikkeling.”