Opruimactie

Ezeltje Prikje

Opruimactie

Naar overzicht

21 oktober 2022

Opruimactie 2Samen en De Nijkamphoeve

30 kinderen van 2Samen met afvalgrijpers en twee ezels van De Nijkamphoeve voorzien van manden om zwerfvuil in te verzamelen.

30 kinderen van 2Samen met afvalgrijpers en twee ezels van De Nijkamphoeve voorzien van manden om zwerfvuil in te verzamelen. Dat was de succesformule van de opruimactie die de organisaties vorige week in het kader van de Dag van de Duurzaamheid organiseerden. Het resultaat: de kinderen blij, de ezels gelukkig met een extra loopje en het park een stukje schoner. Binnen een uur had het bonte gezelschap vier volle manden: glazen flessen, blikjes, kleding en vooral heel veel plastic.

Wij werken graag samen met organisaties in de buurt. BuurtBoerderij De Nijkamphoeve is daar een voorbeeld van. De kinderen komen er vaak. Lekker bezig zijn met dieren en kennismaken met de natuur. Dat is voor veel kinderen in de stad niet vanzelfsprekend.

 

Maar ook de medewerkers zijn er kind aan huis. Zo kwamen de ‘duurzaamheidsambassadeurs’ van 2Samen er laatst om te bespreken hoe de kinderopvangorganisatie duurzamer kan werken. Dat was letterlijk vergaderen in de stal. Daar ontstond het idee voor deze clean up en vele andere duurzame activiteiten die 2Samen in hun eigen ‘Week van de Duurzame Kinderopvang’ organiseerde. Van zelfschreven duurzame voorleesverhalen en afval opruimen uit het water op de SUP, tot het recyclen van plastic doppen tot sleutelhangers.

 

2Samen heeft het jaar rond aandacht voor natuur en duurzaamheid. Bijvoorbeeld met eigen imkers bij De Nijkamphoeve die bijensafari’s voor de kinderen organiseren en op duurzame wijze eigen honing produceren. Door talenten van medewerkers in te zetten, wordt de opvang bovendien extra uitdagend. Zo’n heerlijke buitenplek midden in stad? Wie wil dat nou niet!