2Zwanen

Knobbelzwaansingel 279
2496 LN Den Haag
015-3101641

Geopend:
07:30 tot 18:00 uur

inspectierapport

Verlengde opening mogelijk van 7:00 tot 18:30. Voorschoolse opvang mogelijk op ma, di en do.

Naar locatieoverzicht

Knobbelzwaansingel 279
2496 LN Den Haag
015-3101641

Geopend:
07:30 tot 18:00 uur

inspectierapport

Deze locatie biedt ook: Kinderdagverblijf Peuteropvang

Met deze scholen werken wij samen

  • De Paradijsvogel
  • De Christoffel

Buitenschoolse opvang bij 2Zwanen

Buitenschoolse opvang 2Zwanen, in Ypenburg Den Haag, is speciaal voor de jongste kinderen van basisscholen de Paradijsvogel en Christoffel. Zij komen vanaf 4 jaar bij 2Zwanen en stromen zo rond de leeftijd van 5,5 door naar buitenschoolse opvang 2Weidevogels. Zo beginnen deze kleintjes lekker rustig aan de bso en leren ze meteen een heleboel leeftijdsgenootjes kennen.

Wat maakt ons speciaal?

  • Vertrouwde overgang naar de bso
  • Grote uitdagende natuurtuin van 1000 m2
  • Breed activiteitenprogramma
  • Vaste pedagogisch medewerkers
  • Veel omliggende speelvelden en speeltuinen

Vertrouwde overgang naar bso

Het is voor veel kinderen spannend, die eerste keer naar de basisschool. Dan kan het nog spannender zijn om na schooltijd naar de buitenschoolse opvang te gaan met een grote groep oudere kinderen. Daarom heeft 2Zwanen een bso voor kinderen van 4 tot ongeveer 5,5 jaar oud. Bij deze bso met minder kinderen, is er van alles te doen en te beleven!

Ophalen, spelen & activiteiten

Na schooltijd halen we de kinderen op en lopen we gezamenlijk naar 2Zwanen. Daar eten en drinken we iets. Daarna is het tijd voor activiteiten! Er is in ons mooie ruime centrum binnen en buiten van alles te doen. Als de kinderen binnen blijven, kunnen ze bijvoorbeeld kiezen tussen knutselen, verkleden, spelletjes, puzzels, dansen en bouwen. Dat alles in een fijne ruimte waar ze zich al snel thuis voelen. En natuurlijk onder het toeziend oog van ons team van vaste pedagogisch medewerkers.

Ouders geven deze locatie een:

7,3

“Een prachtig ruim centrum, waar we warm worden verwelkomd. Een plek waar ik zelf ook wel kind zou willen zijn.”

- Kim, moeder van Koen en Elin

Lekker naar buiten

We gaan bij 2Zwanen het liefst zo veel mogelijk naar buiten. Daar is namelijk nog meer te beleven dan binnen. Met als bijkomend voordeel het halen van een frisse neus. Bso 2Zwanen heeft een prachtige grote natuurtuin (1000 m2), waar de kinderen veel tijd doorbrengen. In de natuurtuin valt van alles te ontdekken. Zo leren kinderen veel over allerlei soorten kruiden en planten en helpen ze met het mooi houden van de tuin. Daarnaast kunnen ze natuurlijk ook gewoon lekker spelen en hun energie kwijt. Verder hebben we een groot speelpark in de buurt en verschillende andere speelvelden en speeltuinen.

Workshops en activiteiten met KICKS

2Samen heeft een eigen afdeling die activiteiten organiseert: KICKS. Zij organiseren wekelijks allerlei leuke workshops. Denk aan muziek maken, breakdance, aerobics, techniek, graffiti en nog veel meer. In de vakanties zorgen zij voor dagprogramma’s bomvol leuke activiteiten.

Doorstromen naar 2Weidevogels

Wanneer de kinderen rond de 5,5 jaar oud zijn, stromen ze door naar de grotere groep bij buitenschoolse opvang 2Weidevogels. Dat ligt direct achter het pand van 2Zwanen aan de Weidevogellaan. De doorstroming gebeurt het hele jaar door, in groepjes. Daarbij kijken we onder meer naar leeftijd en samenstelling van de kinderen. Bijvoorbeeld als ze al vriendjes en vriendinnetjes hebben gemaakt bij 2Zwanen en graag bij elkaar willen blijven. Zodat ook deze overgang vertrouwd en veilig voelt.

Knobbelzwaansingel 279
2496 LN Den Haag

Belangstelling?

Wij hopen dat u een goed beeld heeft gekregen van onze locatie. Natuurlijk kunt u ook langs komen voor een vrijblijvende rondleiding. Wanneer u uw keuze al gemaakt heeft, dan kunt u uw kind direct inschrijven.

Inschrijven

Waar is deze locatie?

  • Buurt: Morgenweide
  • Wijk: Ypenburg
  • Stadsdeel: Leidschenveen Ypenburg