2Vikingen

Van Hoornbeekstraat 5, 2582 RA Den Haag
Buurt: Statenkwartier | Wijk: Geuzen en Statenkwartier | Stadsdeel: Scheveningen

Telefoonnummer: 070-3556358

Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag: 08:30 tot 11:30 uur

Soorten opvang op deze locatie:

Peuteropvang  BSO  

Over peuteropvang (peuterspeelzaal) 2Vikingen

Peuteropvang (voorheen peuterspeelzaal) 2Vikingen in het Statenkwartier is allereerst een heerlijke, frisse en gezellige plek waar peuters zich echt thuis voelen. Bovendien is onze peuteropvang een goede voorbereiding voor de basisschool. Ons team stimuleert met het dagprogramma de verschillende ontwikkelingsfases die bij de leeftijd 2 tot 4 jaar horen (maximaal 16 kinderen per dag).

LET OP: Je kunt je kind inschrijven voor peuteropvang bij 2Vikingen, maar de peuters zijn tijdelijk verhuisd naar onze peuteropvang 2Piraten (Prins Mauritslaan 10). We willen je vragen om daar rekening mee te houden. Als er weer voldoende vraag is naar peuteropvang bij 2Vikingen, verhuizen we weer terug.

Direct inschrijven

Bijzonder aan 2Vikingen

Ontdekken en ontwikkelen

We besteden spelenderwijs aandacht aan taalontwikkeling. Zo zingen we dagelijks liedjes met de kinderen, lezen we regelmatig voor en kletsen we natuurlijk met de kinderen over wat hen bezig houdt. We sluiten aan bij hun belevingswereld!

Samen spelen is samen leren

De peuters leren om te gaan met andere kinderen. Zo’n peuteropvang is eigenlijk een minimaatschappij, waar ze allerlei ervaringen opdoen. Zo kunnen peuters samen spelen in de bouwhoek of in de huishoek. Ook hebben we een gezellige thematafel.

Bijzondere ruimtes

Onze mooie ruimte is lekker ruim en overzichtelijk voor de peuters. Met onder andere een echt ‘huis’ waar ze heerlijk kunnen spelen, allerlei leuke hoeken en heel veel speelmateriaal!

Praktische informatie

Alle belangrijke informatie over peuteropvang 2Vikingen op een rijtje.

 • Kosten kinderopvang

  Wat kost kinderopvang? Dat is afhankelijk van je inkomen en de opvangvorm die je kiest. Bekijk onze tarieflijsten en maak gebruik van onze handige rekentool, waarmee je gemakkelijk kunt uitrekenen wat kinderopvang in jouw situatie kost. Daarnaast kun je controleren of je recht hebt op kinderopvangtoeslag.

 • Openingstijden 2Vikingen

  Maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 11:30 uur.

 • Groepsindeling

  Peuteropvang 2Vikingen heeft één peutergroep. Daarnaast zijn er drie bso-groepen.

 • Rondleiding inplannen bij 2Vikingen in het Statenkwartier

  We kunnen ons goed voorstellen dat je benieuwd bent naar de ruimtes, de sfeer en pedagogisch medewerkers op de locatie. Kom gerust eens langs voor een kennismaking en rondleiding. We ontvangen je graag en nemen uitgebreid de tijd om al jouw vragen te beantwoorden.

  Rondleiding inplannen

   

 • Inspectierapport en LRK-nummer

  Pedagogische kwaliteit staat bij 2Samen altijd voorop. Al onze medewerkers werken vanuit ons Pedagogisch Huis. Zo zorgen we er samen voor dat ieder kind zich gezien voelt.

  LRK-nummer: 145203669

  Inspectierapport

  Lees meer over Kinderopvang 2Samen.

