background-header
background-content

U bent hier

Voorleesdagen in volle gang

26 januari
De voorleesdagen bij onze kinderdagverblijven en peutergroepen zijn in volle gang. Er zijn extra feestelijke voorleesmomenten georganiseerd met bijzondere gasten of bijzondere activiteiten. 
We lichten een aantal van deze voorleesmomenten uit:

Prinses Laurentien was te gast bij het Kinderboekenmuseum. Daar sprak ze over het belang van voorlezen voor de ontwikkeling van kinderen én las ze prachtig voor aan onze peuters. 

Minister Bruno Bruins las het prentenboek van het jaar voor aan de peuters van 2Piraten. Er was een tijgertoneelstuk en kinderen verkleedden zich als dieren uit het verhaal. 

Bij 2Koala’s was de Haagse wethouder Bruines te gast. Zij las daar, tot grote vreugde van de kinderen, voor uit ‘het tijgerboek’.  Ze zei: "Voorlezen is niet alleen leuk, maar ook ontzettend belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Je kan niet vroeg genoeg beginnen en het niet vaak genoeg doen."

Tweede Kamerlid Martin Wörsdörfer is traditiegetrouw ontvangen door de peuters van 2Hindes en droeg daarmee bij aan een gezellig voorleesmoment op de locatie. 

Zijn collega Tweede Kamerlid Malik Azmani is verwelkomd door de kinderen van 2Ontdekkers in hun gloednieuwe gebouw. Daar las hij in de speelhal voor aan de peuters van de locatie. 

Bij kinderdagverblijf 2Schelpen waren ook kinderen uit de buurt bij voorleesontbijt met ‘Ssst! De tijger slaapt. Medewerkers waren verkleed en speelden samen met de kinderen het hele verhaaltje na. 

Onze Directeur Sander Schrover las met veel plezier voor bij 2Lepelaars en 2Kabouters en Regiomanager Lieke is hartelijk ontvangen door de peuters van 2Matrozen.

Bekijk het fotoalbum. 

 

Wij vullen dit verslag gedurende de voorleesdagen aan.