Informatie

over nieuwe maatregelen

Informatie

Naar overzicht

15 december 2020

Kinderopvang tijdens lockdown

Gisteravond werd duidelijk dat het kabinet vergaande maatregelen doorvoert om de verspreiding van het coronavirus terug te dringen. Allereerst veel sterkte gewenst bij de impact die deze maatregelen op u hebben. We staan voor u klaar waar we dat kunnen en mogen.

De realiteit voor de meesten van u is echter dat we uw kinderen per morgen, woensdag 16 december, tot en met 17 januari niet mogen ontvangen. Dit vinden we heel jammer.

Voor wie blijft de opvang open?

Onze kinderopvang blijft open voor kinderen van wie tenminste één van de ouders een cruciaal beroep heeft en voor kinderen voor wie maatwerk nodig is vanwege bijzondere problematiek of moeilijke thuissituatie.

U kunt in dat geval terecht op de dagen en uren dat u normaal gesproken ook opvang afneemt. Wilt u zich daarvoor aanmelden? Neem dan contact op met de Unitmanager van uw locatie, ook als u meer uren nodig heeft. We houden zoveel mogelijk locaties open om een zo veilig en vertrouwd mogelijke omgeving te bieden. Bij de buitenschoolse opvang kan het zijn dat we locaties samenvoegen. Mocht dit het geval zijn dan wordt u daarover door uw eigen locatie over geïnformeerd.

Mocht uw kind op de basisschool zitten en noodopvang nodig hebben tijdens reguliere schooluren dan kunt u hiervoor contact opnemen met de basisschool van uw kind.

Is de opvang veilig?

Ja, de opvang is relatief veilig. Het is niet zo dat de kinderopvang dicht moet vanwege het aantal besmettingen, maar om het aantal reisbewegingen te beperken. Bij 2Samen nemen we alle voorzorgsmaatregelen bovendien heel erg serieus. Bij positieve testuitslagen informeren wij u altijd én volgen we de adviezen van de GGD.

Word ik gecompenseerd voor de uren dat mijn kind niet naar de opvang mag?

Ja, ouders die hun factuur volledig blijven betalen worden gecompenseerd. Ook de ouders zonder recht op kinderopvangtoeslag. Hierover ontvangt u op een later moment meer informatie.

We hopen met deze informatie brief uw voornaamste vragen beantwoord te hebben. Uitgebreide informatie vindt u op de website van de rijksoverheid over corona en kinderopvang.

Poster van de overheid met de maatregelen rondom kinderopvang