Een kijkje in de opvang

Op deze locatie:

 • Grote buitenspeelplaats
 • Vast team enthousiaste medewerkers 
 • Sport- en spelactiviteiten in de gymzaal

Een dag bij de peuteropvang

Hoe ziet een gemiddelde dag eruit op de peuteropvang-locaties van 2Samen? Dat zie je hier. Tijden en activiteiten kunnen natuurlijk verschillen!

 • knuffel bij peuteropvang 2acrobaten den haag
  08.30 uur – Welkom

  Fijn dat je er bent! We nemen de tijd om even te landen. Dat is soms even schakelen en daar is natuurlijk ruimte voor. Het ene kind wil eerst een knuffel, het andere gaat gelijk spelen.

 • buiten met peuters kinderopvang Den Haag
  09.00 uur – Samen starten

  We starten met elkaar, kletsen en zingen samen. We werken aan de hand van thema’s, en kijken ook naar wat de kinderen bezighoudt. Tijd om te spelen! Wij spelen mee.

 • tussendoortje eten met peuter peuteropvang den haag
  10.00 uur – Tussendoortje

  We gaan iets eten. De peuters helpen mee met de bereiding. Fruit pellen, cracker smeren, ze kunnen al veel zelf. Oók het inschenken van drinken. Een beetje morsen hoort er gewoon bij.

 • Kinderen spelen buiten bij peuteropvang den haag
  10.30 uur – Naar buiten

  We gaan naar buiten, lekker bewegen. Frisse neus halen, taarten bakken in de zandbak, rennen en fietsen. En natuurlijk natuur ontdekken: bladeren, bloemen, beestjes… reuze interessant!

 • kinderen knutselen bij peuteropvang 2acrobaten den haag
  12.00 uur – Ophalen

  Het is alweer tijd om afscheid te nemen. We vertellen je ouders wat we vandaag hebben gedaan en hoe je dit hebt ervaren. Zo kunnen jullie er samen ook nog over praten. Tot de volgende keer!

Veelgestelde vragen

 • Wat kost kinderopvang?

  Meer informatie over de kosten voor kinderopvang vind je hier.

 • Garanderen jullie een plek na mijn inschrijving?

  We doen ons uiterste best om een plek voor je te realiseren. Maar we kunnen helaas geen garantie geven dat we meteen vanaf de gewenste startdatum een plek beschikbaar hebben op jouw voorkeursdagen.

 • Heb ik recht op kinderopvangtoeslag?

  Voor informatie over kinderopvangtoeslag, klik hier. We verwijzen je ook graag naar de website van de Belastingdienst. Hier vind je altijd de meest recente gegevens.

 • Hebben jullie wachtlijsten?

  Dat hangt van de locatie af. Op de ene locatie is direct plek en is er geen sprake van een wachtlijst, op de andere niet. Wil je weten hoe dit zit op de locatie(s) van jouw voorkeur, bel ons dan gerust!

  Op locaties met een wachtlijst, zijn wij afhankelijk van opzeggingen of wijzigingen in de planning. Daarnaast spelen je gewenste startdatum, het aantal dagen dat je wilt afnemen, je voorkeursdagen en je eventuele voorrangscriterium een rol; zo hebben broers en zussen bijvoorbeeld voorrang bij 2Samen.

 • Hoe kan ik de groep van mijn kind bereiken?

  In de Ouderapp staat het telefoonnummer en e-mailadres van de locatie waar je klant bent. Je vindt deze informatie onderin bij ‘locaties’.

 • Waar vind ik informatie over kinderopvangtoeslag?

  Alle informatie over het aanvragen of wijzigen van je kinderopvangtoeslag, veranderingen in je persoonlijke situatie en eventuele invloed op je toeslag vind je op de website van de belastingdienst. Op onze website vind je hier natuurlijk ook informatie over, klik hier.

Veelgestelde vragen

Enthousiast?

Vraag een rondleiding aan!

Rondleiding aanvragen Direct inschrijven

Heb je vragen of hulp nodig?
Onze collega's van Planning & Advies zitten voor je klaar!