2Giraffen

Cederstraat 29
2565 JM Den Haag
070-3600174

Geopend:
na school tot 18:00 uur
en vakantiedagen van
7:30 tot 18:00 uur

inspectierapport

Helaas is deze bso vol voor nieuwe klanten. Daarom is inschrijving en het aanvragen van een rondleiding nu niet mogelijk.

Naar locatieoverzicht

Cederstraat 29
2565 JM Den Haag
070-3600174

Geopend:
na school tot 18:00 uur
en vakantiedagen van
7:30 tot 18:00 uur

inspectierapport

Deze locatie biedt ook: Kinderdagverblijf Peuteropvang

Met deze scholen werken wij samen

  • CMS de Abeel
  • OBS Montessorischool Valkenbos

Buitenschoolse opvang bij 2Giraffen

In de Bomen- en Bloemenbuurt in Den Haag ligt buitenschoolse opvang 2Giraffen. We werken intensief samen met de Christelijke Montessorischool de Abeel en Openbare Montessorischool Valkenbos. Samen met deze scholen bieden we dagopvang, onderwijs én buitenschoolse opvang voor kinderen van 0 tot 13 op één vertrouwde locatie. En dat alles gebaseerd op de Montessorivisie.

Wat maakt ons speciaal?

  • We werken met de Montessorivisie
  • Samenwerking kdv, bso en scholen van 0-13
  • Uitdagingen aangepast aan ieder kind
  • Thematische groepsinrichting, open deuren
  • Hecht, enthousiast en divers team

Groots in mogelijkheden

De bso van 2Giraffen is groots. Groots in het aantal kinderen dat per dag wordt opgevangen, maar ook groots wat betreft de mogelijkheden! Er zijn talloze speeltoestellen, spelletjes en ruimtes die de kinderen kunnen ontdekken. Er is voor ieder kind een plek die bij hem of haar past. Of ze nu willen rennen, klimmen, knippen, verven, lezen, rusten, acteren, zingen, lachen of dansen. Bij bso 2Giraffen werken we volgens de Montessorivisie. Dat betekent bijvoorbeeld dat kinderen steeds meer vrijheid krijgen als ze daaraan toe zijn. In de tijd dat ze bij ons zijn, werken we toe naar zelfstandigheid in het tempo van de kinderen.

De ontwikkelkansen van ieder kind centraal

In de inrichting van bso 2Giraffen is de Montessorivisie ook goed terug te zien. Zo zijn de meubels op kindhoogte en staan de ontwikkelkansen van het individuele kind bij ons centraal. Daarom hebben we talloze ruimtes waar de kinderen zich kunnen vermaken. De zes ruimtes zijn ingericht als themalokalen. We hebben een atelier waar kinderen kunnen knutselen en tekenen. Een huiskamer waar ze kunnen relaxen of koken. Een bouwplaats waar ze kunnen timmeren en bouwen. Speelzalen met allerlei spelletjes en een theater waar kinderen kunnen zingen, acteren en dansen. Zo komt ieder kind goed tot zijn of haar recht. Naast ons gebouw hebben we een fantastisch speelplein. De kinderen spelen regelmatig buiten, om te ontdekken en een frisse neus te halen.

Ouders geven deze locatie een:

8,2

“Het is een tweede huis geworden voor onze dochter. Gezellig, leuk en huiselijk! ”

- Marieke, moeder van Lot

De Montessorivisie bij bso 2Giraffen

Wat houdt de Montessorivisie eigenlijk in voor een buitenschoolse opvang? Montessori verdeelt de periode van 0-13 jaar in verschillende fasen. Bij bso 2Giraffen zijn van vooral de fasen van 3 tot 6 en van 6 tot 12 jaar van belang.

Van 3 tot 6, dus ook aan het begin van de basisschooltijd, zijn kinderen volgens de Montessorivisie heel bewust bezig met hun omgeving. Ze bekijken de wereld in detail, oefenen dingen die ze zien in het dagelijks leven en breiden hun woordenschat steeds verder uit. Daar zijn ze zelf heel actief mee bezig. Bij bso 2Giraffen krijgen kleuters daarom alle ruimte om zoveel mogelijk te proberen. Zo krijgen ze vertrouwen in zichzelf en worden ze steeds zelfstandiger.

Van 6 tot 12 leert een kind zichzelf steeds beter kennen. Ze hebben een krachtige verbeelding en ontwikkelen het vermogen om dingen te begrijpen en te werken met abstracte termen. Ze nemen veel kennis op en hebben belangstelling voor normen, waarden en regels. Ze ondernemen graag allerlei activiteiten met anderen en zijn nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. Bij 2Giraffen kunnen kinderen samen én zelf op ontdekkingstocht gaan. Ze ontwikkelen zichzelf in hun eigen tempo, leren hun interesses kennen en spelen met vriendjes en vriendinnetjes.

Opvang voor én na school

Bij 2Giraffen is het ook mogelijk voorschoolse opvang voor uw kind aan de vragen, als aanvulling op de naschoolse opvang. Openingstijden voor voorschoolse opvang bij 2Giraffen zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 7:30 tot 8:30.

Cederstraat 29
2565 JM Den Haag

Belangstelling?

Wij hopen dat u een goed beeld heeft gekregen van onze locatie. Helaas is deze bso-locatie op dit moment vol voor nieuwe klanten. Daarom is inschrijving en het aanvragen van een rondleiding tijdelijk niet mogelijk.

Waar is deze locatie?

  • Buurt: Valkenboskwartier
  • Wijk: Bomen- en Bloemenbuurt
  • Stadsdeel: Segbroek